Waar vind ik mijn onroerendgoedbelasting?

Waar vind ik mijn onroerendgoedbelasting? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Waar vind ik mijn onroerendgoedbelasting?

Vraagt u zich af ‘waar vind ik mijn onroerendgoedbelasting?’, dan hebben wij het antwoord voor u. Wij van SONS Real Estate helpen dagelijks vele klanten met allerlei zaken omtrent hun vastgoed. Neem nu contact op om erachter te komen wat wij voor u kunnen betekenen, bijvoorbeeld omtrent vastgoedbeheer. Daarnaast brengen wij graag een marktconform, gegarandeerd bod uit op uw vastgoed. Vul daarvoor het formulier op onze website in om een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen en één van onze taxateurs langs te laten komen.

Waar u de onroerendgoedbelasting vindt

Een van de primaire bronnen voor informatie over uw onroerendgoedbelasting is de jaarlijkse belastingaangifte. In dit document wordt uw onroerend goed opgenomen, en de Belastingdienst baseert de aanslag op de gegevens die u hierin verstrekt. Na het indienen van uw aangifte ontvangt u een belastingaanslag, ook wel beschikking genoemd, waarop de berekende onroerendgoedbelasting vermeld staat. Vraagt u zich dus af ‘waar vind ik mijn onroerendgoedbelasting?’, dan is dit dé makkelijkste plek om het te vinden. Echter is dit niet alles wat u wilt weten. 

 

MijnOverheid is namelijk een centraal platform waar u belangrijke belastingdocumenten kunt vinden. Door in te loggen op MijnOverheid met uw DigiD kunt u uw persoonlijke gegevens en belastinginformatie raadplegen, inclusief de gegevens met betrekking tot uw onroerendgoedbelasting. U vind hier dus meer omtrent uw belasting, zodat u ook een weloverwogen keuze kunt maken over uw financiën. 

Belangrijke zaken

Onroerendgoedbelasting wordt doorgaans geheven door de gemeente waarin het onroerend goed is gelegen. De gemeentelijke website is een waardevolle bron van informatie. Hier vindt u vaak specifieke details over tarieven, betalingsvoorwaarden en mogelijke vrijstellingen met betrekking tot de onroerendgoedbelasting. Zo kunt u dus meteen controleren of u niet te veel betaalt. Bovendien is het handig om hiervoor naar uw WOZ-waarde te kijken, die jaarlijks door de gemeente waarin u woonachtig bent wordt vastgesteld. Indien u van mening bent dat er fouten zijn gemaakt bij de berekening van uw onroerendgoedbelasting, of als u complexe juridische vraagstukken heeft, kan het raadzaam zijn om juridisch advies in te winnen.

SONS is uw helpende hand

Hulp nodig met het beheer van uw vastgoed of uw vastgoed het liefst helemaal van de hand doen? Wij van SONS Real Estate helpen u graag. Neem contact op met onze klantenservice om erachter te komen wat we voor u kunnen betekenen. En bent u benieuwd naar de echte waarde van uw woning, of wilt u deze echt verkopen? Vul dan het formulier op onze website in om een afspraak te maken voor een vrijblijvende waardebepaling. 

Lees ook

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!