Gesplitste aankoop onroerend goed

Home » Gesplitste aankoop onroerend goed

Gesplitste aankoop onroerend goed

Vraagt u zich af wat de gesplitste aankoop van onroerend goed is? Het kan goed van pas komen om te weten wat dit is. Op deze manier zou u bijvoorbeeld een woning kunnen kopen zonder dat uw kinderen bij uw overlijden erfbelasting hoeven te betalen. In feite betekent het dat het vruchtgebruik en het blote eigendom van een woning door verschillende partijen worden aangekocht. In veel gevallen betekent dit dat de ouders van een gezin een tweede woning kopen. Hierbij verwerven de ouders het vruchtgebruik en de kinderen het blote eigendom. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Hierdoor is een gesplitste aankoop van onroerend goed in sommige gevallen helemaal geen slecht idee. Overigens kunt u uw woning ook altijd snel en makkelijk verkopen aan landelijk actieve vastgoedmakelaar Sons Real Estate. 

Voordelen van een gesplitste aankoop van onroerend goed

Als u als ouder een onroerend goed op deze manier aankoopt, heeft dit een aantal voordelen. Zo houdt u als vruchtgebruiker het genot van het aangekochte onroerend goed. Zo kunt u er bijvoorbeeld gewoon in wonen, maar u kunt ook de huurgelden van de woning opstrijken. Daarnaast is het ook voordelig voor uw kinderen. Als u komt te overlijden, zullen uw kinderen in veel gevallen erfbelasting moeten betalen over de erfenis. In het geval van een gesplitste aankoop van een onroerend goed dooft het vruchtgebruik dan uit. Zo krijgen de kinderen, in dit geval de blote eigenaars, automatisch de volle eigendom van de woning. In principe hoeven de kinderen dan dus geen erfbelasting te betalen. Dit kan best wel wat geld schelen. Het kan echter nog steeds zo zijn dat het onroerend goed wordt gerekend tot de fiscale nalatenschap van de vruchtgebruiker. Wees er dus zeker van dat dit in uw geval niet zo is.

Snel uw onroerend goed verkopen?

Natuurlijk is het prettig als u onroerend goed hebt geërfd. Het is echter niet altijd even praktisch om het te houden. Daarom kunt u alle soorten woningen vrijblijvend en gratis verkopen aan Sons Real Estate. Wij kopen voor eigen rekening en zonder tussenkomst van derde partijen. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!