Roerend en onroerend goed

Home » Roerend en onroerend goed

Roerend en onroerend goed

Heeft u wel eens gehoord van de termen roerend goed en onroerend goed? Dan is het de kans groot dat u niet precies weet wat het verschil is. Veel mensen komen in het dagelijks leven dan ook niet in aanraking met dit soort termen. Toch kan het geen kwaad om er het een en ander over te weten. Mocht u bijvoorbeeld een woning bezitten, dan is de grond en de woning onroerend goed. Een kast of een tafel die in uw woning staat, is dan echter weer een roerend goed. Het heeft voornamelijk te maken met hoe makkelijk iets te verplaatsen is. Een stuk grond of een woning is niet of bijna niet te verplaatsen en dus is het een onroerend goed. Aan de andere kant is een tafel wel goed te verplaatsen en is het dus een roerend goed. Mocht u op zoek zijn naar een landelijk actieve vastgoedkoper, dan bent u bij Sons Real Estate aan het juiste adres.

Voorbeelden van roerende en onroerend zaken

Een onroerend goed is dus iets dat iemand niet zomaar mee kan nemen. Hierbij kan men denken aan een woning of een stuk grond, maar ook aan bijvoorbeeld een toilet of een keuken. Het is wel degelijk mogelijk om dit mee te nemen, maar u zult dan schade moeten berokkenen aan het onroerende goed waar het aan vastzit. Aan de andere kant is alles wat niet onroerend is, een roerend goed. Zoals hiervoor al gezegd is, kunt u dan denken aan tafels, kasten en andere meubels. Alle zaken die gemakkelijk mee kunnen worden genomen zonder schade aan de woning te veroorzaken. Zoals u dus wel kunt bedenken is vrijwel alles een roerend goed. Of het nu een schilderij betreft of een bed of iets heel anders, als het relatief gemakkelijk los te krijgen is en mee te nemen is, dan is het een roerend goed.

Verkoop uw woning eenvoudig

Als u gaat verhuizen, verkoopt u een onroerend goed en neemt u zo veel mogelijk van de roerende zaken mee naar de volgende woning. Wel heeft u dan een goed bod op uw oude woning nodig. Hiervoor kunt u vrijblijvend een aanvraag indienen bij Sons Real Estate. Laat vandaag nog uw gegevens bij ons achter.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!