Investeren in onroerend goed

Heeft u de wens om te investeren in onroerend goed? Bij de aankoop van vastgoed is Sons Real Estate uw partner. U kunt rekenen op de best mogelijke begeleiding en aankoopadvies bij Sons Real Estate.

Uw partner bij het investeren in onroerend goed

Goede rendementen

Gemiddelde rendement van ons vastgoed ligt tussen de 7% en 9%.

Alles volledig geregeld

Onderhandelingen, huurders, verhuurcontract & koopcontract!

Maandelijkse uitkering

En u blijft eigenaar van uw eigen beleggingspand (en de waarde).

Uw onroerend goed of vastgoedbelegging geregeld van A tot Z

Heeft u de wens om te investeren in onroerend goed? Bij de aankoop van vastgoed is Sons Real Estate uw partner. U kunt rekenen op de best mogelijke begeleiding en aankoopadvies bij Sons Real Estate. Wij helpen u voldoende inzicht te geven in het mogelijke rendement en de verwachte waardestijging van uw onroerend goed en vastgoed. Samen realiseren wij een solide rendement.

Investeren in onroerend goed is een van de meest veilige manieren om te beleggen. Indien u goed en weloverwogen het proces doorloopt, zult u hier financieel veel profijt van hebben. En om tot een goede keuze te komen met betrekking tot uw investering, helpen wij u de belangrijkste factoren in ogenschouw te houden gedurende het aankoopproces.

Waarom beleggen in onroerend goed bij Sons?

Exclusief partnership 500k +

Lees hier meer over de mogelijkheden om met Sons Real Estate een gezamenlijke vastgoedportefeuille op te bouwen. Wij beschikken over een vastgoedvehikel waarmee we maandelijks zeer courante vastgoedportefeuilles opbouwen.

Factoren bij het investeren in vastgoed en onroerend goed

Denk hierbij aan de huidige en toekomstige staat van het pand, huidige regelgeving en eventuele toekomstige wijzigingen in de desbetreffende gemeente, de locatie van het pand, zekerheid van huurders in tijden van crisis en ga zo maar door. Aan de hand van de antwoorden op al deze vragen kan er namelijk een juiste keuze worden gemaakt voor de aankoop van een beleggingspand.

Wanneer wij dit voor u uit hebben gezocht en het er positief uitziet dan kunt u een bod gaan uitbrengen op het pand dat u op het oog heeft.

Naast ons eigen aanbod aan beleggingspanden, beschikken wij over een groot netwerk van woningcorporaties, beleggers, makelaars en andere partijen van wie wij beleggingspanden krijgen aangeboden voordat deze op online markten zoals Funda worden aangeboden. Daarom beschikken wij altijd over beleggingspanden die aansluiten op uw wensen.

Hoe kunt u investeren in vastgoed en onroerend goed?

Hoe beginnen met investeren in onroerend goed, is een vraag die wij met regelmaat ontvangen van startende beleggers. Vervolgens reageren wij altijd met een wedervraag, namelijk; Wilt u investeren in vastgoed met een lening, ook wel beleggingshypotheek genoemd, of met eigen geld?

Daarom vertellen wij u hier wat u allemaal nodig heeft om als startende belegger in vastgoed te investeren.

Vastgoed aankopen vanaf 20% eigen inleg

Wanneer u een lening nodig heeft voor de aankoop van uw beleggingspand dan wordt er 70 tot 80% van de taxatiewaarde verstrekt. Houdt u hierbij wel rekening dat de taxatiewaarde van het pand vaak lager uitvalt dan de waarde van het pand. Het bedrag dat u zelf moet inleggen ligt daarom bij een lening van 80% vaak rond de 30% van de aankoopwaarde.

Factoren voor uw vastgoed object

Heeft u de lening verkregen of heeft u geen lening nodig dan moet u gaan nadenken naar wat voor beleggingspand u op zoek bent en op welke locatie. Wilt u bijvoorbeeld graag aan expats verhuren of verhuurd u de woning graag liever aan gezinnen of studenten? Heeft u geen voorkeur, maar bent u gewoon op zoek naar een betrouwbaar pand met een solide rendement, dan kan de zoektocht beginnen.

De aankoop van een pand bestaat uit de volgende stappen

Alles over rendement onroerend goed en vastgoed

Wanneer u in vastgoed investeert dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement op uw beleggingspand. Wij zoeken daarom altijd naar vastgoed met een solide rendement.  Naast rendement verwacht u op de lange termijn natuurlijk ook een waardestijging op uw pand. Er dient daarom ook altijd gekeken te worden naar de huidige en toekomstige omgevingsfactoren. Wanneer de Gemeente plannen heeft met een wijk en de leefbaarheid in de toekomst aanzienlijk verbeterd dan gaat u dit ook terug zien in de waarde van uw pand.

Ligt de woning op een toplocatie zoals bijvoorbeeld een binnenstad dan kan het rendement lager liggen. Echter kunt u dan op de lange termijn wel een flinke waardestijging van het pand zelf verwachten.

Heeft u zelf iets op het oog en wilt u snel en eenvoudig het rendement berekenen van het vastgoed, bekijk dan onderstaande berekening.

Investeren in vastgoed rendementsberekening =

Huuropbrengsten per jaar – vaste en onderhoudskosten : Aankoopprijs van de woning inclusief overdrachtsbelasting x 100 = Rendement

U heeft bijvoorbeeld een woning op het oog waar u €29.000,- ex g/w/l/ huuropbrengsten per jaar kunt ontvangen. De verwachte vaste en onderhoudskosten van het pand bedragen €2200,- per jaar en de aankoopprijs van het pand bedraagt inclusief overdrachtsbelasting en notariskosten €344.000,. U kunt dan +/- het volgende rendement verwachten.

€29000,- – €2200 : € 344.000 x 100 = 7,79% rendement.

Wanneer alle overige factoren ook positief zijn dan spreken we hier van een solide rendement.

Investeren in vastgoed box 3 belasting

Als particuliere belegger is het zeer aantrekkelijk om in box 3 te beleggen, omdat u dan uitsluitend vermogensrendementsheffing betaald. Echter worden vastgoedbeleggingen in fiscale zin pas tot box 3 beleggingen gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is alleen sprake als u als belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als meer dan actief vermogensbeheer.

Vastgoedbeleggingen worden in fiscale zin pas tot ‘box 3 beleggingen’ gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als ‘meer dan actief vermogensbeheer’. Daarom is het verstandig wanneer u meer panden in bezit heeft of veel panden wilt aankopen uw vastgoed te laten beheren door een vastgoedbeheerder.

Investeren in onroerend goed met weinig geld

U kunt tegenwoordig al investeren in onroerend goed met weinig geld. Er zijn namelijk al beleggingshypotheken waarbij u met slechts 10% eigen geld een beleggingspand kunt kopen. Wanneer u dus een courant beleggingspand kunt aankopen in bijvoorbeeld Den Haag tegen een tarief van €175.000,- dan kunt u al met een bedrag van rond de €17.500,- eigen geld  beleggen in vastgoed. Wilt u investeren in vastgoed en heeft u geen eigen geld dan kan dit alleen wanneer u beschikt over een koopwoning met overwaarde. De overwaarde van uw woning kunt u dan als eigen middelen inbrengen. Zo kunt u dus investeren in onroerend goed zonder eigen geld.
Vastgoedadviesgesprek aanvragen

 

Waarom nu investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed heeft veel voordelen. Voordat u wilt gaan investeren in vastgoed is het verstandig om een goede afweging te maken.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate?

Onze dienstverlening

Vastgoed financieren

Wilt u een beleggingspand kopen en uw vastgoed financieren? Dan is hulp..

Vastgoed Verkopen

Wilt u uw vastgoed verkopen? Sons Real Estate is gespecialiseerd in de..

Vastgoedadviseur

Bent u op zoek naar een vastgoedadviseur, omdat u advies wilt in investeren in…

Meer informatie of wilt u een vrijblijvend gesprek

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!