Is een huurwoning onroerend goed?

Home » Is een huurwoning onroerend goed?

Is een huurwoning onroerend goed?

Is een huurwoning onroerend goed? Als u een huurwoning heeft is het zeer belangrijk om dit te weten, gezien de implicaties die dit heeft voor belastingzaken én juridische gevolgen heeft. Wij bespreken dan ook in dit blog voor u of een huurwoning voldoet aan alle vereisten van een onroerende zaak. Daarna kunt u altijd nog besluiten om aan SONS Real Estate te verkopen. Wij brengen namelijk gegarandeerd een marktconform bod uit op elk type vastgoed; profiteert u ook van onze kosteloze trajecten waarmee u wij compleet ontzorgen?

De basis van een huurwoning

Huurwoningen zijn, strikt genomen, gebouwen die aan huurders worden verhuurd voor bewoning. In deze context worden ze vaak beschouwd als onroerend goed, omdat ze permanent aan een locatie zijn verbonden. Dit geldt zowel voor appartementencomplexen als individuele huizen. Een cruciaal element in de classificatie van onroerend goed is de duurzame verbinding met de grond. Huurwoningen voldoen aan dit criterium, aangezien ze permanent en langdurig aan een specifieke locatie zijn gebonden. Dit onderscheidt ze van roerende zaken, die eenvoudig verplaatsbaar zijn. Het beschouwen van huurwoningen als onroerend goed heeft verschillende juridische implicaties. Zo valt de overdracht van eigendom onder de regels voor overdracht van onroerend goed. Daarnaast zijn er regels met betrekking tot huurbescherming en huurbeëindiging die specifiek van toepassing zijn op onroerend goed.

De uitzondering op de regel

Het is anders geregeld wanneer het gaat om een huurwoning die niet naar aard en inrichting is bestemd om duurzaam ter plaatse te blijven. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een caravan, maar ook een woonboot. Om deze reden is het altijd belangrijk om te blijven kijken naar de ‘specifieke omstandigheden van het geval’, een zinsnede die voor menig jurist niet onbekend in de oren klinkt. Bij twijfel over de juridische status van een huurwoning, vooral in uitzonderlijke situaties, is het daarom altijd verstandig om advies in te winnen.

Uw onroerend goed verkopen aan SONS

Een huurwoning is vrijwel altijd onroerend goed. Is dat bij u ook het geval en wilt u dit verkopen? Dan is verkopen aan SONS Real Estate dé oplossing. Wij bespreken graag met u hoe we het traject zo kunnen inrichten dat het beste uitkomt voor u.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!