Kan een stichting onroerend goed kopen?

Kan een stichting onroerend goed kopen? Dat is in veel gevallen mogelijk, bijvoorbeeld om te verhuizen naar een nieuw pand. Als u uw pand wilt verkopen zonder onzekerheid of hoge makelaarskosten, bent u bij SONS Real Estate aan het goede adres. Voor alle typen vastgoed kunt u bij ons een vrijblijvende aanvraag doen. Een verkoop is bij ons zonder tussenkomst van derden of voorbehoud van financiering.

Onroerend goed onderbrengen in stichting?

Als u onroerend goed wilt onderbrengen als stichting, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. In tegenstelling tot een vereniging heeft een stichting altijd volledige rechtsbevoegdheid. Dat betekent onder meer dat het voor een stichting mogelijk is om onroerend goed aan te kopen. Daarbij is het wel belangrijk dat de statuten dit toestaan. In principe heeft een stichting een specifiek maatschappelijk doel. De aankoop van het onroerend goed moet daar dan ook mee in overeenstemming zijn. In andere woorden, het moet bijdragen aan het doel zoals dat vermeld staat in de statuten.

Voorkom onzekerheid en hoge kosten

Kan een stichting onroerend goed kopen? Ja, dat kan als de statuten dit toestaan. Het aankopen van onroerend goed kan in het geval van een stichting voordelig zijn. Zo kan het aangekochte pand bijvoorbeeld worden gebruikt voor verhuur, wat goed is voor de financiële positie van de stichting. Ook biedt het stabiliteit en kan het bijdragen aan het bereiken van statutaire doelstellingen. Wellicht bent u van plan om als stichting uw huidige pand te verkopen om te verhuizen naar een groter pand. In dat geval zijn er genoeg mogelijkheden. Tegelijkertijd zijn er allerlei belastingen waarmee u rekening moet houden. Zorg dat u voorkomt dat u onnodig hoge kosten maakt. 

Zorgeloos vastgoed verkopen

We begonnen met de volgende vraag: kan een stichting onroerend goed kopen? In de meeste gevallen kan dat. Wanneer u als stichting naar een ander pand wilt verhuizen, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Als vastgoedkoper kunnen we u die zekerheid bieden. Doe vandaag nog een aanvraag via het online contactformulier. Onze specialisten gaan dan spoedig voor u aan de slag met de waardebepaling om vervolgens een uitstekend bod uit te brengen.

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!