Nieuw vervaardigd onroerend goed btw

Nieuw vervaardigd onroerend goed btw? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.
Voor verkoop, aankoop en beheer van alle soorten vastgoed

20+ jaar ervaring en vastgoedkennis in huis

Zeer ervaren in zowel het verhuren als het verkopen van vastgoed

Voor vastgoedbeheer, aankoopbegeleiding, cursussen en verkoop

Vastgoedadvies op maat door onze ervaren experts

Verkoop van alle vastgoed

U kunt vastgoed direct aanmelden voor een gratis waardebepaling

Advies op maat

Voor professioneel vastgoedadvies op maat, aankoopbegeleiding of spoedcursus.

Vastgoedbeheer & projecten

Voor vastgoedbeheer, partnerschap en projectontwikkeling

Nieuw vervaardigd onroerend goed btw

Hoe zit het met de btw bij nieuw vervaardigd onroerend goed? Wij van SONS Real Estate informeren u graag over alle relevante wet- en regelgeving. Daarnaast staan we vastgoedondernemers graag bij met onze diensten en kopen wij vastgoed direct voor eigen rekening. Heeft u daar interesse in? Neem dan contact met ons op via onze klantenservice. Mocht u uw vastgoed of een deel daarvan willen verkopen, helpen we u graag middels onze opkoopdiensten. Vul dan het formulier op onze website in voor het aanvragen van een vrijblijvende waardebepaling.

De definitie en de regeling

Nieuw vervaardigd onroerend goed betreft vastgoed dat nieuw gebouwd of ingrijpend gerenoveerd is. Dit kunnen woningen, bedrijfspanden, kantoren of andere vastgoedobjecten zijn die recentelijk zijn ontwikkeld of substantieel zijn verbouwd. De btw-regels voor nieuw vervaardigd onroerend goed verschillen van die voor bestaand vastgoed.

 

Bij de verkoop van nieuw vervaardigd (zakelijk) onroerend goed is doorgaans sprake van btw-belaste levering. Dit betekent dat zowel de koper als de verkoper btw verschuldigd zijn over de transactie. Het btw-tarief bedraagt in dit geval het algemene tarief, momenteel vastgesteld op 21%. De verkoper brengt deze btw in rekening, en de koper kan in bepaalde gevallen de betaalde btw weer terugvorderen. Nieuw vervaardigd onroerend goed en de btw-regelingen daaromtrent zijn daarmee alleen relevant voor zakelijke vastgoedkopers. 

Aftrek voor zakelijke kopers

Ondernemers die nieuw vervaardigd onroerend goed aanschaffen voor zakelijke doeleinden kunnen de betaalde btw in veel gevallen als voorbelasting aftrekken. Dit geldt met name voor ondernemers die het vastgoed gebruiken voor belaste prestaties, zoals de verhuur van kantoorruimte. Het correct vaststellen van het recht op btw-aftrek is van belang om fiscale voordelen te maximaliseren. Bovendien is het van belang dat het onroerend goed voor minimaal 90% van de zakelijke activiteiten wordt gebruikt waarvan de koper btw kan aftrekken. Bij de verkoop van nieuw vervaardigde woningen aan particulieren is er sprake van een btw-vrijstelling. Dit betekent dat er geen btw over de verkoopprijs van de woning wordt geheven. In plaats daarvan is er overdrachtsbelasting van toepassing. Wat betreft nieuw vervaardigd onroerend goed is de btw voor particulieren dus niet van belang.

Kiezen voor SONS 

Kiest u ervoor om nieuw vervaardigd onroerend goed met btw-belast te leveren? Dan raden we u ook aan voor SONS Real Estate te kiezen. Wij staan u graag bij middels onze diensten. En mocht u willen verkopen, dan brengen wij graag een gegarandeerd en passend bod uit. Vul dan het formulier op onze website in om een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen. 

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen?

Alle voor uw vastgoed met Sons Real Estate

Verkoop uw vastgoed aan Sons Real Estate
Meldt u aan voor ons stille verkoop aanbod
Opkoper van alle type vastgoed
Altijd een passend bod op alle soorten vastgoed

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen:

  • Wij begeleiden en adviseren u tijdens de bezichtigingen van panden.

  • We maken berekeningen van de te verwachten verbouwingskosten en eventuele te verwachten onderhoudskosten indien van toepassing.

  • We maken rendementsberekeningen voor u aan de hand van onze huurprijsberekening.

  • We vragen alle benodigde stukken op zoals bestemmingsplan, bodemonderzoek, kadastrale recherche e.d..

  • Bieden op het pand. We kunnen de prijsonderhandeling voor u uitvoeren en ontbindende voorwaarden toevoegen.

  • We voeren een juridische controleren uit op de koopovereenkomst op eventuele onjuistheden en gebreken.

  • We verhuren het beleggingspand, en kunnen indien gewenst ook het vastgoed beheren.

Populaire vastgoed diensten Sons Real Estate

Waarom huis verkopen aan vastgoed opkopers in plaats van via de makelaar

Een huis verkopen via de makelaar is een langdurig proces, kost duizenden euro’s aan makelaarskosten, foto’s van alle kamers uit het huis komen op het internet en er volgen bezichtigingen. Na de bezichtigingen kunnen er biedingen volgen, maar het kan ook zijn dat er geen interesse is in de woning. Wanneer een woning vervolgens langer dan 3 maanden te koop staat dan verdwijnt de interesse van kopers. Men denkt dan al snel; Waarom is de woning nog niet verkocht? Er zal wel iets mis mee zijn! Is er uiteindelijk toch een koper dan biedt de koper altijd onder voorbehoud van verkrijgen financiering. Het koopcontract kan dus vervolgens ontbonden worden na 8 weken omdat de koper de financiering niet rond krijgt. Het gehele verkoopproces moet dan vervolgens weer helemaal opnieuw beginnen wat veel stress met zich mee kan brengen.

Bij een vastgoedopkoper ontstaan deze problemen niet. De vastgoedopkoper komt langs, u verkoopt het huis rechtstreeks aan de opkoper dus betaald geen courtage. De vastgoed opkoper brengt een bod uit en bij akkoord wordt het koopcontract opgesteld. De vastgoedopkoper heeft geen 3 dagen bedenktijd dus de koop staat direct vast. Ook heeft de opkoper geen voorbehouden dus de koop kan ook niet meer ontbonden worden en uw huis is verkocht!

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat Vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek?

Neem contact op met onze vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begleiding en advies
Voor het verkopen van alle soorten vastgoed
Ervaren in diverse vastgoed gerelateerde diensten
Voor alle soorten vastgoed
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Vrijblijvende waardebepaling ontvangen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!