Is geld roerend of onroerend goed?

Home » Is geld roerend of onroerend goed?

Is geld roerend of onroerend goed?

Is geld roerend of onroerend goed? Dat kunnen wij van SONS Real Estate makkelijk voor u beantwoorden. De wet én de juridische doctrine bepaalt namelijk dat roerende goederen traditioneel worden gedefinieerd als zaken die kunnen worden verplaatst zonder dat ze schade oplopen. Onroerende goederen zijn daarentegen gebonden aan de grond. Kortom, geld is roerend en de zaken die niet roerend zijn, zijn onroerend. Dit bepaalt artikel 3:3 lid 2 BW.

Geld als ruilmiddel voor onroerend goed

Hoewel geld roerend en geen onroerend goed is, betekent dit niet dat deze twee zeer sterk met elkaar samenhangen. Wanneer we denken aan onroerend goed, visualiseren we vaak statige gebouwen en uitgestrekte landschappen. Geld fungeert echter als de katalysator van vastgoedtransacties die ervoor zorgt dat alles op zijn plek valt. Het vergemakkelijkt koop en verkoop, waarbij het de snelheid en efficiëntie van transacties bevordert. En een minder belichte, maar cruciale factor, is de invloed van rentetarieven op zowel geld als onroerend goed. Wanneer de rente laag is, wordt geld lenen goedkoper en wordt het aantrekkelijker om te investeren in onroerend goed. Dit creëert een symbiotische relatie tussen de geldmarkt en de vastgoedsector.

Toekomstige ontwikkelingen 

Een opwindende ontwikkeling in recente jaren is de opkomst van cryptocurrency’s, zoals Bitcoin. Hoewel nog niet wijdverspreid geaccepteerd in onroerend goed transacties, kunnen cryptocurrency’s een nieuw facet toevoegen aan deze complexe dans. Ze introduceren de mogelijkheid van grensoverschrijdende transacties met minimale tussenkomst van traditionele financiële instanties. Bovendien zijn de eerste transacties al gedaan met cryptocurrency voor onroerend goed. 

 

Een ander aspect dat de laatste jaren aan belang heeft gewonnen, is duurzaamheid in onroerend goed. Geld kan fungeren als een krachtig instrument om duurzame initiatieven te ondersteunen, zoals energiezuinige gebouwen. Investeren in groen onroerend goed wordt niet alleen bepaald door financiële rendementen, maar ook door de impact op het milieu.

Geld voor uw onroerend goed door SONS

Hoewel geen onroerend goed is, maar een roerende zaak, kunt u dit wel krijgen voor uw onroerende zaak. Dit doet u door te verkopen aan SONS Real Estate. Wij bieden marktconform en gegarandeerd op elk type vastgoedobject. 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!