Herzieningstermijn btw onroerend goed

Herzieningstermijn btw onroerend goed? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Herzieningstermijn btw onroerend goed

Wat moet u weten over de herzieningstermijn van btw over onroerend goed? Wij van SONS Real Estate vertellen u hier het een en ander over. Daarnaast zijn onze adviseurs in te schakelen voor alle diensten die u op onze site vindt. Neem daarom nu contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen! Als u uw vastgoed of een deel hiervan liever verkoopt, kunt u bovendien een vrijblijvende waardebepaling aanvragen door het formulier op onze website in te vullen.

De termijn en de basis

Wat houdt de herzieningstermijn van btw over onroerend goed precies in? In het kader van onroerend goed transacties heeft deze termijn betrekking op de periode waarin u in aanmerking komt voor het aanpassen van eerder toegepaste btw-aftrek of -afdracht. Deze aanpassingen kunnen zich voordoen als gevolg van veranderingen in het gebruik van het onroerend goed of wijzigingen in de waarde ervan. Een belangrijk aspect om te begrijpen is dat de herzieningstermijn kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen heeft u als belastingplichtige een herzieningstermijn van btw over onroerend goed van 10 jaar om btw-correcties aan te brengen vanaf het einde van het jaar waarin de oorspronkelijke aftrek of afdracht is gedaan. Deze termijn kan echter verkort worden als het onroerend goed binnen deze periode wordt verkocht.

Goed om te weten

Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft en correct handelt binnen de herzieningstermijn van btw over onroerend goed? Regelmatige evaluatie van uw vastgoedportefeuille en het gebruik ervan is essentieel. Als uw plannen veranderen, is het raadzaam om snel professioneel advies in te winnen. Een adviseur van bijvoorbeeld SONS Real Estate kan u helpen de impact van deze veranderingen op de herzieningstermijn te begrijpen en u begeleiden bij het nemen van de juiste stappen. Daarnaast raden we u aan om altijd op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen in de regels van de herzieningsperiode van btw over onroerend goed.

Contact opnemen met SONS

Heeft u hulp nodig met de herzieningstermijn of met iets anders omtrent uw vastgoed? Dan helpen wij van SONS Real Estate u daar graag mee. Neem in dat geval zeker contact op met onze klantenservice. Als u uw vastgoed wilt verkopen, kunt u bovendien altijd een vrijblijvende waardebepaling aanvragen via het formulier op onze website. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!