Ontbinding verkoopovereenkomst onroerend goed

Home » Ontbinding verkoopovereenkomst onroerend goed

Ontbinding verkoopovereenkomst onroerend goed

Wilt u weten wanneer de ontbinding van een verkoopovereenkomst van onroerend goed plaatsvindt? U weet dan als verkoper wanneer u de verkoopovereenkomst kunt ontbinden of u daar als koper mee geconfronteerd kunt worden. Over het algemeen is het zo dat een verkoopovereenkomst wordt getekend en dat het vervolgens allemaal zo gaat als u wilt. De koper van het onroerend goed betaalt het geld en de verkoper ontvangt het geld. Verder kunnen er nog andere afspraken zijn gemaakt, maar zolang de transactie plaatsvindt, hoeft er vaak weinig anders te gebeuren. Het kan echter zo zijn dat dit niet lukt. In dat geval is een ontbinding van de verkoop- of koopovereenkomst van onroerend goed soms de enige optie. Overigens kunt u uw woning altijd gemakkelijk en snel verkopen aan landelijk actieve vastgoedmakelaar Sons Real Estate.

Overeenkomst wordt niet nagekomen

De reden waarom een verkoopovereenkomst van onroerend goed kan worden ontbonden, is als de andere partij zich niet houdt aan de afspraken zoals in de overeenkomst zijn geschreven. Verder moet de andere partij ook in verzuim verkeren. Er is sprake van een tekortkoming als bepaalde afspraken niet worden nagekomen. Hierbij kunt u denken aan het te laat betalen van de koopsom. Er is sprake van verzuim als de ene partij de andere partij aanmaant om het bedrag toch te betalen. Als er dan genoeg tijd overheen is gegaan en de andere partij nog steeds niet heeft betaald, dan verkeert diegene in verzuim. Verzuim kan ook intreden als een bepaalde fatale termijn is overschreden. In zo’n geval, als er sprake is van zowel verzuim als tekortkomingen, mag de overeenkomst worden ontbonden.

Zelf afspraken maken over de ontbinding

Verder kunt u onderling ook afspraken maken over het ontbinden van het koopcontract voor onroerend goed. Op die manier kunt u uzelf of de andere partij extra zekerheid geven. Mocht u echter zeker zijn van een gemakkelijke en eenvoudige verkoop van uw woning, dan bent u bij Sons Real Estate aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op en dan brengen wij zo snel mogelijk een marktconform bod zonder voorbehoud van financiering uit op uw woning.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!