Verkoop aandelen onroerend goed vennootschap

Home » Verkoop aandelen onroerend goed vennootschap

Verkoop aandelen onroerend goed vennootschap

De verkoop van aandelen in onroerend goed van een vennootschap, hoe gaat dat in zijn werking? Het is een zeer specifieke vraag waar wij u graag mee helpen. Neem daarom nu contact op met onze klantenservice om ondersteuning te ontvangen. Wanneer u vastgoed wilt verkopen, kunt u ook een vrijblijvende waardebepaling inplannen door het formulier op onze website in te vullen. Wij komen dan gratis bij u langs en bieden een marktconforme prijs voor uw vastgoed.

Onderzoek naar verkoop

Voordat u begint met de verkoop van uw aandelen, is het van essentieel belang om een grondig onderzoek uit te voeren naar de verkoop van aandelen in de onroerend goed vennootschap. Dit houdt in dat u alle relevante documentatie en informatie over de onroerendgoedvennootschap verzamelt en analyseert. Denk hierbij aan de eigendomsstructuur, huurovereenkomsten, eventuele juridische geschillen en financiële overzichten. Bovendien is het handig om te kijken of er een eventuele uitkoopregeling is afgesproken. Dit geeft potentiële kopers én u inzicht in de zaken die er toe doen. U moet bovendien beslissen of u de aandelen zelf verkoopt of dat de vennootschap de activa en passiva overdraagt. 

Koopovereenkomst en fiscale gevolgen

Zodra u een geschikte koper heeft gevonden, stelt u samen met de koper een koopovereenkomst op. Hierin worden alle relevante voorwaarden van de transactie vastgelegd, zoals de koopprijs, betalingsvoorwaarden, eventuele garanties en overige condities. Het is sterk aan te raden om een specialist bij dit proces te betrekken om ervoor te zorgen dat alle juridische aspecten correct worden behandeld. Denk daarnaast zeker aan fiscale gevolgen van de verkoop van aandelen, deze kunnen aanzienlijk zijn. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de belastingverplichtingen die voortvloeien uit de transactie.

SONS staat u bij

Neem nu contact op met de klantenservice van SONS Real Estate. Wij staan u graag bij in de verkoop van uw aandelen in een onroerend goed vennootschap. Dit doen we met onze advies- en diverse andere vastgoeddiensten. Als u op zoek bent naar beheer of een van de voorgaande services, kunt u ons gewoon bellen binnen openingstijden. Als u liever vastgoed verkoopt aan ons, vraagt u een vrijblijvende waardebepaling aan op onze website.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!