Onroerend goed erven van ouders

Onroerend goed erven van ouders? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Onroerend goed erven van ouders

Onroerend goed erven van ouders

Onroerend goed erven van uw ouders, hoe gaat dat en waar moet u op letten? Wij van SONS Real Estate vertellen u er alles over op deze pagina, maar we vertellen u er liever nóg meer over zodra u contact met ons heeft opgenomen. Contacteer onze klantenservice om meer te weten te komen over onze diensten in het vastgoed- en leegstandsbeheer én advies. Wenst u liever een vrijblijvende waardebepaling en bod op uw onroerend goed te ontvangen? Vul dan het formulier op onze website in!

De basis van erfbelasting

Bij het erven van onroerend goed van uw ouders krijgt u te maken met erfbelasting en vrijstellingen. De hoogte van deze belasting is afhankelijk van de waarde van de erfenis en uw relatie tot de overledene. Partners betalen bijvoorbeeld vaak minder erfbelasting dan andere erfgenamen. Het bedrag dat u aan erfbelasting moet betalen is ook afhankelijk van de nettowaarde van de nalatenschap. En ook al kunnen ouders in hun testament afwijken van de standaardbepalingen in het erfrecht, er zijn grenzen aan de vrijheid van de erflater. In Nederland hebben kinderen bijvoorbeeld recht op een minimumbedrag, het zogenaamde wettelijk erfdeel of de legitieme portie. Dit is een vast percentage van de erfenis waar de kinderen altijd aanspraak op kunnen maken.

Verandering in 2024

Tot voor kort konden ouders gebruikmaken van de zogenaamde jubeltonregeling, waarmee ze belastingvrij een ton konden schenken voor de aankoop of verbouwing van een eigen woning. Echter, per 1 januari 2024 is deze regeling afgeschaft. Dit betekent dat u nu weer aangewezen bent op de reguliere regels omtrent schenkingen en erfbelasting. Zo komt het er op neer dat onroerend goed erven van uw ouders nu ‘gelijkgesteld’ is aan schenking bij leven. Hier wordt over het algemeen namelijk eenzelfde percentage voor gebruikt. De vrijstelling van kinderen bij erven is echter wel hoger dan die bij schenking bij leven.

SONS staat u bij

Schakel nu SONS Real Estate in voor alles in het vastgoed waar u hulp bij nodig heeft! Als u graag advies wenst, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Als u liever profiteert van een vrijblijvend en passend bod, brengen we dit natuurlijk voor u uit nadat u het formulier op onze website heeft ingevuld.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!