Vastgoed financieren

Uw partner bij financieren van alle soorten vastgoed. Informeer direct vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Naast financieringsadvies ook gespecialiseerd in vastgoedadvies! redirect!

In contact met alle vastgoedhypotheken

Beschikt over een groot netwerk aan woningcorporaties, beleggers, gemeenten, makelaars en andere partijen voor het vinden van een geschikt beleggingsobject

Lovende recensies

Klanten beoordelen ons op dit moment met een 9,4!

Dagelijks nieuw aanbod van woningvastgoed!

Dagelijks nieuw aanbod van woningvastgoed!

De beste prijs!

Een eerlijke waardebepaling en snelle verkoop van jouw vastgoed.

Home / Vastgoed / Financieren

Vastgoed financieren

Wilt u vastgoed financieren voor de aankoop van een beleggingspand? Dan is hulp van een tussenpersoon bij het vinden van de juiste financiering een vereiste. Sons Real Estate helpt u in een persoonlijk gesprek bij het vinden van de meest passende vastgoedfinanciering.

Vastgoed financieren zonder bank? U kunt vastgoed financieren zonder bank. Er zijn geldverstrekker die u kunnen helpen bij het financieren van vastgoed. Vastgoed financieren zonder is dus mogelijk, maar wel moeilijk. 

Voor het aanvragen van een vastgoedfinanciering dient u namelijk gebruik te maken van een tussenpersoon. Normaal gesproken kunt u bij vastgoedbanken namelijk niet terecht zonder een tussenpersoon. Op dit moment zijn er slechts een beperkt aantal banken actief dat beleggingspanden financiert. Daarom wilt u natuurlijk wel elke vastgoed financieringsbank kunnen vergelijken om zo tot het meest passende aanbod voor u te komen.

Vastgoedhypotheken aanbieden

De banken die vastgoedhypotheken aanbieden zijn er voor zowel de kleine als grote belegger. Of u nu uw eerste beleggingspand wilt aankopen of juist een financiering wilt voor een vastgoedportefeuille van €10+ miljoen , de vastgoedhypotheek is er voor elke belegger!

 

 

Lenen

Vastgoed financieren zonder eigen vermogen ?

De hoeveelheid eigen middelen dient in de meeste gevallen minimaal 20% te bedragen. Heeft u geen eigen geld of overwaarde op uw woning, dan kunt u geen vastgoed- of beleggingshypotheek afsluiten.

Afweging keuze vastgoed hypotheek

Het is belangrijk om een goede afweging te maken tussen de verschillende hypotheken. Sommige banken bieden namelijk al een vastgoed hypotheek aan waarbij u slechts 20% eigen middelen nodig heeft. Zo kunt u in de meeste gevallen dus al met €30.000,- een beleggingspand aankopen met een waarde van rond de €150.000,-. Wanneer u daarbij een rendement behaald van 7,5% en de vastgoed hypotheek heeft bv. een rente van 4,5% dan behaalt u dus ook een flinke rendement op uw geleend geld.

U maakt dus naast uw eigen investering geld op geleend geld! Het nadeel van 80% lenen is echter vaak wel weer dat de rente een stuk hoger ligt dan wanneer u slechts 60% van de investering leent.

Financiering

Heeft u op korte termijn een financiering of herfinanciering nodig en is de financiering slechts voor enkele weken of maanden dan is dit ook mogelijk. Dit is bij de meeste banken niet mogelijk, maar toch zijn er enkele financierders die dit soort leningen aanbieden. Dit soort leningen zijn voornamelijk voor bedrijven die handelen in vastgoed. Zo kunt u bijvoorbeeld vastgoed aankopen dat zich in slechte staat bevindt en dit in enkele maanden opknappen en weer doorverkopen met winst zonder dat u een langlopende lening hoeft aan te gaan. Ook kunt u zo een financiering aan gaan wanneer u wacht op geld van de verkoop van een pand, maar in de tussentijd al wel geld nodig heeft voor het aankopen van een nieuw pand.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate?

Investeren in vastgoed rendement

Wanneer u in vastgoed investeert dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement op uw beleggingspand. Wij zoeken daarom altijd naar vastgoed met een rendement vanaf 7%. Het gemiddelde rendement van het vastgoed dat wij aanbieden ligt tussen de 7% en 9%. Ligt de woning op een toplocatie zoals bijvoorbeeld een binnenstad dan kan het rendement lager liggen. Echter kunt u dan op de lange termijn wel een flinke waardestijging van het pand zelf verwachten.

Heeft u zelf iets op het oog en wilt u snel en eenvoudig het rendement berekenen van het vastgoed, bekijk dan onderstaande berekening.

Investeren in vastgoed rendementsberekening =

Huuropbrengsten per jaar – vaste en onderhoudskosten : Aankoopprijs van de woning inclusief overdrachtsbelasting x 100 = Rendement

U heeft bijvoorbeeld een woning op het oog waar u €29.000,- ex g/w/l/ huuropbrengsten per jaar kunt ontvangen. De verwachte vaste en onderhoudskosten van het pand bedragen €2200,- per jaar en de aankoopprijs van het pand bedraagt inclusief overdrachtsbelasting en notariskosten €344.000,. U kunt dan +/- het volgende rendement verwachten.

€29000,- – €2200 : € 344.000 x 100 = 7,79% rendement. Wanneer alle overige factoren ook positief zijn dan spreken we hier van een solide rendement.

Investeren in vastgoed box 3 belasting

Als particuliere belegger is het zeer aantrekkelijk om in box 3 te beleggen, omdat u dan uitsluitend vermogensrendementsheffing betaald. Echter worden vastgoedbeleggingen in fiscale zin pas tot box 3 beleggingen gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is alleen sprake als u als belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als meer dan actief vermogensbeheer.

Vastgoedbeleggingen worden in fiscale zin pas tot ‘box 3 beleggingen’ gerekend als het inkomen verkregen uit onroerend goed niet wordt aangemerkt als winst uit een onderneming en/of inkomen uit overige werkzaamheden. Hiervan is sprake wanneer een belegger inspanningen verricht die door de belastingdienst worden gekwalificeerd als ‘meer dan actief vermogensbeheer’. Daarom is het verstandig wanneer u meer panden in bezit heeft of veel panden wilt aankopen uw vastgoed te laten beheren door een vastgoedbeheerder.

Investeren in vastgoed met weinig geld

U kunt tegenwoordig al investeren in vastgoed met weinig geld. Er zijn namelijk al beleggingshypotheken waarbij u met slechts 10% eigen geld een beleggingspand kunt kopen. Wanneer u dus een courant beleggingspand kunt aankopen in bijvoorbeeld Den Haag tegen een tarief van €175.000,- dan kunt u al met een bedrag van rond de €17.500,- eigen geld  beleggen in vastgoed. Wilt u investeren in vastgoed en heeft u geen eigen geld dan kan dit alleen wanneer u beschikt over een koopwoning met overwaarde. De overwaarde van uw woning kunt u dan als eigen middelen inbrengen. Zo kunt u dus investeren in vastgoed zonder eigen geld.
Adviesgesprek op gebied van vastgoed.

Waarom nu investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed heeft veel voordelen. Voordat u wilt gaan investeren in vastgoed is het verstandig om een goede afweging te maken.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate?

Onze dienstverlening

Mogelijkheden Sons Real Estate

Vastgoedadvies op maat

Professioneel advies op maat vanaf € 285,-

5/5

Aankoopbegeleiding

Koop aan met onze specialisten € 2.850,-

5/5

1 daagse spoedcursus

Met kennis, netwerk en panden op zak. € 1.175,-

5/5

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!