Afbetaald huis erven

Wij brengen direct een vrijblijvend bod uit op de woning, en zo bent u verzekerd van een snelle afhandeling bij verkoop. Reguliere verkoop is namelijk een langdurig traject en daar kunt u als erfgename vaak niet op wachten.

Verkoop direct uw geërfde woning aan Sons Real Estate.

Vrijblijvend bod ontvangen

+18.500 Nederlanders gingen u voor

Al binnen 1 dag een vrijblijvend bod op het huis.
Woningen in alle staten, ook in slechte staat!
U kunt de inboedel achterlaten, dat u niet wilt houden. En verkoopklaar maken is niet nodig!
Direct een marktconform bod zonder financieringsvoorbehoud voor directe zekerheid aan alle erfgenamen
Geen hoge makelaarskosten
Geen langdurige doorlopende vaste lasten aan de woning wat u tijdens een reguliere verkoop kunt verwachten.
Beoordeeld met een 9.4
Beste bod

Direct het beste bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Alle soorten huizen

Bij ons kunt u terecht voor alle staten en bouwjaren van uw woning!

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de verkoop van uw woning of pand.

Afbetaald huis erven

Wanneer u een afbetaald huis gaat erven dan komt er veel bij kijken. Sons Real Estate is gespecialiseerd in het kopen van geërfde woningen. Wij brengen direct een vrijblijvend bod uit op de woning, en zo bent u verzekerd van een snelle afhandeling bij verkoop. Reguliere verkoop is namelijk een langdurig traject en daar kunt u als erfgename vaak niet op wachten.

Nadat de erfenis is afgewikkeld bij de notaris komt het huis op uw naam en/of andere erfgerechtigde. U dient dan op korte termijn erfbelasting af te dragen. Dit is een aanzienlijk bedrag en om dit te kunnen afdragen is verkoop van het geërfde afbetaalde huis in veel gevallen noodzakelijk. Ondanks dat er geen hypotheek meer op de woning zit, zijn er daarnaast bovendien allerlei vaste kosten die doorlopen. Denk aan OZB, waterschapsbelasting, de verplichte opstalverzekering, inboedelverzekering, eventuele VVE kosten en natuurlijk de doorlopende onderhoudskosten. Ook dient u direct het gas/water en licht op uw naam te zetten en zit u al direct met dubbele vaste woonlasten. Er komt dus meteen al best veel kijken bij een afbetaald huis erven.

Huis erven met hypotheek: U kunt ook een huis erven met hypotheek. De hypotheek moet nog wel afbetaalt worden van het geërfde huis. Als u een huis erft met een hypotheek moeten de erfgenamen de hypotheek afbetalen.

Sons Real Estate biedt uitkomst als er veel op u afkomt

Na het overlijden van uw dierbare zit u natuurlijk niet op al dit gedoe te wachten. U zit misschien nog in een rouwperiode, waarin u zich niet met dit soort dingen bezig wilt houden. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om het huis dat zij hebben geërfd te verkopen. Een afbetaald huis erven is wellicht het mooiste gebaar van uw overleden dierbare. U kunt namelijk met de opbrengst van het huis hele mooie dingen gaan doen, zoals uw dierbare dat het liefst heeft gewild. Denk aan minder te gaan werken en meer te gaan genieten van uw vrijheid, of juist die mooie reis te gaan maken waar u altijd al van heeft gedroomd. Daarom is het fijn om er zeker van te zijn dat u het huis ook daadwerkelijk met gemak kunt verkopen.

Huis erven zonder hypotheek en direct verkopen

Een geërfd huis kan een last op uw schouders zijn en daarom kiezen de meeste mensen er voor om het huis snel te verkopen. Wanneer u het huis namelijk via een reguliere makelaar gaat verkopen dan gaan er in de meeste gevallen nog vele maanden overheen voordat het huis verkocht is. Nadat er een koper is gevonden, heeft deze vervolgens ook nog eens 8 weken om de hypotheek rond te krijgen. Een bod wordt namelijk vrijwel altijd uitgebracht onder voorbehoud van financiering. Als de potentiële koper vervolgens de financiering na 8 weken niet rond krijgt dan kunt u weer helemaal overnieuw beginnen. Daarin biedt Sons Real Estate de oplossing. Sons Real Estate koopt de woning die u geërfd heeft zonder voorbehoud van financiering. We kunnen in de meeste gevallen al de volgende dag bij u op de stoep staan voor het opstellen van een waardebepaling van het huis. Na de bezichtiging wordt de waardebepaling opgesteld en ontvang u de volgende dag een schriftelijk bod op de woning. Mocht u hiermee akkoord gaan dan kunnen we in de meeste gevallen al binnen één week bij de notaris zitten voor de overdracht en heeft u de volgende dag de gelden op uw rekening.

Betrouwbaar en transparant uw geërfd huis snel verkopen

Sons Real Estate is al jarenlang gespecialiseerd in het kopen van huizen en stukken grond. Wij zijn heel eerlijk en transparant naar onze verkopers. Wij betalen een hele goede prijs voor de woning, maar deze prijs zal lager kunnen liggen dan de maximaal haalbare verkoopprijs. Echter bent u er dan wel van verzekerd dat de woning direct wordt verkocht, u geen hoge makelaarskosten kwijt ben en bovendien niet maandenlang de vaste lasten van het huis hoeft door te betalen. Onze prijs ligt gemiddeld een aantal procent lager dan de maximaal haalbare verkoopprijs, omdat wij nu het risico dragen van de verkoop. Mocht de woning heel moeilijk te verkopen zijn of mocht er onverhoopt een crisis uitbreken dan lopen wij het risico dat het huis niet verkocht raakt. Voor veel consumenten is dit niet op te vangen, omdat de erfbelasting wel binnen 8 maanden betaald moet worden. Wij hebben door de jaren heen deze buffer opgebouwd waardoor wij dit soort scenario’s kunnen opvangen.

Werkwijze Sons Real Estate

1. Woningopname

2. Binnen één werkdag ontvangt u één bod

3. Bij acceptatie wordt het koopcontact opgesteld

4. Overdracht bij de door u gekozen notaris

5. Het huis is verkocht en de gelden stuurt de notaris de volgende dag naar de eventuele erfgenamen

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u juist nog een aantal vragen na het lezen van dit artikel. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl of ons digitale contactformulier. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur.

Informatie Sons Real Estate

Relevante pagina's

Alle soorten woningen

Rijtjeswoningen en tussenwoningen
Hoekhuizen of 2-onder-1-kapwoningen
Verouderde kluswoningen
Appartementen

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!