Zakelijk onroerend goed naar privé

Home » Zakelijk onroerend goed naar privé

Zakelijk onroerend goed naar privé

Overweegt u zakelijk onroerend goed over te zetten naar uw privévermogen? Dan is het goed om te weten wat voor kosten hierbij komen kijken. Het kan in veel gevallen wel, maar u moet dan dus wel rekening houden met extra kosten. Om precies te zijn moet u afrekenen over het verschil tussen de waarde in het economisch verkeer en de boekwaarde. De fiscus heeft hiervoor beleid opgesteld en u kunt hier desgewenst gebruik van maken. U kunt zich wel afvragen wat dan de gevolgen zijn voor de waarde van uw huis. Overigens kunt u zichzelf altijd van een geweldig bod op uw woning verzekeren als u contact opneemt met landelijke vastgoedmakelaar Sons Real Estate.

Lagere waarde als je blijft wonen in het huis

Wanneer de bedrijfswoning na het overbrengen in privévermogen nog steeds uw hoofdverblijf is, dan is de waarde in het economisch verkeer vaak lager. Het wordt dan namelijk gelijkgesteld aan het bedrag dat de woning op zou leveren als het verkocht werd in verhuurde staat. De fiscus zal de bedrag echter verhogen, omdat u zelf in de woning woont, maar ook omdat een woning in verhuurde staat minder waard is. Dit is nog altijd voordelig en waardedrukkend. De waarde is lager dan een woning in vrije en onbewoonde staat. Als u er echter voor kiest om pas na de overzetting naar privévermogen in de woning te gaan wonen, dan wordt hier geen rekening mee gehouden door de fiscus. U zult dan dus rekening moeten houden met de waarde van de woning in vrije en onbewoonde staat. Als het even kan gaat u dus van tevoren al in de bedrijfswoning wonen.

Soepele overgang

Om de overgang soepel te laten verlopen, heeft de Belastingdienst beleid opgesteld. Hier kunt u gebruik van maken. Op die manier is het overzetten van een bedrijfswoning vaak niet heel ingewikkeld en hoeft het niet zo veel tijd in beslag te nemen. Ook kunt u gebruikmaken van de flexibele voorwaarden van Sons Real Estate. Mocht u uw woning snel en gemakkelijk willen verkopen, neem dan vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!