Onroerend goed bij overlijden

Home » Onroerend goed bij overlijden

Onroerend goed bij overlijden

Wat gebeurt er als de eigenaar van onroerend goed komt te overlijden? Het kan zo zijn dat u een erfgenaam bent van iemand die eigenaar was van onroerend goed, maar het kan ook zo zijn dat u zelf misschien wilt weten wat er gebeurt mocht u komen te overlijden. Het is hoe dan ook geen slecht idee om op de hoogte te zijn van de regels en de gebeurtenissen nadat de eigenaar van onroerend goed overlijdt. In principe gaat het onroerend goed dan gewoon over op de erfgenamen van de eigenaar. Dit kunnen de kinderen van de eigenaar zijn, maar het kan ook iemand anders zijn. Wie dit precies is, is vaak al afgesproken. Het kunnen ook meerdere mensen zijn. Het hoeft niet maar één nieuwe eigenaar te zijn. Mocht u een geërfde woning snel en eenvoudig willen verkopen, dan kunt u altijd terecht bij landelijk actieve vastgoedkoper Sons Real Estate.

Wie is de erfgenaam?

Een van de belangrijke vragen die u zich kunt stellen, is wie de erfgenaam van de eigenaar is. Dit is in principe wettelijk geregeld. In dat geval zijn als eerste de partner en de kinderen erfgenaam. Als deze er niet zijn, dan zijn eventuele broers en zussen erfgenamen. Het is echter ook mogelijk om een testament op te stellen. Op die manier kan de eigenaar van onroerend goed zelf bepalen wie de erfgenaam moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend zijn, maar ook de buren.

Op naam van de erfgenamen

Het onroerend goed wordt bij het overlijden van de eigenaar dus op naam van de erfgenamen gezet. Dit kan voor elkaar gekregen worden door gebruik te maken van een verklaring van erfrecht. Dit is een verklaring van de notaris die aangeeft wie de erfgenamen zijn. Dit zal de notaris vervolgens in het Kadaster inschrijven. Zo wordt het onroerend goed op de naam van de erfgenamen gezet.

Geen nut voor het onroerend goed?

Vaak is het prettig als u onroerend goed erft, maar u heeft hier niet altijd nut voor. U kunt met alle soorten woningen altijd terecht bij Sons Real Estate. Wij brengen graag een uitstekend passend bod op uw woning uit. Dit is altijd zonder voorbehoud van financiering. Laat vandaag nog uw gegevens bij ons achter voor de mogelijkheden.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!