Verkrijgende verjaring onroerend goed

Home » Verkrijgende verjaring onroerend goed

Verkrijgende verjaring onroerend goed

Wilt u meer weten over verkrijgende verjaring van onroerend goed? Dan is het goed om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. Het is zo dat voor een geslaagd beroep op verkrijgende verjaring er sprake dient te zijn van onafgebroken bezit te goeder trouw gedurende in ieder geval 10 jaar. Hierbij is het belangrijk om te weten wat te goeder trouw inhoudt. Bij een stuk grond of een ander onroerend goed is dit het geval als iemand niet wist of redelijkerwijs niet kon weten dat iemand anders eigenaar was van de grond of het onroerend goed. Dit is een vrij strenge eis, omdat men in het Kadaster vaak gemakkelijk kan terugvinden wie de eigenaar is. Toch is het soms niet zo duidelijk. Overigens kunt u uw woning altijd gemakkelijk en snel verkopen aan landelijk actieve vastgoedkoper Sons Real Estate.

Bevrijdende verjaring

Naast verkrijgende verjaring is er ook nog zoiets als bevrijdende verjaring van onroerend goed. In dit geval kan het zo zijn dat iemand te kwader trouw een stuk grond of ander onroerend goed bezit. Als diegene dit voor 20 jaar of meer bezit, wordt de grond of het onroerend goed van diegene. Het kan dus zo zijn dat uw buren al ruim 20 jaar hun hek op uw grond hebben staan en dat ze nu officieel eigenaar zijn geworden van die grond. Toch is het niet zo dat u dan maar bij de pakken neer moet gaan zitten. Het is dan in sommige gevallen nog steeds mogelijk om de grond terug te krijgen. Ook kunt u in plaats van de grond om geld vragen of een andere tegemoetkoming. Wel is het hierbij van belang dat aan alle vereisten van een onrechtmatige daad moet worden voldaan. Anders blijft de grond toch van de buren.

Check uw onroerend goed

Mocht u dus een stuk grond bezitten of juist op een stuk grond willen bouwen, bekijk altijd of het echt van u is en of u niet toevallig net buiten uw grondgebied bouwt. Ook is het goed om er op tijd bij te zijn als uw buren op uw grond een hek, heg of iets anders plaatsen. Zo kunt u vervelende verrassingen voorkomen. Neem voor de verkoop van alle soorten woningen vandaag nog contact met Sons Real Estate. Wij brengen graag snel een uitstekend bod uit op uw woning.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!