Investeren in vastgoed

Lees hoe u professioneel kunt investeren in vastgoed. Wordt partner van Sons Real Estate of meldt u aan voor gratis inzage van ons stille aanbod.

Laat u direct adviseren door een van onze vastgoed specialisten. Indien u uw pand wenst te verkopen, dan kunt u een gratis waardebepaling aanvragen.

Grootste aanbod off market vastgoed aanbod

No Cure No Pay

Ook voor uw vastgoedbeheer

Van A tot Z ontzorgt

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

Goede rendementen

Gemiddelde rendement van ons vastgoed ligt tussen de 7% en 9%.

Alles volledig geregeld

Onderhandelingen, huurders, verhuurcontract & koopcontract!

Maandelijkse uitkering

En u blijft eigenaar van uw eigen beleggingspand (en de waarde).

Investeren in vastgoed voor starters

Wilt u investeren in vastgoed en bent u op zoek naar de juiste panden? Tegenwoordig is het van essentieel belang om bij de aankoop van beleggingspanden te beschikken over een breed netwerk, de juiste kennis en voldoende ervaringsjaren. Het vinden van courante beleggingspanden is tegenwoordig vrijwel onmogelijk via openbare websites als Funda en Jaap. En een pand op de veiling kopen is in deze tijden ook niet meer interessant.

Geschikte panden zijn namelijk zeer schaars en biedingen boven de vraagprijs zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Het wordt daardoor voor de meeste beginnende beleggers steeds moeilijker om te investeren in geschikt vastgoed. 

Sons Real Estate beschikt dagelijks over nieuw courant vastgoed dat geschikt is voor belegging. Wij begeleiden beginnende beleggers en bouwen tevens ook met onze relaties gezamenlijke vastgoedportefeuilles op. Dankzij onze jarenlange ervaring en immens netwerk beschikken wij over beleggingspanden door heel Nederland. Wij zorgen voor de geschikte panden maar adviseren, begeleiden en leiden beleggers ook op om zelf courant beleggingspand te kunnen aankopen. Zo leert u in de praktijk te investeren in vastgoed van de professional. Zo bent u verzekerd van de juiste aankopen met een solide rendement. Bovendien kunt u op de lange termijn tevens een fikse waardestijging op het vastgoed verwachten.

Investeren in vastgoed is namelijk een van de meest veilige manieren van beleggen, mits er een goed en weloverwogen proces wordt doorlopen voor de aankoop van een beleggingspand. Om tot de juiste investering te komen moeten er namelijk een aantal factoren worden meegenomen tijdens het aankoopproces. 

Waarom beleggen in vastgoed met Sons?

Het rendement op vastgoed?

Het rendement op vastgoed hangt af van uw eigen middelen en de opbrengsten die u krijgt vanuit de huurstromen. Waardestijging nemen wij nooit mee in de directe rendementsberekening. Waardestijging op de lange termijn is echter wel een gegeven. Deze waardestijging zetten wij in bij uitbreiding van de portefeuille door middel van herfinanciering.

Factoren bij het investeren in vastgoed

Er zijn een groot aantal factoren waar u rekening mee dient te houden bij de aankoop van een pand. Investeren in vastgoed is namelijk meer dan alleen een pand aankopen. Denk hierbij namelijk aan de huidige en toekomstige staat, de locatie, en de verhuurbare staat. Daarnaast moet er goed gekeken worden naar de huidige regelgeving in de Gemeente en eventuele toekomstige wijkplannen. Wat is de zekerheid in deze wijk met betrekking tot verhuur in economisch mindere tijden, welk rendement valt er dan te behalen?

Wanneer u een appartement wilt aankopen, zijn er weer hele andere vragen; Wat staat er in de VVE stukken, wat staat er in de splitsingsakte en MJOP. Is de VVE gezond? Is er sprake van achterstallig onderhoud?

En zo zijn er nog tientallen vragen die uitgezocht moeten worden voordat u overgaat tot het uitbrengen van een bod. Aan de hand van de antwoorden op al deze vragen kan er namelijk een juiste afweging worden gemaakt voor de aankoop van een beleggingspand.

Wanneer wij dit hebben uitgezocht en de papieren zijn positief gestemd, dan wordt er direct een bod uitgebracht op het pand.

Naast ons eigen aanbod aan beleggingspanden, beschikken wij over een landelijk netwerk van woningcorporaties, beleggers, makelaars en andere partijen van wie wij beleggingspanden krijgen aangeboden voordat deze op openbare markten zoals Funda worden aangeboden. Daarom beschikken wij dagelijks over nieuw off market vastgoedaanbod. 

Hoe geld investeren in vastgoed?

Hoe beginnen met geld te investeren in vastgoed, is een vraag die wij met regelmaat ontvangen van startende beleggers. Vervolgens reageren wij altijd met een wedervraag, namelijk; Wilt u investeren in vastgoed met een lening, ook wel beleggingshypotheek genoemd, of alleen met eigen middelen?

Daarom vertellen wij u hier wat u allemaal nodig heeft om als startende belegger in vastgoed te investeren.

Vastgoed aankopen vanaf 20% eigen inleg

Wanneer u een lening nodig heeft voor de aankoop van uw beleggingspand dan wordt er 70 tot 80% van de taxatiewaarde verstrekt. Houdt u hierbij wel rekening dat de taxatiewaarde van het pand vaak lager uitvalt dan de waarde van het pand. Het bedrag dat u zelf moet inleggen ligt daarom bij een lening van 80% vaak rond de 30% van de aankoopwaarde.

Factoren voor uw vastgoed object

Heeft u de lening verkregen of heeft u geen lening nodig dan moet u gaan nadenken naar wat voor beleggingspand u op zoek bent en op welke locatie. Wilt u bijvoorbeeld graag aan expats verhuren of verhuurd u de woning graag liever aan gezinnen of studenten? Heeft u geen voorkeur, maar bent u gewoon op zoek naar een betrouwbaar pand met een solide rendement, dan kan de zoektocht beginnen.

Investeren in vastgoed rendement

Wanneer u in vastgoed investeert dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement op uw beleggingspand. Wij zoeken daarom altijd naar vastgoed met een solide rendement.  Naast rendement verwacht u op de lange termijn natuurlijk ook een waardestijging op uw pand. Er dient daarom ook altijd gekeken te worden naar de huidige en toekomstige omgevingsfactoren. Wanneer een Gemeente plannen heeft met een wijk en de leefbaarheid hierdoor aanzienlijk verbeterd wordt dan gaat u dit ook terug zien in de waarde van uw pand.

Ligt de woning op een toplocatie zoals bijvoorbeeld een binnenstad dan kan het rendement lager liggen. Echter kunt u dan op de lange termijn wel een flinke waardestijging van het pand zelf verwachten.

Heeft u zelf iets op het oog en wilt u snel en eenvoudig het rendement berekenen van het vastgoed, bekijk dan onderstaande berekening.


Investeren in vastgoed rendementsberekening =

Kale huuropbrengsten per jaar(dit is exclusief gas water licht en internet) – vaste en onderhoudskosten : Aankoopprijs van de woning inclusief overdrachtsbelasting x 100 = Rendement

U heeft bijvoorbeeld een woning op het oog waar u €29.000,- ex g/w/l/ huuropbrengsten per jaar kunt ontvangen. De verwachte vaste en onderhoudskosten van het pand bedragen €2200,- per jaar en de aankoopprijs van het pand bedraagt inclusief overdrachtsbelasting en notariskosten €344.000,. U kunt dan +/- het volgende rendement verwachten.

€29000,- – €2200 : € 344.000 x 100 = 7,79% rendement. 


Wanneer alle overige factoren ook positief zijn dan spreken we hier van een solide rendement.

Investeren in vastgoed box 3 belasting

Als particuliere belegger is het zeer aantrekkelijk om in box 3 te beleggen, omdat u dan uitsluitend vermogensrendementsheffing betaald. Echter worden vastgoedbeleggingen in fiscale zin pas tot box 3 beleggingen gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is alleen sprake als u als belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als meer dan actief vermogensbeheer.

Vastgoedbeleggingen worden in fiscale zin pas tot ‘box 3 beleggingen’ gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als ‘meer dan actief vermogensbeheer’. Daarom is het verstandig wanneer u meer panden in bezit heeft of veel panden wilt aankopen uw vastgoed te laten beheren door een vastgoedbeheerder.

Investeren in vastgoed met weinig geld

 
U kunt tegenwoordig al investeren in vastgoed met weinig geld. Er zijn namelijk al beleggingshypotheken waarbij u al met slechts 10% eigen geld een beleggingspand kunt kopen. Wanneer u dus een courant beleggingspand kunt aankopen in bijvoorbeeld Den Haag tegen een tarief van €175.000,- dan kunt u al met een bedrag van rond de €17.500,- eigen geld  beleggen in vastgoed. Wilt u investeren in vastgoed en heeft u geen eigen geld dan kan dit alleen wanneer u beschikt over een koopwoning met overwaarde. De overwaarde van uw woning kunt u dan als eigen middelen inbrengen. Zo kunt u dus investeren in vastgoed zonder eigen geld.
 

Investeren in vastgoed zonder geld

We krijgen regelmatig de vraag; Is er een mogelijkheid om te investeren in vastgoed zonder geld? Investeren in vastgoed zonder enige euro kan zeker. Dit kan namelijk op slechts één manier. Namelijk het lenen van een particuliere geldverstrekker, familie, vrienden of kennissen. Door van het bedrag te lenen inclusief kosten koper en notariskosten kunt u namelijk een pand aankopen en deze verhuren. Leent u bijvoorbeeld van een particulier tegen een bedrag van 4% en komt er 7% rendement uit een pand dan pakt u maar liefst 3% rendement op het pand wat u heeft aangekocht. Naast dit rendement stijgt de waarde van een pand op lange termijn altijd. Het is dus van belang dat u dit geld voor een langere periode kunt vastleggen. Het aangaan van een lening voor drie jaar is dus te risicovol. Mits u zeker weet dat u binnen drie jaar over 25% van de aanschafwaarde kunt bezitten en zo met dat eigen geld een vastgoedhypotheek kunt aangaan. Het is dus mogelijk om te investeren in vastgoed zonder eigen geld, maar maak dan wel een goed plan voordat u er aan begint.

Waarom nu investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed heeft veel voordelen. Voordat u wilt gaan investeren in vastgoed is het verstandig om een goede afweging te maken.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate?

Lees meer

Sons Real Estate is een breed actief opererend vastgoedbedrijf. Bekijk ook informatie op andere pagina’s en diensten die wij dagelijks aanbieden:

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen:

  • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

  • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.

  • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.

  • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..

  • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.

  • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.

  • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.

Exclusief partnership 500k +

Lees hier meer over de mogelijkheden om met Sons Real Estate een gezamenlijke vastgoedportefeuille op te bouwen. Wij beschikken over een vastgoedvehikel waarmee we maandelijks zeer courante vastgoedportefeuilles opbouwen.
Exclusief partnership 500k + 

Onze dienstverlening

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Liever direct contact?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende mogelijkheden en advies
Alle soorten vastgoed
Van begin tot eind ontzorgd
Vast aanspreekpunt voor uw vragen
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Beleggen in vastgoed?

Leren beleggen in vastgoed? Lees meer over hoe je dit het beste kan aanpakken in het volgende artikel:

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!