Investeren in vastgoed voor beginners & professionals
arrow_drop_up arrow_drop_down
Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Uw partner bij het aankopen, verkopen en beheren van vastgoed.

3

Goede rendementen

Gemiddelde rendement van ons vastgoed ligt tussen de 7% en 9%.

grootste netwerk

Alles volledig geregeld

Onderhandelingen, huurders, verhuurcontract & koopcontract!

Maandelijkse uitkering

En u blijft eigenaar van uw eigen beleggingspand (en de waarde).

Home / Vastgoed / Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed voor starters

Wilt u investeren in vastgoed, maar beschikt u niet over de juiste kennis om courante beleggingspanden te kunnen vinden? Om in vastgoed te kunnen investeren is het van essentieel belang om te beschikken over de juiste kennis, ervaring en netwerk. Zeker in tijden waarin de panden schaars zijn en er altijd meerdere kapers op de kust zijn.
Sons Real Estate begeleid startende beleggers bij het aankopen van beleggingsvastgoed. Wij adviseren, begeleiden en leiden beleggers op om zo courante beleggingspanden te kunnen aankopen. Zo zult u leren te investeren in vastgoed van de professional. En zo bent u bovendien verzekerd van de juiste aankopen met een solide rendement en op de lange termijn een fikse waardestijging op uw vastgoed.

Investeren in vastgoed is namelijk een van de meest veilige manieren van beleggen mits er een goed en weloverwogen proces wordt doorlopen voor de aankoop van een beleggingspand. Om tot de juiste investering te komen moeten er namelijk een aantal factoren worden meegenomen tijdens het aankoopproces.

Waarom beleggen in vastgoed bij Sons?

 • Vastgoedadvies op maat door ervaren vastgoedadviseur
 • Gebruik maken van de panden in ons eigen beheer die wij aanbieden middels stille verkoop
 • Goede rendementen met maandelijkse uitkeringen
 • Wij regelen alles van A tot Z (bemiddeling & onderhandeling panden, huurders voor uw investeringspand, huurovereenkomst & de koopovereenkomsten)
 • Dagelijks nieuw off market vastgoedaanbod 

Het rendement op vastgoed? Het rendement op vastgoed hangt af van uw eigen geld en de opbrengsten die u krijgt vanuit het vastgoed. De rendement wordt hoger van uw vastgoed als uw minder hoeft te betalen en meer ontvangt vanuit het vastgoed. 


Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Factoren investeren in vastgoed

Er zijn een groot aantal factoren waar u rekening mee dient te houden bij de aankoop van een pand. Denk hierbij aan de huidige en toekomstige staat, de locatie en de verhuurbare staat. Daarnaast moet er goed gekeken worden naar de huidige regelgeving in de Gemeente en eventuele toekomstige wijkplannen. Wat is de zekerheid in deze wijk met betrekking tot verhuur in economisch mindere tijden, welk rendement valt er dan te behalen?

Wanneer u een appartement wilt aankopen, zijn er weer hele andere vragen; Wat staat er in de VVE stukken, wat staat er in de splitsingsakte en MJOP. Is de VVE gezond? Is er sprake van achterstallig onderhoud?

En zo zijn er nog tientallen vragen die uitgezocht moeten worden voordat u overgaat tot het uitbrengen van een bod. Aan de hand van de antwoorden op al deze vragen kan er namelijk een juiste afweging worden gemaakt voor de aankoop van een beleggingspand.


Wanneer wij dit voor u uit hebben gezocht en het er positief uitziet dan kunt u een bod gaan uitbrengen op het pand dat u op het oog heeft.

Naast ons eigen aanbod aan beleggingspanden, beschikken wij over een landelijk netwerk van woningcorporaties, beleggers, makelaars en andere partijen van wie wij beleggingspanden krijgen aangeboden voordat deze op openbare markten zoals Funda worden aangeboden. Daarom beschikken wij altijd over beleggingspanden die aansluiten op uw wensen.

Investeren in vastgoed

Hoe geld investeren in vastgoed?


Hoe beginnen met geld te investeren in vastgoed, is een vraag die wij met regelmaat ontvangen van startende beleggers. Vervolgens reageren wij altijd met een wedervraag, namelijk; Wilt u investeren in vastgoed met een lening, ook wel beleggingshypotheek genoemd, of met eigen geld?

Daarom vertellen wij u hier wat u allemaal nodig heeft om als startende belegger in vastgoed te investeren.

Vastgoed aankopen vanaf 20% eigen inleg

Wanneer u een lening nodig heeft voor de aankoop van uw beleggingspand dan wordt er 70 tot 80% van de taxatiewaarde verstrekt. Houdt u hierbij wel rekening dat de taxatiewaarde van het pand vaak lager uitvalt dan de waarde van het pand. Het bedrag dat u zelf moet inleggen ligt daarom bij een lening van 80% vaak rond de 30% van de aankoopwaarde.

Factoren voor uw vastgoed object

Heeft u de lening verkregen of heeft u geen lening nodig dan moet u gaan nadenken naar wat voor beleggingspand u op zoek bent en op welke locatie. Wilt u bijvoorbeeld graag aan expats verhuren of verhuurd u de woning graag liever aan gezinnen of studenten? Heeft u geen voorkeur, maar bent u gewoon op zoek naar een betrouwbaar pand met een solide rendement, dan kan de zoektocht beginnen.De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen

 • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.
 • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.
 • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.
 • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..
 • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.
 • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.
 • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.
Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed rendement


Wanneer u in vastgoed investeert dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement op uw beleggingspand. Wij zoeken daarom altijd naar vastgoed met een solide rendement.  Naast rendement verwacht u op de lange termijn natuurlijk ook een waardestijging op uw pand. Er dient daarom ook altijd gekeken te worden naar de huidige en toekomstige omgevingsfactoren. Wanneer de Gemeente plannen heeft met een wijk en de leefbaarheid in de toekomst aanzienlijk verbeterd dan gaat u dit ook terug zien in de waarde van uw pand.

Ligt de woning op een toplocatie zoals bijvoorbeeld een binnenstad dan kan het rendement lager liggen. Echter kunt u dan op de lange termijn wel een flinke waardestijging van het pand zelf verwachten.

Heeft u zelf iets op het oog en wilt u snel en eenvoudig het rendement berekenen van het vastgoed, bekijk dan onderstaande berekening.


Investeren in vastgoed rendementsberekening =

Huuropbrengsten per jaar – vaste en onderhoudskosten : Aankoopprijs van de woning inclusief overdrachtsbelasting x 100 = Rendement

U heeft bijvoorbeeld een woning op het oog waar u €29.000,- ex g/w/l/ huuropbrengsten per jaar kunt ontvangen. De verwachte vaste en onderhoudskosten van het pand bedragen €2200,- per jaar en de aankoopprijs van het pand bedraagt inclusief overdrachtsbelasting en notariskosten €344.000,. U kunt dan +/- het volgende rendement verwachten.

€29000,- - €2200 : € 344.000 x 100 = 7,79% rendement. 


Wanneer alle overige factoren ook positief zijn dan spreken we hier van een solide rendement.

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed box 3 belasting

Als particuliere belegger is het zeer aantrekkelijk om in box 3 te beleggen, omdat u dan uitsluitend vermogensrendementsheffing betaald. Echter worden vastgoedbeleggingen in fiscale zin pas tot box 3 beleggingen gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is alleen sprake als u als belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als meer dan actief vermogensbeheer.

Vastgoedbeleggingen worden in fiscale zin pas tot 'box 3 beleggingen' gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als 'meer dan actief vermogensbeheer'. Daarom is het verstandig wanneer u meer panden in bezit heeft of veel panden wilt aankopen uw vastgoed te laten beheren door een vastgoedbeheerder. 

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed met weinig geld

U kunt tegenwoordig al investeren in vastgoed met weinig geld. Er zijn namelijk al beleggingshypotheken waarbij u met slechts 10% eigen geld een beleggingspand kunt kopen. Wanneer u dus een courant beleggingspand kunt aankopen in bijvoorbeeld Den Haag tegen een tarief van €175.000,- dan kunt u al met een bedrag van rond de €17.500,- eigen geld  beleggen in vastgoed. Wilt u investeren in vastgoed en heeft u geen eigen geld dan kan dit alleen wanneer u beschikt over een koopwoning met overwaarde. De overwaarde van uw woning kunt u dan als eigen middelen inbrengen. Zo kunt u dus investeren in vastgoed zonder eigen geld.

Investeren in vastgoed zonder geld

We krijgen regelmatig de vraag; Is er een mogelijkheid om te investeren in vastgoed zonder geld? Investeren in vastgoed zonder enige euro kan zeker. Dit kan namelijk op slechts één manier. Namelijk het lenen van een particuliere geldverstrekker, familie, vrienden of kennissen. Door van het bedrag te lenen inclusief kosten koper en notariskosten kunt u namelijk een pand aankopen en deze verhuren. Leent u bijvoorbeeld van een particulier tegen een bedrag van 4% en komt er 8% rendement uit een pand dan pakt u maar liefst 4% rendement op het pand wat u heeft aangekocht. Naast dit rendement stijgt de waarde van een pand op lange termijn altijd. Het is dus van belang dat u dit geld voor een langere periode kunt vastleggen. Het aangaan van een lening voor drie jaar is dus te risicovol. Mits u zeker weet dat u binnen drie jaar over 25% van de aanschafwaarde kunt bezitten en zo met dat eigen geld een vastgoedhypotheek kunt aangaan. Het is dus mogelijk om te investeren in vastgoed zonder eigen geld, maar maak dan wel een goed plan voordat u er aan begint.
Investeren in vastgoed

Waarom nu investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed heeft veel voordelen. Voordat u wilt gaan investeren in vastgoed is het verstandig om een goede afweging te maken.

 • Blijvende vraag naar huurwoningen in zowel economische goede als slechte tijden.
 • Stijgende huurprijzen door zowel economische als politieke omstandigheden.
 • Maandelijks een passief inkomen zonder stress
 • Naast hoog rendement ook stijgende woningprijs, waarmee u uw pensioen vergroot
 • Wij kunnen uw vastgoed ook beheren, zo bent u volledig ontzorgt en heeft u er dus geen omkijken naar.
 • Bescherming tegen inflatie. Investeren in vastgoed is veel minder inflatie gevoelig.


Waarom kiezen voor Sons Real Estate?

 • Zeer groot netwerk aan woningcorporaties, beleggers, makelaars en gemeenten, waardoor we beschikken over een groot aanbod aan vastgoed.
 • Beschikken over ons eigen bouwbedrijf, waardoor we vastgoed tegen de kostprijs kunnen verbouwen en verhuur klaar maken
 • Beschikt over een groot netwerk aan huurders, waardoor wij woningen snel kunnen verhuren
 • Kunnen het complete beheer van uw vastgoed uit handen nemen. Denk hierbij aan het onderhoud, contactpersoon bij vragen, incasseren van de huurpenningen. Zo bent u volledig ontzorgt en heeft u geen omkijken naar uw vastgoed.


Onze dienstverlening

Vastgoed financieren

Wilt u een beleggingspand kopen en uw vastgoed financieren? Dan is hulp...

Vastgoed Verkopen

Wilt u uw vastgoed verkopen? Sons Real Estate is gespecialiseerd in de...

Vastgoedadviseur

Bent u op zoek naar een vastgoedadviseur, omdat u advies wilt in investeren in...

Voor meer informatie bekijk onze blogs over beleggen en investeren 

Meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies voor uw situatie
Vanaf €285,-
Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten

€ 2.850,-

Snel huis verkopen

1 daagse spoedcursus

Met kennis, panden en netwerk op zak
€ 1.175,-