Hoe werkt de aanbetaling of bankgarantie bij het kopen van onroerend goed?

Home » Hoe werkt de aanbetaling of bankgarantie bij het kopen van onroerend goed?

Hoe werkt de aanbetaling of bankgarantie bij het kopen van onroerend goed?

Een aanbetaling of bankgarantie kan bij het kopen van onroerend goed zekerheid bieden, maar hoe werkt dit precies? Laat u daar vooral over informeren door onze specialisten. SONS Real Estate neemt graag alle onzekerheden van u weg. Wij zorgen ervoor dat u weet waar u aan toe bent. We hanteren flexibele verkoopvoorwaarden, kopen uw pand zonder enig financieringsvoorbehoud en tussenkomst van derden, brengen geen hoge kosten in rekening en voeren een vrijblijvende waardebepaling uit.

Wanneer een aanbetaling bij onroerend goed?

Zowel kopers als verkopers van vastgoed hebben behoefte aan zekerheid. Er kan daarom sprake zijn van een aanbetaling bij het kopen van onroerend goed. Dit is een bedrag dat wordt betaald aan de verkoper. De betaling gebeurt bij het tekenen van de koopovereenkomst. Wat ook een mogelijkheid is, is dat de koper een bankgarantie verstrekt. Dit houdt in dat de koper schriftelijke garantie krijgt van een bank. Bij een bankgarantie krijgt men zekerheid, zonder dat de koper het gehele bedrag van de aanbetaling hoeft te storten.

Zo garanderen we een zorgeloze verkoop

De aanbetaling of bankgarantie bij het kopen van vastgoed is bedoeld om zekerheid te bieden aan de koper en de verkoper. Wanneer u ons uw pand verkoopt, kunt u sowieso zekerheid verwachten. Omdat we zonder tussenkomst van derden uw pand direct kopen, kunnen we u flexibele verkoopvoorwaarden bieden. Zo brengen we bijvoorbeeld geen hoge makelaars- of notariskosten in rekening. Daarnaast komt ieder type woning bij ons in aanmerking voor een aanvraag, of het nu om een villa, appartement, boerderij of tussenwoning gaat. De staat van onderhoud is daarbij niet van belang.

Neem contact op met SONS Real Estate

We krijgen veel vragen over aanbetalingen en bankgaranties. Als landelijk actieve vastgoedkoper begrijpen we dat u behoefte heeft aan zekerheid. Daarom laten we u zo spoedig mogelijk weten wat de voorwaarden zijn. Overweegt u om uw woning te verkopen aan een vastgoedmaatschappij en wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Doe dan vandaag nog een aanvraag bij SONS Real Estate. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!