Bodemwaarde afschrijving onroerend goed

Home » Bodemwaarde afschrijving onroerend goed

Bodemwaarde afschrijving onroerend goed

Bent u benieuwd naar wat de bodemwaarde van uw pand te maken heeft met de afschrijving over onroerend goed? Dan is het vaak handig om dit even op te zoeken. Hoewel het zo is dat veel mensen hier niet het fijne van hoeven te weten, kan deze kennis bij de handel in onroerend goed wel goed van pas komen. Als u kunt afschrijven over onroerend goed is dit vaak erg praktisch. Zo kunt u geld verdienen en hoeft u niet meer te betalen dan u noodzakelijk moet betalen. Hoe hoog de afschrijving mag zijn, is van een aantal zaken afhankelijk. Ook is het van belang dat u weet dat u alleen maar mag afschrijven tot de bodemwaarde van het onroerend goed. Overigens is het ook altijd mogelijk om uw woning aan landelijk actieve vastgoedmakelaar Sons Real Estate te verkopen.

Afschrijven tot de bodemwaarde van het onroerend goed

Zoals hierboven ook al kort is gezegd, mag u afschrijven tot de bodemwaarde van het onroerend goed. U mag niet meer dan dit bedrag afschrijven. Overigens is het goed om te weten dat de bodemwaarde niets met de grond te maken heeft. Het is een fiscaal begrip. Hoe waardevol de grond onder uw onroerend goed is, is dus niet van belang. Ook wordt het nog wel eens door de war gehaald met de restwaarde van een onroerende zaak. Dit is niet het geval. Wat wel klopt, is dat de bodemwaarde van een onroerend goed gelijk is aan de WOZ-waarde van het onroerend goed. Dit gold al voor de vennootschapsbelasting, maar is tegenwoordig ook het geval voor de inkomstenbelasting.

Jaarlijkse afschrijving op het pand

Het is goed om te weten dat de jaarlijkse afschrijving op uw pand alleen mogelijk is als de boekwaarde hoger is dan de bodemwaarde. Ook moet het zo zijn dat de jaarlijkse afschrijving over uw pand niet groter is dan het verschil tussen de boekwaarde en de bodemwaarde. Mocht u uw woning willen verkopen, dan bent u hiervoor bij Sons Real Estate aan het juiste adres. Neem voor meer informatie over onze flexibele verkoopvoorwaarden vandaag nog contact met ons op.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!