Schenking blote eigendom onroerend goed

Home » Schenking blote eigendom onroerend goed

Schenking blote eigendom onroerend goed

Vraagt u zich af of de schenking van het blote eigendom van onroerend goed fiscaal gunstig is? Het is immers zo dat u bij roerende goederen eenvoudig kunt schenken, maar toch zelf het vruchtgebruik kunt houden. Dit is bij onroerende eigendommen echter wat minder vanzelfsprekend. Zo betaalt u in veel gevallen schenkingsrechten en registratierechten. Hierbij wordt er fiscaal geen rekening gehouden met het voorbehoud van vruchtgebruik. Op deze manier kan het dus duurder uitpakken dan u misschien had gehoopt. Gelukkig zijn er ook andere manieren om te schenken. Voor een flexibele en gemakkelijke verkoop van alle soorten woningen kunt u overigens altijd terecht bij landelijk actieve vastgoedkoper Sons Real Estate.S

Schenken in onverdeeldheid

Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om in plaats van een schenking van blote eigendom van onroerend goed te schenken in onverdeeldheid. Als u dit doet en aan uw kinderen schenkt, dan hoeven ze slechts over hun deel schenkingsrechten te betalen. Daarna zou een van uw kinderen de anderen kunnen uitkopen. Dan hoeft alleen het verdelingsrecht betaald te worden. Dit is vaak een stuk gunstiger.

Schenking in schijfjes

Verder is er de mogelijkheid om in schijfjes te schenken. Op die manier valt u telkens in de lagere tarieven. Een nadeel hiervan is echter wel dat u tussen twee schenkingen minimaal 3 jaar moet wachten. Schenkingen binnen 3 jaar worden fiscaal namelijk gezien als één schenking. Het is dus mogelijk om 30% van een onroerend goed te schenken en over 3 jaar nog eens 30%. Dit mag en kan dus zeker gedaan worden.

Beste keuze voor u?

Het is dus goed om te weten dat de schenking van het blote eigendom van onroerend goed niet het enige is wat u kunt doen. Er zijn nog een aantal andere manieren om onroerend goed te schenken. Deze zijn in sommige gevallen gunstiger. Het is altijd slim om advies te vragen aan een professional. Die kan u dan echt verder helpen. Mocht u ook nog op zoek zijn naar een koper voor uw woning, dan hoeft u niet verder te zoeken dan Sons Real Estate. Wij brengen graag een geweldig bod op uw woning uit. Dit is zonder voorbehoud van financiering. Neem voor de mogelijkheden vandaag nog contact met ons op.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!