Belasting winst onroerend goed

Home » Belasting winst onroerend goed

Belasting winst onroerend goed

Hoe de belasting op eventuele winst van uw onroerend goed wordt berekend? Wij van SONS Real Estate hebben veel ervaring met vastgoed en alles daaromtrent. Wij weten dus van wanten als het gaat om vastgoedbelasting en vertellen u daar graag alles over. Heeft u er hulp mee nodig, in de vorm van vastgoedbeheer, wilt u meer vastgoed aankopen of wilt u juist van uw vastgoed af? Ook dan helpen we u graag. Neem contact om om meer te weten te komen over de diensten van SONS Real Estate. 

De precieze belastingen

Allereerst is het belangrijk te benadrukken dat onroerend goed in Nederland onderhevig is aan diverse belastingen. De meest relevante belastingen in dit kader zijn de inkomstenbelasting en de overdrachtsbelasting. Wanneer u bijvoorbeeld winst behaalt bij de verkoop van onroerend goed, wordt deze winst opgenomen in uw belastbaar inkomen. In Nederland wordt de winst op onroerend goed belast volgens box 3 van de belasting, waarbij uw vermogen wordt belast in plaats van uw werkelijke inkomsten. Dit betekent dat de Belastingdienst een percentage toepast op het vermogen dat u bezit, waaronder de winst uit onroerend goed. Het tarief voor box 3 varieert en is gebaseerd op schijven van vermogenswaarde. Het is van belang om te weten dat de Belastingdienst ervan uitgaat dat u een vast rendement behaalt op uw vermogen, ongeacht het werkelijke rendement.

Overdrachtsbelasting op uw vastgoed

De belasting op winst van onroerend goed kan ook onderhevig zijn aan overdrachtsbelasting. Deze belasting is verschuldigd bij de overdracht van onroerend goed en dient te worden betaald door de koper. Het tarief voor de overdrachtsbelasting kan variëren, afhankelijk van de bestemming van het onroerend goed. Voor woningen gelden andere tarieven dan voor bijvoorbeeld bedrijfspanden. Alleen starters zijn in sommige gevallen vrijgesteld van overdrachtsbelasting, maar ondernemers in het vastgoed niet. 

SONS Real Estate helpt u

Precies weten hoeveel belasting u over de winst van uw onroerend goed betaalt? Schakel SONS Real Estate in. Wij helpen u bijvoorbeeld met het (financiële) beheer van uw vastgoed, maar zijn ook in te schakelen voor vele andere diensten. Neem contact op door onze klantenservice te bellen of vul het contactformulier op onze website in. 

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!