Mag je je huis goedkoop verkopen?

Wilt u weten of u uw woning goedkoop kunt verkopen? Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvend bod aan. Dit is in zijn geheel kosteloos en verplicht u tot niets!

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Beste bod

Direct een goed bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Mag je je huis goedkoop verkopen?

Bent u benieuwd of u uw huis goedkoop mag verkopen? Dit is iets wat veel mensen willen weten, omdat ze bijvoorbeeld hun woning goedkoop willen verkopen aan hun kinderen. Echter is dit erg lastig aangezien de belastingdienst huisverkopen in de gaten houdt. Wanneer er dus een woning voor een opvallend laag bedrag verkocht wordt, roept dit vraagtekens op. Op dit moment kan de belastingdienst onderzoek gaan doen naar de verkochte woning.

Kunt u uw huis verkopen onder de WOZ-waarde?

Wanneer u uw huis toch voor een goedkope prijs wilt verkopen, zijn hier wel mogelijkheden voor.   Een verkoopbedrag dat lager is dan de WOZ-waarde zal worden gezien als een schenking. Over schenkingen moet belasting worden betaald, dit kan 10% tot 20% bedragen. Bij een schenking is er wel sprake van een bepaalde vrijstelling. Het is mogelijk om een deel belastingvrij te schenken aan een persoon jonger dan 40 jaar oud. In 2020 bedraagt dit bedrag 103.643 euro. Dit betekent dus dat je 103.643 euro onder de WOZ-waarde mag zitten om belastingvrij te kunnen schenken. Het is hierbij wel van belang dat het aantoonbaar is dat de schenking gebruikt is voor de aankoop van een woning of aflossing van de hypotheek, de persoon in kwestie jonger is dan 40 jaar en er beroep wordt gedaan op verhoogde schenkingsvrijstelling.

Is het slim om het huis van uw ouders te kopen?

Het overkopen van de woning van uw ouders kan een slim idee zijn. Zo kunt u het ook weer terug verhuren aan uw ouders. Op deze manier hoeft u later namelijk minder erfbelasting te betalen, zo is de erfenis al voor een deel geregeld. Ook kunnen uw ouders zo in de woning investeren om het toekomstbestendig te maken. Een ander voordeel is dat er een goede relaties is tussen huurder en verhuurder.

Echter zitten er ook nadelen aan kopen van het huis van uw ouders. Zo kunt u niet profiteren van hypotheekrenteaftrek. Ook kan er druk op de relatie komen te staan met uw ouders, omdat er allerlei verplichtingen tegenover elkaar zijn.

Huis verkopen zonder zorgen

Om onenigheid te voorkomen en niet het risico te lopen op het betalen van belasting, is een goede mogelijkheid om uw woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar als ons. Op deze manier kunt u het maximale bedrag voor uw woning krijgen en kunt u dit bedrag vastzetten om uiteindelijk aan uw kind(eren) te schenken. Wanneer u uw woning aan ons verkoopt, zit u niet vast aan een langdurig verkooptraject. Ook heeft u bij ons zekerheid dat de woning verkocht wordt voor een marktconform bedrag. U kunt u woning bij ons aanmelden om een vrijblijvend bod te ontvangen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!