Wanneer betaalt u de onroerendgoedbelasting?

Home » Wanneer betaalt u de onroerendgoedbelasting?

Wanneer betaalt u de onroerendgoedbelasting?

Wanneer betaalt u de onroerendgoedbelasting? Dat is van vele factoren afhankelijk en die bespreken we graag met u. Wij van SONS Real Estate zijn gespecialiseerd in ongeveer alles omtrent vastgoed. We adviseren u dan ook graag over alles hieromtrent. Neem contact op met onze klantenservice als u benieuwd bent naar onze diensten of vul het formulier op onze website in om een vrijblijvende waardebepaling van uw onroerende zaken aan te vragen. We komen graag bij u langs om een gegarandeerd en marktconform bod uit te brengen zonder dat u ergens aan vastzit of iets betaalt.

Hoe en wanneer? 

Wanneer betaalt u de onroerendgoedbelasting? Dat verschilt, maar hier leggen we u in ieder geval de basis uit. Onroerendgoedbelasting wordt jaarlijks geheven door de gemeente waarin uw onroerend goed is gelegen. U ontvangt doorgaans een jaarlijkse aanslag, ook wel bekend als de WOZ-beschikking, waarop de berekende onroerendgoedbelasting vermeld staat. Deze aanslag wordt vaak in februari of maart verstuurd. De peildatum is op 1 januari van elk jaar; dan wordt gekeken of u vastgoed bezit dat aan onroerendgoedbelasting onderhevig is. Veel gemeenten bieden tevens de mogelijkheid om de onroerendgoedbelasting automatisch te laten incasseren. Hierbij wordt het verschuldigde bedrag automatisch van uw bankrekening afgeschreven op de vastgestelde vervaldatums. Dit kan een handige optie zijn om te zorgen dat de betaling op tijd en correct plaatsvindt.

Goed om te weten

De betalingstermijn van de onroerendgoedbelasting verschilt bovendien ook per gemeente. In veel gevallen kan de verschuldigde belasting ook in termijnen te worden voldaan. Wanneer u onroerendgoedbelasting moet betalen, is dus ook afhankelijk van de door u en de gemeente afgesproken termijnen. Het is van belang om de vervaldatums van deze termijnen nauwlettend in de gaten te houden om te voorkomen dat u te maken krijgt met eventuele boetes of rentekosten. Het niet tijdig betalen van onroerendgoedbelasting kan namelijk leiden tot boetes en rentekosten. Het is daarom raadzaam om alert te zijn op de vervaldata en ervoor te zorgen dat u tijdig aan uw betalingsverplichtingen voldoet.

Vastgoeddiensten van SONS Real Estate

Wilt u profiteren van de vastgoeddiensten van SONS Real Estate? We helpen u graag met alles waar u maar hulp nodig mee heeft. Zo zijn we onder meer gespecialiseerd in huurders ontzorgen met ons vastgoed- en leegstandbeheer. Daarnaast zijn we ook in staat uw woning of vastgoed op te kopen indien gewenst. Wij kopen uitsluitend voor eigen rekening en opereren daarom kosteloos én flexibel. Vraag nu uw vrijblijvende waardebepaling aan door het formulier op onze website in te vullen. 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!