Erfbelasting buitenlands onroerend goed

Erfbelasting buitenlands onroerend goed? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.
Voor verkoop, aankoop en beheer van alle soorten vastgoed

20+ jaar ervaring en vastgoedkennis in huis

Zeer ervaren in zowel het verhuren als het verkopen van vastgoed

Voor vastgoedbeheer, aankoopbegeleiding, cursussen en verkoop

Vastgoedadvies op maat door onze ervaren experts

Verkoop van alle vastgoed

U kunt vastgoed direct aanmelden voor een gratis waardebepaling

Advies op maat

Voor professioneel vastgoedadvies op maat, aankoopbegeleiding of spoedcursus.

Vastgoedbeheer & projecten

Voor vastgoedbeheer, partnerschap en projectontwikkeling

Erfbelasting buitenlands onroerend goed

Hoe zit het met erfbelasting op buitenlands onroerend goed? Wij van SONS Real Estate vertellen het u graag. We leggen op deze pagina globaal uit hoe dit gaat, waar u op moet letten en hoe wij u van dienst kunnen zijn. Dit doen we onder meer door u te adviseren, maar ook door een vrijblijvend, gegarandeerd en marktconform bod uit te brengen indien gewenst. Wij kopen namelijk graag uw vastgoed op! Vul het formulier op onze website in om een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen.

Erfbelasting in Nederland en het buitenland

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Nederlandse erfbelasting van toepassing kan zijn op buitenlands onroerend goed als de erflater (de overledene) op het moment van overlijden inwoner van Nederland was. De belastingdienst beschouwt buitenlands onroerend goed in dat geval als onderdeel van de nalatenschap. U betaalt in beginsel dus gewoon erfbelasting over buitenlands onroerend goed. Dit is bijvoorbeeld niet het geval als uw vrijstelling bijvoorbeeld hoger of gelijk is aan de waarde van de nalatenschap. Daarnaast is het niet het geval als de erflater (degene van wie u erft) geen Nederlands inwoner was óf bij overlijden Nederland al langer dan 10 jaar heeft verlaten. 

 

Nederland heeft echter ook met verschillende landen belastingverdragen gesloten om dubbele belastingheffing te voorkomen. Deze verdragen bepalen welk land het recht heeft om belasting te heffen over het buitenlands onroerend goed. Het is van belang om te onderzoeken of er een belastingverdrag van toepassing is en hoe dit uw specifieke situatie beïnvloedt.

De regels en aangifte

Als u een erfenis krijgt, moet u daarvoor erfbelastingaangifte doen. Dit doet u in beginsel bij de Nederlandse Belastingdienst. Het kan echter voorkomen dat u buitenlands onroerend goed erft en daarover al belasting heeft betaald. Geef dit dan aan op het aangifteformulier. De Belastingdienst zal dit dan in acht nemen en kijken of er geen andere mogelijkheden zijn. Het kan zijn dat er bepaalde regelingen zijn omtrent het dubbel betalen van belasting; bijvoorbeeld dat de door u betaalde erfbelasting wordt afgetrokken van de nettowaarde van de nalatenschap. Gezien de complexiteit van erfbelasting bij buitenlands onroerend goed is het wel sterk aan te raden om professioneel advies in te winnen. Een belastingadviseur met expertise op het gebied van internationaal belastingrecht kan u helpen bij het navigeren door de specifieke regels en procedures die van toepassing zijn op buitenlandse nalatenschappen.

SONS Real Estate als koper

Uw geërfde onroerende goed verkopen? Wij brengen graag een marktconform en vrijblijvend bod uit na een eveneens vrijblijvende waardebepaling. Vul dan het formulier op onze website in om dit aan te vragen. Krijgt u graag meer informatie over onze dienstverlening? U kunt, ook hiervoor, contact opnemen met onze klantenservice.

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Alle voor uw vastgoed met Sons Real Estate

Verkoop uw vastgoed aan of met Sons Real Estate
Voor professionele aankoopbegeleiding van uw vastgoed
Meldt u aan voor ons stille verkoop aanbod
Voor vastgoedbeheer en advies op maat
Grootste landelijk netwerk van vastgoedinvesteerders

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen:

  • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

  • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.

  • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.

  • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..

  • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.

  • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.

  • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.

Populaire vastgoed diensten Sons Real Estate

Waarom huis verkopen aan vastgoed opkopers in plaats van via de makelaar

Een huis verkopen via de makelaar is een langdurig proces, kost duizenden euro’s aan makelaarskosten, foto’s van alle kamers uit het huis komen op het internet en er volgen bezichtigingen. Na de bezichtigingen kunnen er biedingen volgen, maar het kan ook zijn dat er geen interesse is in de woning. Wanneer een woning vervolgens langer dan 3 maanden te koop staat dan verdwijnt de interesse van kopers. Men denkt dan al snel; Waarom is de woning nog niet verkocht? Er zal wel iets mis mee zijn! Is er uiteindelijk toch een koper dan biedt de koper altijd onder voorbehoud van verkrijgen financiering. Het koopcontract kan dus vervolgens ontbonden worden na 8 weken omdat de koper de financiering niet rond krijgt. Het gehele verkoopproces moet dan vervolgens weer helemaal opnieuw beginnen wat veel stress met zich mee kan brengen.

Bij een vastgoedopkoper ontstaan deze problemen niet. De vastgoedopkoper komt langs, u verkoopt het huis rechtstreeks aan de opkoper dus betaald geen courtage. De vastgoed opkoper brengt een bod uit en bij akkoord wordt het koopcontract opgesteld. De vastgoedopkoper heeft geen 3 dagen bedenktijd dus de koop staat direct vast. Ook heeft de opkoper geen voorbehouden dus de koop kan ook niet meer ontbonden worden en uw huis is verkocht!

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat Vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begleiding en advies
Voor het verkopen van alle soorten vastgoed
Ervaren in diverse vastgoed gerelateerde diensten
Voor alle soorten vastgoed
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!