Pand verkopen?

Voor een directe verkoop van elk type pand. Ook voor leegstaande panden of verhuurde panden. Na aanmelding ontvangt u een vrijblijvend bod op basis van een waardebepaling. Dit verplicht u tot niets en u geeft echter wel de directe zekerheid waar u mogelijk naar zoekt.

Meldt uw pand aan voor een gratis & vrijblijvende waardebepaling

Ook verhuurd & leegstaand

Voor alle soorten bedrijfspanden

Alle staten van onderhoud

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen makelaarskosten of verkoopstress

Daarnaast is ons bod zonder voorbehoud van financiering.

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten

Alle soorten bedrijfspanden

Van kleinschalige tandartspraktijk of kantorenpand tot complete portefeuilles

Direct passend bod op uw pand

Direct een passend bod zonder voorbehoud van financiering

Pand verkopen

Wilt u uw pand verkopen tegen de beste verkoopprijs en zonder makelaarskosten? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en koopt vastgoed zoals, woningen, beleggingspanden, bedrijfspanden, kantoorpanden en alle overige zakelijke panden direct voor eigen rekening. Bij ons bent u verzekerd van een snelle verkoop tegen de beste verkoopvoorwaarden. We kopen uw pand tevens geheel kosteloos, vrij van courtage en overige makelaars- en notariskosten. 

Wij bieden direct op uw pand zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om enig voorbehouden. Zo staat ons bod vast en kunt u besluiten om over te gaan op de verkoop. U bent dus verzekerd van de verkoop en kunt rekenen op een vlot en zorgeloos verkooptraject!

Voordelen van het verkopen van uw pand met Sons Real Estate

Verzekerd van de beste prijs voor uw pand

Altijd een marktconform bod

Discrete verkoop van uw pand middels ‘’stille verkoop’’

Zo blijft uw pand schaars en bent u verzekerd van een soepele verkoop

Gratis en vrijblijvende waardebepaling

Wij komen kosteloos en vrijblijvend langs voor een gratis waardebepaling op maat.

Geen hoge makelaarskosten

Wij brengen geen courtage en opstartkosten in rekening.

Biedingen zonder financieringsvoorbehoud

Geen langdurig verkooptraject, maar direct biedingen zonder voorbehoud. Zo bent u er dus direct van verzekerd dat uw pand bij acceptatie bod ook daadwerkelijk verkocht is.

Uw pand verkopen zonder makelaar

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun panden te verkopen zonder makelaar. Waarom zou u duizenden euro’s aan makelaarskosten betalen terwijl de verkoop van een pand in tijden van hoogconjunctuur vrij eenvoudig is? Wij adviseren nooit om een pand te verkopen zonder makelaar, omdat een makelaar over kennis beschikt die van groot belang kan zijn bij de verkoop van uw pand. Wel adviseren wij om niet meer te betalen voor een makelaar gezien er op dit moment meer kopers zijn dan dat er panden worden aangeboden. Zo heeft u de maximale verkoopprijs voor uw pand en bent u geen kosten kwijt aan het verkopen.

Pand verkopen met huurder

Wilt u uw pand verkopen met de huurder er nog in? Dit is geen enkel probleem, wij kopen uw pand direct op. De verkoop van een verhuurd pand met huurders erin, ook wel een beleggingspand genoemd, is zelfs nog eenvoudiger dan een leegstaand pand. Wanneer het pand leegstaat dienen er in de meeste gevallen vaak nog wat werkzaamheden verricht te worden om het pand verhuur klaar te maken. Daarnaast dienen er vervolgens huurders gevonden te worden en is men al snel een aantal maanden verder. Een pand met de huurders er nog in levert al direct rendement op, waardoor uw pand verkopen in verhuurde staat vaak nog makkelijker is dan de verkoop in leegstaat.

Hoe een pand verkopen en terughuren?

Wilt u uw pand verkopen en het vervolgens terughuren? U kunt uw pand verkopen middels een sale and leaseback constructie. Dat is bij ons mogelijk. Zo kunt u direct beschikken over de vrijgekomen gelden die uw pand oplevert, maar hoeft u niet op zoek te gaan naar een nieuw pand. Deze constructie komt steeds vaker voor, omdat ondernemers vaak weer gelden willen vrij maken om in nieuwe projecten te investeren. Het geld in een pand staat vast en daar kunt u niet mee handelen. Daarom is de verkoop van uw pand en het vervolgens weer terughuren dus een slimme zet wanneer u graat door investeert in uw onderneming.

Pand verkopen in alle soorten en staten

Wij kopen panden in alle soorten en maten. Of u nu een pand wilt verkopen met asbest of met funderingsproblemen, of dat u een compleet gerenoveerd pand turn key te koop wilt zetten. We zijn landelijk actief en u ontvangt direct het beste bod. Zo hoeft u zich niet bezig te houden met de verkoop van uw pand, maar alleen met de keuze of u akkoord gaat met ons voorstel.

Belasting bij verkoop pand

Wilt u precies weten of er btw van toepassing is op de verkoop van uw pand. In een aantal gevallen is de levering van een pand namelijk verplicht belast met btw. In andere gevallen is de levering vrijgesteld van btw. U dient hiervoor toestemming te vragen aan uw belastingkantoor, of de keuze vast te leggen in de notariële akte van levering wanneer de verkoop van uw pand plaatsvind bij de notaris.

Betaal ik belasting over de verkoop van een pand die ik prive heb staan?

In een normale situatie betaald u geen belasting wanneer u een prive pand verkoopt. Wilt u een pand verkopen uit een prive box 3 belegging dan betaald u geen belasting over de verkoop. Echter zijn er bijzondere gevallen waar dit wel het geval is. Twijfelt u of u wel of geen belasting dient af te dragen over de verkoop van uw pand dan kunt u dit het beste altijd navragen bij uw boekhouder.

 Handelt u als ondernemer dan dient u in de volgende gevallen belast te leveren bij verkoop.

 ● Als u uw pand binnen uiterlijk 2 jaar na eerste ingebruikname verkoopt

 ● Als u een bouwterrein verkoop

 ● Als u als aannemer een nieuw pand oplevert

Verkoop uw een onroerende zaak die langer dan 2 jaar in gebruik is? Dan is dit normaliter vrijgesteld van btw. Heeft u btw betaald bij de aankoop  van het pand, dan kan het voordeliger zijn te kiezen voor verkoop met btw. Let wel op dat de overdrachtsbelasting sinds 2021 bij de verkoop van uw pand 8% bedraagt. Dit dient u duidelijk te vermelden aan de potentiële koper.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt de een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via sales@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van horecapanden of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door! Wij fungeren ook als makelaar voor verkopen van winkelpanden. Lees ook onze pagina over taxaties van bedrijfspanden door.

Sons koopt alle soorten panden

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Ervaren in alle soorten bedrijfspanden
Ook voor verhuurde of leegstaande bedrijfspanden
Discrete communicatie
Direct bod op afstand
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw bedrijfspand snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!