Investeringsaftrek onroerend goed

Home » Investeringsaftrek onroerend goed

Investeringsaftrek onroerend goed

Vraagt u zich af wanneer u gebruik kunt maken van de investeringsaftrek voor onroerend goed? Dit kan best wel wat geld schelen. Daarom is het geen slecht idee om hier een beetje van op de hoogte te zijn. Overigens kunt u hiervoor ook altijd een professional benaderen. Die kan u dan helpen om zeker te weten dat u wel of geen investeringsaftrek kunt krijgen. De investeringsaftrek is een fiscaal voordeel. U kunt dan 8% van de investeringen die werden uitgevoerd tijdens het belastbaar tijdperk aftrekken van de belastbare winst. Dit kan dus zeker een reden zijn om te investeren in onroerend goed. Maar welke investeringen komen in aanmerking? En welke investeringen komen hoe dan ook niet in aanmerking voor de investeringsaftrek? Een snelle verkoop van uw woning aan landelijke vastgoedkoper Sons Real Estate is overigens ook altijd mogelijk.

Investeren in nieuwbouw

Wanneer u zou willen investeren in nieuwbouw bedrijfsvastgoed, is het goed om te weten dat u dan vaak gebruik kunt maken van deze investeringsaftrek van 8%. Zelfs als dit pand wordt opgericht om het later beroepsmatig te verhuren, is dit vaak mogelijk. Bij bedrijfsvastgoed dat geen nieuwbouw is, is dit vaak niet mogelijk. Verder komen verbouwingswerken aan een bestaand gebouw ook in aanmerking voor deze investeringsaftrek. Als u dus van plan bent om te investeren in vastgoed, dan is het slim om eens met uw accountant te kijken naar alle mogelijkheden. U kunt uzelf op die manier heel wat geld besparen. Het is hoe dan ook goed om te weten dat er zoiets bestaat als een investeringsaftrek voor onroerend goed, zodat u dit in de toekomst misschien kunt gebruiken.

Geen recht op investeringsaftrek

Er zijn ook een heleboel investeringen waarbij u geen recht heeft op investeringsaftrek. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan investeringen in woonhuizen, grond en vorderingen. Ook kunt u geen investeringsaftrek ontvangen op personenauto’s die niet bestemd zijn voor beroepsvervoer. Voor een eenvoudige en desgewenst snelle verkoop van uw woning, kunt u altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen met Sons Real Estate. Laat hiervoor vandaag nog uw gegevens bij ons achter. Dan nemen zij zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!