Meerwaarde verkoop onroerend goed erfenis

Meerwaarde verkoop onroerend goed erfenis? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Meerwaarde verkoop onroerend goed erfenis

Meerwaarde verkoop onroerend goed erfenis

Wat moet u weten over de meerwaarde of overwaarde bij de verkoop van onroerend goed na een erfenis? We begrijpen dat u uw pand wilt verkopen zonder onzekerheden. Daar hoeft u zich bij ons geen zorgen over te maken. SONS Real Estate is een landelijk actieve vastgoedkoper en doet een bod op elk type woning. Van financieringsvoorbehoud is geen sprake. Als u wilt profiteren van onze uitstekende voorwaarden, neem dan direct contact met ons op.

De meerwaarde na verkoop van onroerend goed

In veel gevallen is er sprake van een meerwaarde of overwaarde na de verkoop van onroerend goed. De meerwaarde is het positieve verschil dat ontstaat als de verkoopprijs van een pand hoger is dan de resterende hypotheekschuld. In een tijd waarin de huizenprijzen stijgen, is een overwaarde niet zeldzaam. De overwaarde is in eerste instantie vooral iets waar u van kunt profiteren, maar er zijn wel een aantal dingen die u in overweging moet nemen. Zo kan het zijn dat er belasting moet worden betaald over de overwaarde. Bijvoorbeeld wanneer u het bedrag op uw spaarrekening laat staan.

Overwaarde op een woning na een erfenis

Als u de overwaarde investeert in uw volgende pand, hoeft er geen belasting te worden betaald. Het kan zijn dat u vanwege een erfenis een pand verwerft. In dat geval kiezen mensen er vaak voor om de overwaarde te laten uitkeren. Hiervoor moet er vaak erfbelasting worden betaald. Als het gaat om overwaarde, krijgt u te maken met complexe regelgeving. Het kan daardoor zijn dat u onnodig hoge kosten maakt. Daar komt bij dat het vanwege de erfbelasting wenselijk is om het pand op korte termijn te verkopen. Wat dat betreft kunnen wij het dankzij onze flexibele voorwaarden een stuk makkelijker maken.

Gunstige voorwaarden bij SONS Real Estate

Is er sprake van een meerwaarde of overwaarde bij de verkoop van onroerend goed na een erfenis? Zorg dan dat u weet waar u op moet letten. SONS Real Estate helpt u graag door u flexibele verkoopvoorwaarden te bieden. Wanneer u bij ons een aanvraag doet, ontvangt u op korte termijn een uitstekend bod. Mocht u nieuwsgierig zijn naar wat we voor u kunnen betekenen, vertellen we u graag meer. Vul vandaag nog het online contactformulier in.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!