Hoe werkt het fiscaal met onroerend goed vanuit een bv?

Home » Hoe werkt het fiscaal met onroerend goed vanuit een bv?

Hoe werkt het fiscaal met onroerend goed vanuit een bv?

Vraagt u zich af wat het fiscaal betekent als onroerend goed in een bv zit? Dit kan in sommige gevallen best wel een verschil maken. Door te investeren in vastgoed, kunt u ervoor zorgen dat u een extra inkomstenbron genereert. Een van de zaken waar u dan mee te maken kunt hebben, is dat u zich af kunt vragen hoe u het beste kunt beleggen in onroerend goed. Is het slimmer om privé te beleggen of met een bv? In het eerste geval valt het onroerend goed dan in box 3. Vaak hangt het van uw situatie af of het slimmer is om het op de ene of op de andere manier te doen. Wel kunt u in alle gevallen altijd vrijblijvend contact opnemen met landelijk actieve vastgoedmakelaar Sons Real Estate om uw woning te verkopen.

Voordelen van investeren in onroerend goed met een bv

Wanneer u ervoor zou kiezen om onroerend goed vanuit een bv te kopen, kan dit een aantal voordelen met zich meebrengen. Zo is het onder andere gunstig als u onderhoud, financieringskosten, rente en andere zaken moet betalen. In het geval dat u het via een bv doet, kunt u dit soort zaken in mindering brengen op uw omzet. Deze omzet kan dan bijvoorbeeld bestaan uit huurinkomsten. Vanaf het eerste pand dat u heeft, ziet een bank u als professional. Dit kan ervoor zorgen dat u in de toekomst gemakkelijker nieuwe panden kunt kopen. Ook kunt u de BTW op uitgaven terugvorderen. Verder zijn er nog een heleboel voordelen te bedenken als u zou investeren in onroerend goed vanuit een bv.

Wat is het beste voor uw situatie?

Daarentegen kan het in sommige gevallen ook gunstiger zijn om privé in onroerend goed te investeren. Wat het beste voor u is, kunt u vaak goed bespreken met een professional. Op die manier weet u zeker dat u met alles rekening houdt en maakt u geen beslissingen waar u achteraf spijt van kunt krijgen. Overigens kunt u ook altijd gratis contact opnemen met Sons Real Estate voor de verkoop van uw woning. Wij kopen alle soorten woningen geheel voor eigen rekening. Laat vandaag nog uw gegevens bij ons achter.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!