Huis verkopen uit elkaar

Onderzoek altijd hoeveel u voor uw huis krijgt. Vraag daarom vrijblijvend een gratis bod aan via Sons Real Estate.

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Huis verkopen uit elkaar

Er moeten waarschijnlijk duizenden zaken geregeld worden als u uit elkaar gaat met uw partner. Er moeten beslissingen gemaakt worden over de kinderen, de spullen, het huis enz. Blijft u of uw partner in het huis wonen of willen jullie het huis verkopen? Sons Real Estate kunt u uit de brand helpen door u advies te geven over het koophuis als u uit elkaar met uw partner.

U kan in de situatie zitten dat uw huis overwaarde of restschuld heeft. Dit is een belangrijke factor, want dit bepaalt of uw geld moet betalen of kunt krijgen. Bij de verkoop van uw huis kunt u bij Sons Real Estate een vrijblijvend een bod aanvragen. Wij kunnen een paar dagen uw huis opkopen geheel naar uw wensen en voorwaarden. Wij kunnen binnen een week bij de notaris zitten en u kunt verder zonder zorgen. 

Direct het beste bod op uw huis!

Geen makelaarskosten

Bespaar duizenden euro’s aan makelaarskosten! Courtage rekenen wij bij de koper.

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor onze rekening!

Geen onzekerheid!

U kunt in uw huis blijven wonen tot u een nieuw huis heeft gevonden

Geen verkoopstress

Met zekerheid uw huis verkocht. U ontvangt een bod zonder behoud van financiering

Direct uw woning verkocht

Geen bezichtigingen of foto's op het internet

Zeer flexibele verkoop

U kunt in de woning blijven tot u een nieuw huis heeft

Wat moet er gebeuren als u of uw partner in het koophuis blijven wonen?

Als u of uw partner in het huis blijven wonen, moet de een de ander uitkopen. Hierbij kunt u te maken hebben met overwaarde of rustschuld. Dit bepaalt of u geld moet betalen of dat u geld krijgt. Het ligt eraan in welke situatie u zit. Houd rekening met dat u pas zelfstandig een koopovereenkomst kunt afsluiten en een hypotheek kunt aangaan als u een getekend echtscheidingsconvenant hebt en als de echtscheiding is uitgesproken door de rechtbank en ingeschreven bij de gemeente.

U blijft in het huis wonen
 Als u zelf in het huis wilt blijven wonen, moet u uw partner uitkopen. Hierbij moet u de overwaarde betalen aan uw partner of u moet de restschuld terugkrijgen. U kunt uw partner uitkopen door de helft van de overwaarde aan diegene te betalen of door de helft van de restschuld te ontvangen van uw partner. Als u overwaarde moet betalen aan u partner kan het zo zijn dat u daarvoor een hypotheek moet afsluiten. Het is daarom belangrijk om op tijd te kijken naar hoeveel uw huis waard is en hoe hoog de hypotheek is. Het verschil hiertussen bepaalt of uw huis overwaarde of restschuld heeft. Hierop kunt u baseren of het mogelijk is om uw partner uit te kopen. 

Partner blijft in het huis wonen
 In dit geval ligt de verantwoordelijkheid bij uw partner om u uit te kopen. U kunt hiervoor geld ontvangen van de overwaarde of u moet geld betalen voor de restschuld. Als uw huis overwaarde heeft, heeft u recht op de helft de overwaarde. Als het huis restschuld heeft, moet u de helft van deze schuld afbetalen. De overwaarde en de restschuld ligt aan de hand van de waarde van uw huis en de hypotheek. Als uw huis meer waard is dan de hypotheek heeft uw huis overwaarde en moet uw partner u de helft van de overwaarde terugbetalen. 

Wat moet er gebeuren als jullie het huis willen verkopen?

Als geen van beiden in het huis willen blijven wonen, kunnen jullie het huis verkopen. Op jullie huis kan een overwaarde of een restschuld zitten. Dit bepaalt of uw geld moet betalen of terugkrijgt. Houd rekening met dat u pas zelfstandig een koopovereenkomst kunt afsluiten en een hypotheek kunt aangaan als je een getekend echtscheidingsconvenant hebt en als de echtscheiding is uitgesproken door de rechtbank en ingeschreven bij de gemeente.

Huis verkopen met overwaarde
 Als uw huis meer waard is als de hypotheek heeft uw huis overwaarde. Dit betekent dat als u uw huis verkoopt geld terugkrijgt. Hiervoor is belangrijk om te weten wat de waarde is van uw huis en van de hypotheek. De helft van de overwaarde is volledig van u. Door de bijleenregeling mag u dit geld alleen gebruiken om een volgend huis van te kopen. 

Huis verkopen met restschuld
 Als u voor de helft het huis bezit, bent u ook voor de helft aansprakelijk voor de schulden. Bij de verkoop van uw huis mogen er geen schulden meer open staan. U moet dus de restschuld af betalen met uw partner. Als jullie verwachten dat er restschuld op het huis staat, is het handig om van tevoren te kijken naar jullie mogelijkheden om de schuld af te betalen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!