Pand verkopen?

Uw pand verkopen zonder makelaarskosten tegen de beste verkoopprijs? Sons Real Estate is gespecialiseerd in het verkopen van panden, woningen, beleggingspanden, bedrijfspanden, kantoorpanden en alle overige zakelijke panden.

Voor alle soorten panden mét of zonder huurders!

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen

Sons Real Estate

Verzekerd van de beste prijs voor uw pand
Discrete verkoop van uw pand middels ‘’stille verkoop’’
Gratis en vrijblijvende waardebepaling
Geen hoge makelaarskosten
Biedingen zonder financieringsvoorbehoud
Beoordeeld met een 9.4
Groot netwerk

Altijd een goed bod dankzij ons grote vastgoed netwerk

Alle soorten panden

Van kleinschalige bedrijfsruimte tot grootschalig kantoorgebouw

Geen makelaarskosten

Wij brengen courtage in rekening bij koper

Pand verkopen

Wilt u uw pand verkopen tegen de beste verkoopprijs en zonder makelaarskosten? Sons Real Estate is gespecialiseerd in het verkopen van panden zoals, woningen, beleggingspanden, bedrijfspanden, kantoorpanden en alle overige zakelijke panden. Bij ons bent u verzekerd van een snelle verkoop tegen de beste verkoopvoorwaarden. Wij verkopen uw pand ‘’off market’’ en brengen hiervoor geen courtage bij u in rekening. Gezien het een verkopersmarkt betreft en de vraag naar panden vele malen hoger ligt dan het aanbod, brengen wij kosten in rekening bij koper.

Wij kunnen uw pand direct verkopen dankzij ons brede netwerk aan particuliere koper, beleggers, projectontwikkelaars,  vastgoedfondsen en institutionele beleggers. Middels het ‘’off market’’ verkopen van uw pand, blijft uw pand schaars. Zo wordt het dus niet wijd verspreidt en raakt het pand ook niet besmet. Zo bent u dus direct verzekerd van brede interesse in uw vastgoed object. Een bijkomend voordeel is dat u alleen biedingen ontvangt zonder enige voorbehouden. Zo bent u dus direct verzekerd van het verkopen van uw pand.

Voordelen van het verkopen van uw pand met Sons Real Estate

Verzekerd van de beste prijs voor uw pand

Dankzij ons brede kopersnetwerk is de juiste koper voor uw pand zo gevonden.

Discrete verkoop van uw pand middels ‘’stille verkoop’’

Zo blijft uw pand schaars en bent u verzekerd van een soepele verkoop

Gratis en vrijblijvende waardebepaling

Wij komen kosteloos en vrijblijvend langs voor een gratis waardebepaling op maat.

Geen hoge makelaarskosten

Wij brengen geen courtage en opstartkosten in rekening. Wij rekenen courtage aan koper, de verkoop van uw pand kost u dus helemaal niets

Biedingen zonder financieringsvoorbehoud

Geen langdurig verkooptraject, maar direct biedingen zonder voorbehoud. Zo bent u er dus direct van verzekerd dat uw pand bij acceptatie bod ook daadwerkelijk verkocht is.

Uw pand verkopen zonder makelaar

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun panden te verkopen zonder makelaar. Waarom zou u duizenden euro’s aan makelaarskosten betalen terwijl de verkoop van een pand in tijden van hoogconjunctuur vrij eenvoudig is? Wij adviseren nooit om een pand te verkopen zonder makelaar, omdat een makelaar over kennis beschikt die van groot belang kan zijn bij de verkoop van uw pand. Wel adviseren wij om niet meer te betalen voor een makelaar gezien er op dit moment meer kopers zijn dan dat er panden worden aangeboden. Wij laten daarom ook de koper betalen. Zo heeft u de maximale verkoopprijs voor uw pand en bent u geen kosten kwijt aan het verkopen.

Pand verkopen met huurder

Wilt u uw pand verkopen met de huurder er nog in? Dit is geen enkel probleem. Uw verhuurd pand verkopen wij direct aan een van de beleggers in ons netwerk. De verkoop van een verhuurd pand met huurders erin, ook wel een beleggingspand genoemd, is zelfs nog eenvoudiger dan een leegstaand pand. Beleggers zoeken namelijk panden die direct rendement opleveren. Wanneer het pand leegstaat dienen er in de meeste gevallen vaak nog wat werkzaamheden verricht te worden om het pand verhuur klaar te maken. Daarnaast dienen er vervolgens huurders gevonden te worden en is men al snel een aantal maanden verder. Een pand met de huurders er nog in levert al direct rendement op, waardoor uw pand verkopen in verhuurde staat vaak nog makkelijker is dan de verkoop in leegstaat.

Hoe een pand verkopen en terughuren?

Wilt u uw pand verkopen en het vervolgens terughuren? U kunt uw pand verkopen middels een sale and leaseback constructie. Wij beschikken over een groot aantal partijen waaraan u uw pand direct kunt verkopen om het vervolgens weer meteen terug te huren. Zo kunt u direct beschikken over de vrijgekomen gelden die uw pand oplevert, maar hoeft u niet op zoek te gaan naar een nieuw pand. Deze constructie komt steeds vaker voor, omdat ondernemers vaak weer gelden willen vrij maken om in nieuwe projecten te investeren. Het geld in een pand staat vast en daar kunt u niet mee handelen. Daarom is de verkoop van uw pand en het vervolgens weer terughuren dus een slimme zet wanneer u graat door investeert in uw onderneming.

Pand verkopen in alle soorten en staten

Wij verkopen panden in alle soorten en maten. Of u nu een pand wilt verkopen met asbest of met funderingsproblemen, of dat u een compleet gerenoveerd pand turn key te koop wilt zetten. Wij beschikken voor elk pand over de juiste kopers. Onze kopers zijn landelijk actief en daardoor ontvangt u in de meeste gevallen direct meerdere biedingen op uw pand. Zo hoeft u zich niet bezig te houden met de verkoop van uw pand, maar alleen met de keuze aan welke koper u uw pand gunt.

Stappenplan verkoop van uw pand

Stap 1

Meld uw pand aan en u ontvangt een vrijblijvende waardebepaling.

Stap 2

De verkoop wordt in gang gezet door foto’s en een verkoop- brochure te maken.

Stap 3

Potentiele kopers van ons beleggersnetwerk komen uw pand bezichtigen.

Stap 4

U kunt een bod accepteren of u kunt verder onderhandelen over de verkoopprijs.

Stap 5

Als laatste wordt het koopcontract opgesteld en u heeft uw pand verkocht. 

Belasting bij verkoop pand

Wilt u precies weten of er btw van toepassing is op de verkoop van uw pand. In een aantal gevallen is de levering van een pand namelijk verplicht belast met btw. In andere gevallen is de levering vrijgesteld van btw. U dient hiervoor toestemming te vragen aan uw belastingkantoor, of de keuze vast te leggen in de notariële akte van levering wanneer de verkoop van uw pand plaatsvind bij de notaris.

Betaal ik belasting over de verkoop van een pand die ik prive heb staan?

In een normale situatie betaald u geen belasting wanneer u een prive pand verkoopt. Wilt u een pand verkopen uit een prive box 3 belegging dan betaald u geen belasting over de verkoop. Echter zijn er bijzondere gevallen waar dit wel het geval is. Twijfelt u of u wel of geen belasting dient af te dragen over de verkoop van uw pand dan kunt u dit het beste altijd navragen bij uw boekhouder.

 Handelt u als ondernemer dan dient u in de volgende gevallen belast te leveren bij verkoop.

 ● Als u uw pand binnen uiterlijk 2 jaar na eerste ingebruikname verkoopt

 ● Als u een bouwterrein verkoop

 ● Als u als aannemer een nieuw pand oplevert

Verkoop uw een onroerende zaak die langer dan 2 jaar in gebruik is? Dan is dit normaliter vrijgesteld van btw. Heeft u btw betaald bij de aankoop  van het pand, dan kan het voordeliger zijn te kiezen voor verkoop met btw. Let wel op dat de overdrachtsbelasting sinds 2021 bij de verkoop van uw pand 8% bedraagt. Dit dient u duidelijk te vermelden aan de potentiële koper.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van bedrijfspanden. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl

Werkgebied van Sons Real Estate

Sons Real Estate is gevestigd in Den Haag en als opkoper van bedrijfspanden werken wij in een straal van ongeveer 100 kilometer voor kleine- en middelgrote steden. Voor grote steden houden wij een straal van ongeveer 250 kilometer aan.  Ook voor bedrijfspanden in o.a. Den Haag, Rotterdam, Delft, Zoetermeer en Leiden kunt u bij ons terecht.

De vastgoedmakelaar die actief is in Utrecht

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over de verkoop van uw bedrijfspand of hoe wij werken als vastgoedbedrijf? Lees meer over ons op onze algemene pagina, lees onze veelgestelde vragen of de blog berichten door!

"Vraag kosteloos een vrijblijvende waardebepaling aan voor uw bedrijfs of kantoorpand"

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!