Aandelenoverdracht bv met onroerend goed

Home » Aandelenoverdracht bv met onroerend goed

Aandelenoverdracht bv met onroerend goed

De aandelenoverdracht van een BV met onroerend goed is een belangrijke stap waar veel geld mee gemoeid gaat. Bij SONS Real Estate ondersteunen we dagelijks ondernemer en particulier in alle kwesties omtrent het vastgoed. Neem daarom nu contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen. Voor een vrijblijvende waardebepaling kunt u bovendien altijd het formulier op onze website invullen. Dan komen we gratis bij u langs en bieden we u marktconform en vrijblijvend een prijs voor het vastgoed in kwestie.

Voorbereiding van de transactie

Voordat u zich in het proces stort, is het essentieel om een grondige analyse van de BV en het betrokken onroerend goed uit te voeren. Dit omvat een diepgaand onderzoek naar eigendomstitels, huurovereenkomsten, eventuele lasten of beperkingen op het onroerend goed en de financiële gezondheid van de BV. Deze analyse biedt een basis voor verdere onderhandelingen en besluitvorming. Afhankelijk van de statuten van de BV kan de goedkeuring van de aandeelhouders bovendien vereist zijn voor de aandelenoverdracht van een BV met onroerend goed. Het is van belang om ervoor te zorgen dat alle benodigde goedkeuringen worden verkregen volgens de geldende regelgeving. Ook kunt u alvast een overdrachtsplan gaan opstellen. Een gedetailleerd overdrachtsplan kan namelijk helpen om het proces gestructureerd en overzichtelijk te houden.

Daadwerkelijke overdracht 

Van een aandelenoverdracht van een BV met onroerend goed is pas sprake wanneer er een notariële akte is getekend door de betrokken partijen. Een aandelenoverdracht moet namelijk officieel worden vastgelegd in een notariële akte. Deze akte wordt opgesteld door een notaris en bevat alle details van de transactie. De notaris zal ervoor zorgen dat de overdracht correct wordt geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Zodra u een koper heeft, is dit dus (naast de koopovereenkomst) van wezenlijk belang. Ook moet het worden gemeld aan de Belastingdienst. Het is van groot belang om de regels met betrekking tot de overdrachtsbelasting en inkomstenbelasting nauwkeurig na te leven. 

SONS helpt u graag

Schakel nu SONS Real Estate in voor een succesvolle aandelenoverdracht van een BV met onroerend goed. Voor onze diverse diensten kunt u eenvoudig contact op met onze klantenservice. Voor onze opkoopdiensten vult u het formulier op onze website in.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!