Waarde huis bepalen gratis

Waarom gratis waardebepaling van uw huis opvragen bij Sons Real Estate? Geen taxatie- of makelaarskosten. Vraag vrijblijvend een waardebepaling aan!​

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Ontvang gratis een vrijblijvende waardebepaling door vastgoedbedrijf

Overweeg een directe verkoop aan een opkopend vastgoedbedrijf

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Direct een passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud.

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening.

Gratis waardebepaling

En geen courtage- of makelaarskosten bij verkoop

Gratis waardebepaling

De waarde van een huis bepalen is nog niet zo makkelijk als het lijkt. De waarde van uw huis is veel meer dan alleen de oppervlakte en het type huis. Er komen ook andere begrippen kijken bij de waardebepaling van uw huis zoals marktonderzoek. Een waardebepaling is daarom een vak apart en er is veel kennis voor nodig. Het is ook heel verwarrend met alle waardes die een huis kan hebben zoals en taxatiewaarde en de WOZ-waarde. Deze waarden kunnen hetzelfde zijn maar in de meeste gevallen verschillen ze van elkaar. De WOZ-waarde heeft u bijvoorbeeld nodig voor de gemeentelijke belastingen. Een taxatiewaarde kunt u gebruiken als vraagprijs bij de verkoop van uw huis. 

Meer dan een waardebepaling

U kunt de WOZ-waarde aanvragen bij de gemeente. De taxatiewaarde achterhaalt u alleen bij een specialist. Sons Real Estate kunt u hiermee verder helpen met onze specialisten in de woningmarkt. We geven u een eerlijke, marktconforme en gratis waardebepaling van uw huis. Onze specialisten zien snel wat de goede kanten zijn van uw huis en waardoor de waarde van uw huis omhoog of omlaag gaat. Daarnaast stopt het niet bij ons met de gratis waardebepaling. Dit is ook gelijk ons bod voor uw huis als het wilt verkopen. U kunt uw gegevens hieronder invullen en we laten gratis binnen één werkdag weten wat de waarde is van uw huis.

Waardebepaling door ervaren vastgoed specialisten

Sons Real Estate beschikt over de specialisten die al jaren in de woningmarkt actief zijn. Ze weten precies hoeveel uw huis waard is in de huidige woningmarkt en de staat van uw huis. U kunt gratis een waardebepaling aanvragen via het formulier. De keuze ligt bij u wat u verder met de waardebepaling wilt doen.

WOZ-waarde

De WOZ-waarde wordt elk jaar bepaalt op 1 januari door de gemeente. Dit gebeurt aan de hand van de wet Waardering Onroerende Zaken uit 1994. De gemeente bepaalt de waarde op basis van de ligging van de woning, inhoudsgegevens, oppervlaktegegevens en verkoopcijfer van woningen in de buurt. 

De WOZ-waarde is de waarde van uw huis op 1 januari in het voorafgaande jaar. De WOZ-waarde is dus de waarde van uw huis op 1 januari in het jaar voor het huidige jaar. In een jaar kunnen huizenprijzen veel schommelen door veranderingen in de economie of de vraag naar huizen. Het kan dat de WOZ-waarde niet overeenkomt met de taxatiewaarde. 

De WOZ-waarde wordt berekend door de gemeente om te bepalen hoe hoog de gemeentelijke belastingen en heffingen worden. Hoe hoger de waarde van uw huis, hoe meer belasting u moet betalen. De gemeentelijke belastingen zijn bijvoorbeeld rioolheffing, onroerendezaakbelasting en inkomstenbelasting. 

Taxatiewaarde

De taxatiewaarde wordt meestal bepaalt door een taxateur. De taxateur komt bij u langs om uw huis van kruipruimte tot zolder te bekijken in alle hoeken en gaten. Na afloop krijgt u een taxatierapport met de taxatiewaarde en een beschrijving en onderbouwing van de waarde van uw huis. 

Een taxateur kijkt naar veel verschillende factoren van uw huis. Een grote factor is de oppervlakte en het aantal kamers in uw huis. Maar er wordt ook gekeken naar de vraag naar uw soort huis in uw buurt. Als er veel vraag is naar uw soort huis kan de taxatiewaarde namelijk omhoog. Hierbij wordt ook gekeken naar de verkoopprijzen van andere huizen in uw buurt. 

Een taxatiewaarde moet gedaan worden door een specialist in de woningmarkt. Bij Sons Real Estate kunnen we u een gratis waardebepaling aanbieden. Onze specialisten kunnen op basis van één bezichtiging de waarde van uw huis bepalen. Bij Sons Real Estate gaat het verder dan een waardebepaling, want de waarde van uw huis is ook ons bod voor de verkoop van uw huis. 

Lees ook

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Alle soorten woningen

Voor een GRATIS waardebepaling binnen 1 of 2 dagen!
Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!