Hypotheek overnemen zonder uitkopen

Home » Hypotheek overnemen zonder uitkopen

Hypotheek overnemen zonder uitkopen

Wilt u graag de hypotheek van iemand overnemen zonder diegene uit te kopen? Dan is het goed om te weten of dit mogelijk is. Over het algemeen wordt de hypotheek namelijk van op uw naam overgezet als u de ander uitkoopt. Het blijkt echter ook mogelijk te zijn om de hypotheek over te nemen zonder de ander uit te kopen. Dit kan praktisch zijn als u de financiële middelen niet heeft om de andere persoon uit te kopen. Wel is het vaak zo dat de vertrekkende persoon in de praktijk een uitkoopsom zal willen ontvangen, maar dat is dus niet altijd nodig.

Hypotheek overnemen van uw ouders

Een van de situaties waarin het van pas kan komen om de hypotheek over te nemen zonder diegene uit te kopen, is wanneer het om uw ouders gaat. Het is zo dat u niet alleen de hypotheek van uw ex-partner kunt overnemen, maar ook van bijvoorbeeld uw ouders. Dit kan interessant zijn als uw ouders willen verhuizen of als zij de woning aan uw willen overdragen. U zou dan een nieuwe hypotheek kunnen afsluiten om hiermee de resterende hypotheek van uw ouders af te lossen. Het is ook mogelijk om de hypotheek van uw ouders over te nemen zonder een nieuwe hypotheek af te sluiten. Dit kan als u de woning tegen de marktwaarde overneemt. In dat geval is het van belang dat u voldoet aan de eisen en voorwaarden van de huidige geldverstrekker.

Vraag om advies

Of het in uw situatie handig is om de hypotheek van een ander over te nemen zonder gebruik te maken van een uitkoop is lastig te zeggen. Daarom is het altijd aan te raden om om advies te vragen. Een goede hypotheekadviseur weet precies wat de mogelijkheden zijn en waar eventuele moeilijkheden kunnen optreden. Op veel plekken kunt u terecht voor een gratis adviesgesprek. Zo loopt u ook geen risico dat u uw geld verspilt. Wilt u de hypotheek van iemand anders overnemen en uw eigen huis snel en zorgeloos verkopen, laat dan zo snel mogelijk uw gegevens achter bij Sons Real Estate.

Meer informatie ontvangen?

Neem contact op met vastgoedadviseur Nick van der Meer

Kosteloos een vrijblijvend bod ontvangen?
Daarom kiezen klanten voor Sons Real Estate

Deel dit artikel

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!