Hoeveel onroerendgoedbelasting betalen? 

Home » Hoeveel onroerendgoedbelasting betalen? 

Hoeveel onroerendgoedbelasting betalen? 

Hoeveel onroerendgoedbelasting moet u betalen? Wij van SONS Real Estate helpen u er graag mee in deze blog. De ozb (onroerendezaakbelasting) is complexe materie en wij schetsen het graag voor u in begrijpelijke taal. En heeft u hulp nodig bij uw vastgoed als ondernemer? Dan is ons vastgoedbeheer of leegstandbeheer wellicht iets voor u. Daarnaast kopen wij vastgoed op voor eigen rekening, van particulier en ondernemer. Vul het formulier op onze website in voor een vrijblijvende waardebepaling.

Wat is onroerendgoedbelasting? 

Voordat we u een antwoord kunnen geven op hoeveel onroerendgoedbelasting u moet betalen, is het handig om een overzicht te hebben van de belangrijkste belastingen. Dat begint met de ozb (Onroerendezaakbelasting), dit is een lokale belasting die wordt geheven door de gemeente. Gemeenten hanteren hun eigen tarieven, en deze tarieven kunnen verschillen. Daarnaast wordt de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) van uw pand gebruikt als basis voor de berekening. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe meer onroerendgoedbelasting u zult betalen. U ontvangt jaarlijks een WOZ-beschikking waarin de waarde van uw pand wordt vermeld. 

 

Daarnaast kan er bijvoorbeeld nog rioolheffing van toepassing zijn, bij de aankoop van een woning kan overdrachtsbelasting verschuldigd zijn en zijn er belastingen zoals die in box 3. Kijk goed welke belastingen u aan de Belastingdienst verschuldigd bent zodat u vervolgens weet hoe hoog uw onroerendgoedbelasting is. 

Berekenen van onroerendgoedbelasting

Om uw onroerendgoedbelasting te berekenen is het van belang dat u op de hoogte bent van de WOZ-waarde. Dit is de waarde die vaak als uitgangspunt wordt genomen. Niet alleen voor de ozb, maar mogelijk ook voor andere belastingen. Hoeveel onroerendgoedbelasting u moet betalen, is vervolgens afhankelijk van het tarief dat van toepassing is op uw situatie. U past dit in de meeste gevallen dan toe op de WOZ-waarde. Daarnaast is het raadzaam te kijken naar verscheidene vrijstellingen of aftrekposten waar u mogelijk gebruik van kunt maken.

SONS inschakelen voor hulp

Hoeveel is onroerendgoedbelasting voor u? Dat kunnen we niet voor u berekenen. Dat kunnen we wél doen zodra u ons inschakelt en een vrijblijvende waardebepaling aanvraagt op onze site. We komen dan gratis bij u langs voor een taxatie en om een passend bod op uw woning uit te brengen. Daarnaast zijn we in te schakelen voor diverse zaken omtrent vastgoedbeheer.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!