Is een vliegtuig onroerend goed?

Home » Is een vliegtuig onroerend goed?

Is een vliegtuig onroerend goed?

Is een vliegtuig onroerend goed? Dat bespreken we in dit blog, waarin wij van SONS Real Estate helder schetsen waar een zaak aan moet voldoen om als onroerend te worden aangemerkt. Deze juridische kwalificering kan verstrekkende gevolgen hebben voor belastingen, uw rechten en plichten en financieringsmogelijkheden. En heeft u een onroerende zaak die u wilt verkopen? Dan kunt u contact opnemen met SONS Real Estate om een vrijblijvende waardebepaling aan te vragen en kosteloos te profiteren van onze services.

De fysieke bevestiging en bestemming

Een van de belangrijkste criteria voor de kwalificatie van een vliegtuig als onroerend goed is de mate van fysieke bevestiging aan de grond. Als een vliegtuig permanent aan de grond is bevestigd, bijvoorbeeld als onderdeel van een vast gebouw of constructie, kan het worden beschouwd als onroerend goed. Deze fysieke verankering aan de grond impliceert dat het vliegtuig een integraal onderdeel is geworden van de onroerende zaak waaraan het is bevestigd. De bestemming en het gebruik van het vliegtuig kunnen ook invloed hebben op de classificatie. Als het vliegtuig primair wordt gebruikt als onderdeel van een onroerend goed, zoals een vliegtuighotel of een educatief luchtvaartmuseum, kan dit bijdragen aan de classificatie als onroerend goed. Of een vliegtuig dus onroerend goed is of niet? Dat is afhankelijk van de fysieke bevestiging en of het naar aard en inrichting bestemd is om duurzaam op een plek te blijven. 

De gevolgen van juridische kwalificatie

De juridische classificatie van een vliegtuig als onroerend goed is van groot belang bij verschillende juridische en financiële aspecten. Ten eerste heeft het invloed op belastingkwesties, aangezien onroerend goed vaak onderworpen is aan onroerendezaakbelasting. Ten tweede heeft het gevolgen voor eigendomsrechten en het vermogen van de eigenaar om het vliegtuig te verplaatsen of te verkopen. Ook bij het financieren van een object kan het van belang zijn, net als de overdracht van de zaak. Zo is een vliegtuig meestal geen onroerend goed, maar wel een registergoed.

SONS als opkoper van onroerend goed

Heeft u onroerend goed? Dan kopen wij van SONS Real Estate het op. Vrijblijvend, flexibel en snel gaan wij te werk als u dat wilt. Zo zijn uitgestelde overdracht en het terughuren van uw onroerend goed enkele van de vele flexibele opties die wij bieden.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!