Huis verkopen uit elkaar

Sons Real Estate is het vastgoedbedrijf dat woningen opkoopt. Wilt u geen langdurig verkooptraject en zonder zorgen uw huis verkopen? Wij brengen geheel gratis en vrijblijvend een bod uit op uw woning.

Duidelijkheid bij het verkopen van uw huis als u uit elkaar gaat

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Geen makelaarskosten
Verzekerd van een marktconform bod!
Bod zonder financieringsvoorbehoud. Direct zekerheid!
Wij kopen woningen in alle staten, dus ook in slechte staat
U kunt rustig in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft
U kunt uw inboedel dat u niet wenst mee te nemen achterlaten!
Indien nodig al binnen één week bij de notaris!
Beoordeeld met een 9.4
Directe zekerheid

Direct het beste bod op uw huis en geen financieringsvoorbehoud

Voor alle huizen

Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro's aan makelaarskosten

Home / Huis verkopen / Uit Elkaar

Huis verkopen uit elkaar

Er moeten waarschijnlijk duizenden zaken geregeld worden als u uit elkaar gaat met uw partner. Er moeten beslissingen gemaakt worden over de kinderen, de spullen, het huis enz. Blijft u of uw partner in het huis wonen of willen jullie het huis verkopen? Sons Real Estate kunt u uit de brand helpen door u advies te geven over het koophuis als u uit elkaar met uw partner.

U kan in de situatie zitten dat uw huis overwaarde of restschuld heeft. Dit is een belangrijke factor, want dit bepaalt of uw geld moet betalen of kunt krijgen. Bij de verkoop van uw huis kunt u bij Sons Real Estate een vrijblijvend een bod aanvragen. Wij kunnen een paar dagen uw huis opkopen geheel naar uw wensen en voorwaarden. Wij kunnen binnen een week bij de notaris zitten en u kunt verder zonder zorgen. 

Direct het beste bod op uw huis!

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro’s aan makelaarskosten! Courtage rekenen wij bij de koper.

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen onzekerheid!

U kunt in uw huis blijven wonen tot u een nieuw huis heeft gevonden

Geen verkoopstress

Met zekerheid uw huis verkocht. U ontvangt een bod zonder behoud van financiering

Direct uw woning verkocht

Geen bezichtigingen of foto's op het internet

Zeer flexibele verkoop

U kunt in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft

Wat moet er gebeuren als u of uw partner in het koophuis blijven wonen?

Als u of uw partner in het huis blijven wonen, moet de een de ander uitkopen. Hierbij kunt u te maken hebben met overwaarde of rustschuld. Dit bepaalt of u geld moet betalen of dat u geld krijgt. Het ligt eraan in welke situatie u zit. Houd rekening met dat u pas zelfstandig een koopovereenkomst kunt afsluiten en een hypotheek kunt aangaan als u een getekend echtscheidingsconvenant hebt en als de echtscheiding is uitgesproken door de rechtbank en ingeschreven bij de gemeente.

U blijft in het huis wonen
 Als u zelf in het huis wilt blijven wonen, moet u uw partner uitkopen. Hierbij moet u de overwaarde betalen aan uw partner of u moet de restschuld terugkrijgen. U kunt uw partner uitkopen door de helft van de overwaarde aan diegene te betalen of door de helft van de restschuld te ontvangen van uw partner. Als u overwaarde moet betalen aan u partner kan het zo zijn dat u daarvoor een hypotheek moet afsluiten. Het is daarom belangrijk om op tijd te kijken naar hoeveel uw huis waard is en hoe hoog de hypotheek is. Het verschil hiertussen bepaalt of uw huis overwaarde of restschuld heeft. Hierop kunt u baseren of het mogelijk is om uw partner uit te kopen. 

Partner blijft in het huis wonen
 In dit geval ligt de verantwoordelijkheid bij uw partner om u uit te kopen. U kunt hiervoor geld ontvangen van de overwaarde of u moet geld betalen voor de restschuld. Als uw huis overwaarde heeft, heeft u recht op de helft de overwaarde. Als het huis restschuld heeft, moet u de helft van deze schuld afbetalen. De overwaarde en de restschuld ligt aan de hand van de waarde van uw huis en de hypotheek. Als uw huis meer waard is dan de hypotheek heeft uw huis overwaarde en moet uw partner u de helft van de overwaarde terugbetalen. 

Wat moet er gebeuren als jullie het huis willen verkopen?

Als geen van beiden in het huis willen blijven wonen, kunnen jullie het huis verkopen. Op jullie huis kan een overwaarde of een restschuld zitten. Dit bepaalt of uw geld moet betalen of terugkrijgt. Houd rekening met dat u pas zelfstandig een koopovereenkomst kunt afsluiten en een hypotheek kunt aangaan als je een getekend echtscheidingsconvenant hebt en als de echtscheiding is uitgesproken door de rechtbank en ingeschreven bij de gemeente.

Huis verkopen met overwaarde
 Als uw huis meer waard is als de hypotheek heeft uw huis overwaarde. Dit betekent dat als u uw huis verkoopt geld terugkrijgt. Hiervoor is belangrijk om te weten wat de waarde is van uw huis en van de hypotheek. De helft van de overwaarde is volledig van u. Door de bijleenregeling mag u dit geld alleen gebruiken om een volgend huis van te kopen. 

Huis verkopen met restschuld
 Als u voor de helft het huis bezit, bent u ook voor de helft aansprakelijk voor de schulden. Bij de verkoop van uw huis mogen er geen schulden meer open staan. U moet dus de restschuld af betalen met uw partner. Als jullie verwachten dat er restschuld op het huis staat, is het handig om van tevoren te kijken naar jullie mogelijkheden om de schuld af te betalen.

Werkwijze Sons Real Estate

1. Woningopname

2. Binnen één werkdag ontvangt u één bod

3. Bij acceptatie wordt het koopcontact opgesteld

4. Overdracht bij de door u gekozen notaris

5. Het huis is verkocht en de gelden stuurt de notaris de volgende dag naar de eventuele erfgenamen

Sons Real Estate koop uw huis

Sons Real Estate koopt alle soorten huizen in alle soorten situaties. Wij kunnen uw huis binnen een week opkopen en u hoeft geen zorgen te maken over de rest wat komt kijken bij het verkopen van een huis. We geven ook vrijblijvend advies over uw persoonlijk situatie. U kunt contact opnemen of een bod aanvragen

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085 004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via info@sonsrealestate.nl. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!