Is uitkopen verplicht bij scheiding?

Home » Is uitkopen verplicht bij scheiding?

Is uitkopen verplicht bij scheiding?

Gaat u scheiden en vraagt u zich af of het verplicht is om uw ex-partner uit te kopen? Dit is een goede vraag die zeker de moeite waard is om te stellen. De kans is groot dat uw ex-partner en u druk bezig zijn met het verdelen van jullie bezittingen. Ook moet er genoeg ruimte zijn om deze verdrietige gebeurtenis een plekje te geven. Uiteindelijk is het echter wel van belang dat er een knoop wordt doorgehakt over de woning. In veel gevallen is het namelijk onmogelijk om samen in de woning te blijven wonen. Is uitkopen dan verplicht bij een scheiding? Of zijn er nog andere mogelijkheden? Het is in ieder geval altijd mogelijk om uw woning zorgeloos en vlot te verkopen aan landelijke vastgoedkoper Sons Real Estate.

Wat zijn uw mogelijkheden bij een scheiding?

Als uw ex-partner en u gaan scheiden, moet de woning goed verdeeld worden. Dit hangt af van de afspraken die jullie hebben gemaakt. Zo kan het zijn dat jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. In dat geval is de woning vaak voor de helft van jullie allebei. Het kan ook zo zijn dat jullie onderling afspraken hebben gemaakt over de verdeling van de woning. Op die manier kan het dus ook voorkomen dat de woning meer of minder van u is dan van uw ex-partner. Feitelijk heeft u twee mogelijkheden als u gaat scheiden. U kunt de woning verkopen of verhuren of u kunt uw ex-partner uitkopen. Als u graag in de woning wilt blijven wonen, kan het uitkopen van uw ex-partner een goed idee zijn. Het uitkopen van uw ex-partner is echter niet verplicht bij een scheiding. U kunt uw woning ook verkopen en dit bedrag vervolgens onder jullie verdelen.

Is het slim om uw ex-partner uit te kopen?

Afhankelijk van uw situatie kan het een goede optie zijn om uw ex-partner uit te kopen. Wel moet u er rekening mee houden dat u hier een flinke som geld voor moet hebben liggen. Ook worden de maandelijkse lasten een stuk hoger. Deze moet u wel in uw eentje kunnen dragen. Daarom kan het soms slimmer zijn om uw woning te verkopen. Neem hiervoor vrijblijvend en gratis contact op met Sons Real Estate.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!