Prijsindex bedrijfs onroerend goed

Home » Prijsindex bedrijfs onroerend goed

Prijsindex bedrijfs onroerend goed

Bent u benieuwd naar de prijsindex van bedrijfs onroerend goed? Het kan zo zijn dat een pand het ene jaar nog goed te betalen is, terwijl het het andere jaar al een stuk duurder is geworden. Dit heeft met allerlei factoren te maken. Bedrijfs onroerend goed betreft alle niet-woningen en huurwoningen. Hier vallen dus bijvoorbeeld ook winkels en kantoorpanden onder. De prijsindex geeft de verandering van de prijs van eenzelfde soort object, gecorrigeerd voor kwaliteitskenmerken. Dit is dan dus ook een goede indicatie van hoeveel onroerend goed waard is geworden ten opzichte van vorig jaar. Mocht u zichzelf willen verzekeren van een geweldig bod op uw woning, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met landelijke vastgoedkoper Sons Real Estate. Wij helpen u graag verder.

Hoe verandert de prijsindex van bedrijfs onroerend goed?

U kunt zich afvragen wat ervoor zorgt dat de prijsindex verandert. Er wordt immers gecorrigeerd voor kwaliteitskenmerken. Toch verandert te prijsindex continu. Dit komt doordat het afhankelijk is van de cijfers die het CBS maandelijks publiceert. De huurprijs wordt dan vervolgens aangepast op basis van de consumentenprijsindexcijfers. In uw huurovereenkomst staat welke indexeringsdata van toepassing zijn. Hierbij is het met name van belang dat u weet op welke datum de indexering plaats mag vinden en welke formule er wordt gebruikt. Dit geldt dus als u een winkel, horeca, kantoorpand of een ander bedrijfs onroerend goed huurt. Mocht u dus willen weten hoe de prijsindex van bedrijfs onroerend goed precies verandert, is het van belang dat u het CBS in de gaten houdt. Daar wordt ook nog beter en preciezer uitgelegd wat het allemaal precies behelst.

Financiële stabiliteit

De markt voor commercieel vastgoed wordt gezien als een belangrijke indicator van financiële stabiliteit. Daarom is het dan ook zo dat het CBS dit goed in de gaten houdt. Mocht u echter gewoon uw woning willen verkopen, dan heeft u hier niet bijzonder veel aan. Wel kunt u dan profijt hebben van de flexibele voorwaarden van Sons Real Estate. Wij kopen alle soorten woningen geheel voor eigen rekening en brengen graag een uitstekend bod zonder voorbehoud van financiering uit. Laat hiervoor vandaag nog uw gegevens bij ons achter.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!