Hoe kunt u een btw-nummer aanvragen als particulier bij verhuur van onroerend goed?

Home » Hoe kunt u een btw-nummer aanvragen als particulier bij verhuur van onroerend goed?

Btw-nummer aanvragen verhuur onroerend goed

Een btw-nummer aanvragen voor de verhuur van uw onroerend goed? Hier leest u wat u daarover moet weten. Toch wijzen wij van SONS Real Estate dat u ook andere opties heeft. Voorkom de vele werkzaamheden die gepaard gaan met het verhuur van vastgoed en vraag een vrijblijvende waardebepaling aan bij SONS Real Estate! Wij brengen gegarandeerd een marktconform bod uit op elk type vastgoed en nemen het gehele verkooptraject kosteloos voor u uit handen.

Btw en verhuur

Allereerst wijzen wij u er graag op dat onroerend goed in beginsel vrijgesteld is van btw, inclusief de verhuur ervan. Deze vrijstelling betekent dat u normaal gesproken geen btw hoeft te heffen over de huurprijs. Er zijn echter situaties waarin het aanvragen van een btw-nummer voordelen kan bieden. Een van de belangrijkste redenen om te beginnen aan een aanvraag voor een btw-nummer voor de verhuur van onroerend goed, is als u als verhuurder extra diensten aanbiedt bovenop de kale huurprijs. Deze diensten, zoals schoonmaak, onderhoud of het verstrekken van meubels, kunnen onderworpen zijn aan btw. Door een btw-nummer aan te vragen, kunt u de btw op kosten die verband houden met deze diensten aftrekken. Wel moet u dan ook over de aanschaf van het onroerend goed zelf btw hebben betaald. Dit wordt de zogeheten verleggingsregeling voor onroerend goed genoemd. 

Het aanvragen van het btw-nummer

Wilt u een btw-nummer voor de verhuur van onroerend goed? Het aanvraagproces verloopt via de Belastingdienst. U kunt online een aanvraag indienen via hun website of contact opnemen met het dichtstbijzijnde belastingkantoor. Bij de aanvraagprocedure moet u onder andere uw persoonlijke gegevens, KvK-nummer en informatie over uw bedrijfsactiviteiten verstrekken. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd en u een btw-nummer heeft ontvangen, moet u nauwkeurige administratie bijhouden van alle transacties en btw-gerelateerde kosten. Het correct bijhouden van uw financiële administratie is van essentieel belang om te voldoen aan de btw-regelgeving en om mogelijke belastingvoordelen te benutten.

Geen btw met SONS

Voorkom gedoe met uw btw en verkoop uw vastgoed aan SONS Real Estate! Wij bieden u een eerlijke prijs die bepaald wordt a.d.h.v. objectieve factoren. Daarnaast vragen we geen enkele vorm van makelaars- of notariskosten en derhalve is uw rendement veel hoger op uw verkochte onroerend goed!

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!