Hoe wordt de waarde van een huis bepaald?

Home » Hoe wordt de waarde van een huis bepaald?

Hoe wordt de waarde van een huis bepaald?

Wilt u een huis gaan kopen of wilt u graag uw huidige woning verkopen? Het begint met de waarde van de betreffende woning. Zo wordt de waarde van een woning een woning bepaald, zodat potentiële kopers bijvoorbeeld weten hoeveel geld ze moeten lenen bij een hypotheekverstrekker en verschillende andere redenen. Om de waarde van een huis te bepalen, zijn verschillende factoren van belang. De taxateurs van Sons Real Estate helpen u graag verder. Als u uw huis wenst te verkopen, dan kunt u namelijk gratis terecht voor een waardebepaling op locatie. Zo weet u direct wat u overhoudt aan de verkoop en overgaan tot verkoop.

Wat bepaalt de waarde van een huis?

De waarde van een huis wordt niet enkel bepaald voor de locatie. Hoewel locatie een groot onderdeel kan zijn van de waardebepaling, zijn er diverse andere aspecten belangrijk. Zo wordt de waarde van een woning ook bepaald door de onderhoudsstaat, vergelijkbare woningen, energielabel en de WOZ-waarde. De ligging is een groot onderdeel van de waarde, omdat er gekeken wordt naar de voorzieningen in de buurt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of er scholen in de omgeving zijn, maar ook andere voorzieningen zoals openbaar vervoer, bereikbaarheid, toegang tot parken, uitzicht en nog veel meer. 

 

De onderhoudsstaat van een woning is tevens een grote factor. Als een huis vrij verouderd is, dan zal dat de waarde reflecteren. Wanneer een woning in een goede staat verkeert en vrij nieuw is, dan zal de waarde van het betreffende huis hoger uitvallen. Om de waarde te bepalen wordt er tevens gekeken naar de vraag- en verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Daarnaast is de vastgestelde WOZ-waarde van belang en wordt de energielabel van een woning zeker meegenomen in de waardebepaling.

Waarom is de waarde van uw woning belangrijk?

De waarde van een woning laten bepalen is belangrijk voor verschillende zaken. Als een wijziging in de hypotheek noodzakelijk is, dan is de actuele waarde van uw huis zeker van belang. Maar ook als de WOZ-waarde gecontroleerd moet worden of als er veel huizen van hetzelfde type worden verkocht. Wanneer u van plan bent om een woning te kopen, dan is dient de waarde van een huis als referentiekader. U wilt immers weten of de vraagprijs reëel is. De waarde van het huis dat u wilt aanschaffen is doorslaggevend wat betreft de maximale hypotheek.

De actuele waarde van uw huis

Wilt u weten wat de actuele waarde van uw huis is, omdat u overweegt uw huis te verkopen? Neem dan contact op met Sons Real Estate. Onze taxateurs komen namelijk graag bij u op locatie, zodat er op korte termijn een vrijblijvend bod kan worden gegeven. Bent u akkoord met ons voorstel? Dan verzorgen we het gehele verkooptraject van aanvraag tot overdracht! Laat uw gegevens achter of bel ons tijdens kantooruren. Lees meer 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!