Waardebepaling

Home » Kennisbank » Waardebepaling

Een bepaling van de waarde van een woning wat de woning op het moment van opname waard is aan de hand van een inschatting. Bij een waardebepaling wordt er voornamelijk gekeken naar vergelijkbare objecten in de omgeving.

Waardebepalingen worden voor diverse objecten gemaakt. Denk hierbij aan een waardebepaling van een auto, een waardebepaling van aandelen, een waardebepaling van een bedrijf, een waardebepaling van een boot en alles waar wij een waarde aan kunnen geven. Binnen het vastgoed praten we over waardebepalingen onroerend goed zoals woningen, een stuk grond of panden. Een waardebepaling wordt gemaakt aan de hand van de staat van de woning of het pand, de oppervlakte, de prijsontwikkelingen en de locatie. Vaak wordt een waardebepaling gemaakt door een makelaar van een makelaarskantoor. Het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling, is dat een taxatie veel uitgebreider is dan een waardebepaling. Daarnaast kan bij het aanvragen van een hypotheek, een waardebepaling niet gebruikt worden.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over onze vastgoed diensten, zoals de waardering van vastgoed of de dienst als opkopende makelaar voor alle soorten vastgoed. Lees ook hier meer over de waarde van uw huis

Landelijk bereik:

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel