Wijziging bestemming onroerend goed

Home » Wijziging bestemming onroerend goed

Wijziging bestemming onroerend goed

Vraagt u zich af of de wijziging van de bestemming van onroerend goed mogelijk is? Dan is het goed om te weten dat dit vaak zeker een optie is. Wel is het zo dat het niet altijd even gemakkelijk is om dit voor elkaar te krijgen. Onroerend goed heeft een bestemming gekregen om een reden en daarom is het dus ook niet altijd gemakkelijk om dit zomaar te veranderen. Een bestemming van onroerend goed kan bijvoorbeeld zijn dat het gebruikt dient te worden voor woningen, maar ook juist dat er kantoren of winkels moeten komen. Als u hiervan af wilt wijken, dan moet u eerst een verzoek bij de gemeente indienen.

Waarom de bestemming van onroerend goed wijzigen?

Er zijn een aantal verschillende redenen te bedenken waarom u de bestemming van onroerend goed zou willen wijzigen. Zo is het mogelijk dat de huidige bestemming niet langer rendabel is voor de eigenaar van het pand. Verder is het ook goed mogelijk dat er geen vraag is naar de bestemming zoals die nu is. Misschien zou de wijk er veel meer aan hebben als er horeca komt te staan in plaats van een woning. Daarnaast spelen veranderingen in de sociale geografie en de demografie ook een belangrijke rol. Op die manier kan het gebeuren dat de bestemmingen enigszins aangepast moeten worden om aan de huidige vraag te kunnen blijven voldoen. Het is zelfs mogelijk dat de huidige bestemming niet meer in overeenstemming is met de regelgeving.

Hoe wijzigt men de bestemming van onroerend goed?

Zoals hierboven ook al kort is vermeld, begint de wijziging van de bestemming van onroerend goed vaak bij de gemeente of het stadsbestuur. In dit verzoek moet duidelijk worden gemaakt wat de beoogde nieuwe bestemming zou moeten worden. Verder moet dit goed worden onderbouwd. Verder is het goed om te weten dat dit proces lang kan duren. Het kan heel erg afhangen van veel verschillende factoren wanneer de wijziging helemaal behandeld zal zijn. Bij Sons Real Estate hoeft u nooit lang te wachten. Wij brengen graag snel een uitstekend bod op uw woning uit. Neem hiervoor vandaag nog contact met ons op.

 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!