Waarde huis bepalen gratis

Waarom gratis waardebepaling van uw huis opvragen bij Sons Real Estate? Geen taxatie- of makelaarskosten. Vraag vrijblijvend een waardebepaling aan!​

Vrijblijvend waardebepaling ontvangen

Gratis uw woning aanmelden zonder verplichtingen

Jarenlange ervaring

Onze specialisten weten precies de waarde van uw woning

Professionaliteit voorop

Direct een serieuze waardebepaling binnen één werkdag

Gratis & vrijblijvend

Gratis uw woning aanmelden voor een waardebepaling

Alle soorten vastgoed

Alle soorten huizen en bouwjaren woningen in heel Nederland

Gratis, eerlijk en een markconforme waardebepaling op uw huis

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen

Jarenlange ervaring

Onze specialisten weten precies de waarde van uw huis

Alle soorten woningen

Waardebepaling aanvragen kan voor alle soorten vastgoed

Gratis waardebepaling

Gratis waardebepaling bij intentie om te verkopen

Gratis waardebepaling

De waarde van een huis bepalen is nog niet zo makkelijk als het lijkt. De waarde van uw huis is veel meer dan alleen de oppervlakte en het type huis. Er komen ook andere begrippen kijken bij de waardebepaling van uw huis zoals marktonderzoek. Een waardebepaling is daarom een vak apart en er is veel kennis voor nodig. Het is ook heel verwarrend met alle waardes die een huis kan hebben zoals en taxatiewaarde en de WOZ-waarde. Deze waarden kunnen hetzelfde zijn maar in de meeste gevallen verschillen ze van elkaar. De WOZ-waarde heeft u bijvoorbeeld nodig voor de gemeentelijke belastingen. Een taxatiewaarde kunt u gebruiken als vraagprijs bij de verkoop van uw huis. 

Meer dan een waardebepaling

U kunt de WOZ-waarde aanvragen bij de gemeente. De taxatiewaarde achterhaalt u alleen bij een specialist. Sons Real Estate kunt u hiermee verder helpen met onze specialisten in de woningmarkt. We geven u een eerlijke, marktconforme en gratis waardebepaling van uw huis. Onze specialisten zien snel wat de goede kanten zijn van uw huis en waardoor de waarde van uw huis omhoog of omlaag gaat. Daarnaast stopt het niet bij ons met de gratis waardebepaling. Dit is ook gelijk ons bod voor uw huis als het wilt verkopen. U kunt uw gegevens hieronder invullen en we laten gratis binnen één werkdag weten wat de waarde is van uw huis.

Waardebepaling door ervaren vastgoed specialisten

Sons Real Estate beschikt over de specialisten die al jaren in de woningmarkt actief zijn. Ze weten precies hoeveel uw huis waard is in de huidige woningmarkt en de staat van uw huis. U kunt gratis een waardebepaling aanvragen via het formulier. De keuze ligt bij u wat u verder met de waardebepaling wilt doen.

WOZ-waarde

De WOZ-waarde wordt elk jaar bepaalt op 1 januari door de gemeente. Dit gebeurt aan de hand van de wet Waardering Onroerende Zaken uit 1994. De gemeente bepaalt de waarde op basis van de ligging van de woning, inhoudsgegevens, oppervlaktegegevens en verkoopcijfer van woningen in de buurt. 

De WOZ-waarde is de waarde van uw huis op 1 januari in het voorafgaande jaar. De WOZ-waarde is dus de waarde van uw huis op 1 januari in het jaar voor het huidige jaar. In een jaar kunnen huizenprijzen veel schommelen door veranderingen in de economie of de vraag naar huizen. Het kan dat de WOZ-waarde niet overeenkomt met de taxatiewaarde. 

De WOZ-waarde wordt berekend door de gemeente om te bepalen hoe hoog de gemeentelijke belastingen en heffingen worden. Hoe hoger de waarde van uw huis, hoe meer belasting u moet betalen. De gemeentelijke belastingen zijn bijvoorbeeld rioolheffing, onroerendezaakbelasting en inkomstenbelasting. 

Taxatiewaarde

De taxatiewaarde wordt meestal bepaalt door een taxateur. De taxateur komt bij u langs om uw huis van kruipruimte tot zolder te bekijken in alle hoeken en gaten. Na afloop krijgt u een taxatierapport met de taxatiewaarde en een beschrijving en onderbouwing van de waarde van uw huis. 

Een taxateur kijkt naar veel verschillende factoren van uw huis. Een grote factor is de oppervlakte en het aantal kamers in uw huis. Maar er wordt ook gekeken naar de vraag naar uw soort huis in uw buurt. Als er veel vraag is naar uw soort huis kan de taxatiewaarde namelijk omhoog. Hierbij wordt ook gekeken naar de verkoopprijzen van andere huizen in uw buurt. 

Een taxatiewaarde moet gedaan worden door een specialist in de woningmarkt. Bij Sons Real Estate kunnen we u een gratis waardebepaling aanbieden. Onze specialisten kunnen op basis van één bezichtiging de waarde van uw huis bepalen. Bij Sons Real Estate gaat het verder dan een waardebepaling, want de waarde van uw huis is ook ons bod voor de verkoop van uw huis. 

Stappenplan aanvragen waardebepaling

Stap 1: U vraagt de waardebepaling aan van uw huis via het aanmeldformulier.

Stap 2: Zodra wij uw aanvraag binnenkrijgen kijken onze specialisten naar de waarde van uw huis. Dit wordt bepaald aan de hand van de genoemde factoren.

Stap 3: Wij nemen contact met u op over de waardebepaling van uw huis. 

Stap 4: U kunt vrijblijvend de keuze maken wat u wilt doen met de waardebepaling van uw huis en of u verder gebruik wilt maken van onze diensten.

Soorten vastgoed voor waardebepaling

Woning in verhuurde staat
Huizen met achterstallig onderhoud of zwaar verouderde woningen
Appartementen of boerderijen

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van bedrijfspanden. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085 004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl. Bekijk ook ons pagina over het laten schatten van een huis, waarde van uw huis berekenen of het artikel ‘hoeveel is mijn huis waard?’

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!