Afbetaald huis erven

Wij brengen direct een vrijblijvend bod uit op de woning, en zo bent u verzekerd van een snelle afhandeling bij verkoop. Reguliere verkoop is namelijk een langdurig traject en daar kunt u als erfgename vaak niet op wachten.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Afbetaald huis erven

Afbetaald huis erven

Wanneer u een afbetaald huis gaat erven dan komt er veel bij kijken. Sons Real Estate is gespecialiseerd in het kopen van geërfde woningen. Wij brengen direct een vrijblijvend bod uit op de woning, en zo bent u verzekerd van een snelle afhandeling bij verkoop. Reguliere verkoop is namelijk een langdurig traject en daar kunt u als erfgename vaak niet op wachten.

Nadat de erfenis is afgewikkeld bij de notaris komt het huis op uw naam en/of andere erfgerechtigde. U dient dan op korte termijn erfbelasting af te dragen. Dit is een aanzienlijk bedrag en om dit te kunnen afdragen is verkoop van het geërfde afbetaalde huis in veel gevallen noodzakelijk. Ondanks dat er geen hypotheek meer op de woning zit, zijn er daarnaast bovendien allerlei vaste kosten die doorlopen. Denk aan OZB, waterschapsbelasting, de verplichte opstalverzekering, inboedelverzekering, eventuele VVE kosten en natuurlijk de doorlopende onderhoudskosten. Ook dient u direct het gas/water en licht op uw naam te zetten en zit u al direct met dubbele vaste woonlasten. Er komt dus meteen al best veel kijken bij een afbetaald huis erven.

Huis erven met hypotheek: U kunt ook een huis erven met hypotheek. De hypotheek moet nog wel afbetaalt worden van het geërfde huis. Als u een huis erft met een hypotheek moeten de erfgenamen de hypotheek afbetalen.

Sons Real Estate biedt uitkomst als er veel op u afkomt

Huis erven zonder hypotheek en direct verkopen

Een geërfd huis kan een last op uw schouders zijn en daarom kiezen de meeste mensen er voor om het huis snel te verkopen. Wanneer u het huis namelijk via een reguliere makelaar gaat verkopen dan gaan er in de meeste gevallen nog vele maanden overheen voordat het huis verkocht is. Nadat er een koper is gevonden, heeft deze vervolgens ook nog eens 8 weken om de hypotheek rond te krijgen. Een bod wordt namelijk vrijwel altijd uitgebracht onder voorbehoud van financiering. Als de potentiële koper vervolgens de financiering na 8 weken niet rond krijgt dan kunt u weer helemaal overnieuw beginnen. Daarin biedt Sons Real Estate de oplossing. Sons Real Estate koopt de woning die u geërfd heeft zonder voorbehoud van financiering. We kunnen in de meeste gevallen al de volgende dag bij u op de stoep staan voor het opstellen van een waardebepaling van het huis. Na de bezichtiging wordt de waardebepaling opgesteld en ontvang u de volgende dag een schriftelijk bod op de woning. Mocht u hiermee akkoord gaan dan kunnen we in de meeste gevallen al binnen één week bij de notaris zitten voor de overdracht en heeft u de volgende dag de gelden op uw rekening.

Betrouwbaar en transparant uw geërfd huis snel verkopen

Sons Real Estate is al jarenlang gespecialiseerd in het kopen van huizen en stukken grond. Wij zijn heel eerlijk en transparant naar onze verkopers. Wij betalen een hele goede prijs voor de woning, maar deze prijs zal lager kunnen liggen dan de maximaal haalbare verkoopprijs. Echter bent u er dan wel van verzekerd dat de woning direct wordt verkocht, u geen hoge makelaarskosten kwijt ben en bovendien niet maandenlang de vaste lasten van het huis hoeft door te betalen. Onze prijs ligt gemiddeld een aantal procent lager dan de maximaal haalbare verkoopprijs, omdat wij nu het risico dragen van de verkoop. Mocht de woning heel moeilijk te verkopen zijn of mocht er onverhoopt een crisis uitbreken dan lopen wij het risico dat het huis niet verkocht raakt. Voor veel consumenten is dit niet op te vangen, omdat de erfbelasting wel binnen 8 maanden betaald moet worden. Wij hebben door de jaren heen deze buffer opgebouwd waardoor wij dit soort scenario’s kunnen opvangen.

Na het overlijden van uw dierbare zit u natuurlijk niet op al dit gedoe te wachten. U zit misschien nog in een rouwperiode, waarin u zich niet met dit soort dingen bezig wilt houden. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om het huis dat zij hebben geërfd te verkopen. Een afbetaald huis erven is wellicht het mooiste gebaar van uw overleden dierbare. U kunt namelijk met de opbrengst van het huis hele mooie dingen gaan doen, zoals uw dierbare dat het liefst heeft gewild. Denk aan minder te gaan werken en meer te gaan genieten van uw vrijheid, of juist die mooie reis te gaan maken waar u altijd al van heeft gedroomd. Daarom is het fijn om er zeker van te zijn dat u het huis ook daadwerkelijk met gemak kunt verkopen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!