Speculatie onroerend goed

Home » Speculatie onroerend goed

Speculatie onroerend goed

Heeft u wel eens gehoord van speculatie van onroerend goed? In het kort is dit het kopen van een onroerend goed om het op een later moment weer te verkopen. Het idee is om dit met winst te doen aangezien de speculant ervan uitgaat dat de prijs van het goed zal stijgen. Ook is het zo dat de speculant niet van plan is om het goed te gebruiken en om waarde toe te voegen aan het goed. Het is dus een risico voor de speculant. Wel kan het zo zijn dat een prijsstijging van het goed er inderdaad voor zorgt dat u als speculant winst kunt maken op de koop en latere verkoop van een onroerend goed. Voor een uitstekend bod op alle soorten woningen kunt u altijd gratis en vrijblijvend contact opnemen met landelijk actieve vastgoedkoper Sons Real Estate.

Voor- en nadelen van speculatie

Zoals met alles, zijn er ook bij speculatie van onroerend goed voor- en nadelen te bedenken. Een voordeel van speculatie kan zijn dat het koersdrukkende effecten tempert. Als het minder goed gaat met een bepaalde wijk of een bepaald aandeel en er speculanten zijn die er toch in investeren, dan wordt er dus gespeculeerd op een later herstel. Zo hoeft de waarde dus niet meteen heel erg af te nemen en kan deze in de toekomst vaak gemakkelijker weer toenemen. Aan de andere kant staan de woningen van speculanten over het algemeen leeg. Dit is op een krappe woningmarkt niet per se wenselijk. Verder kan er een punt gemaakt worden dat speculanten vrij weinig toevoegen aan wat betreft maatschappelijk nut. Wel is het zo dat u als speculant goed geld kunt verdienen. U moet het dan goed aanpakken, maar het kan wel degelijk.

Is speculatie van onroerend goed iets voor u?

Speculatie van onroerend goed is niet voor iedereen weggelegd. Wel kan het zeker een goede optie zijn als u geld overhebt en goed bent in het voorspellen van prijsstijgingen. Weet wel dat het een risico is. Het kan zo zijn dat onroerend goed minder waard wordt. Voor een goed bod op uw woning kunt u altijd contact opnemen met Sons Real Estate. Laat hiervoor vandaag nog uw gegevens bij ons achter.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!