Huis verkopen zonder makelaar koopcontract voorbeeld? Sons vastgoed
Huis verkopen zonder makelaar koopcontract

Huis verkopen zonder makelaar koopcontract

De vastgoedmakelaar die alles mogelijk maakt!

beste huis bod

Hoogste bod

Direct het beste bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud
3

Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro's aan makelaarskosten
2

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Home / Huis verkopen / Zonder makelaar koopcontract

Huis verkopen zonder makelaar koopcontract

Kunt u zelf een koopcontract opstellen zonder makelaar bij de verkoop van uw huis?

Ja, dat kan. Een koopcontract bevat alle gemaakte afspraken zoals de overeengekomen prijs, de afgesproken passeerdatum, inhoud van de inventaris en andere relevante zaken.

Bij een verkoop van een huis bij Sons Real Estate dragen wij de zorg over het koopcontract. Het zelf opstellen van het koopcontract is vooral relevant als u uw woning zelf verkoopt. Het is belangrijk om het koopcontract goed te laten door te nemen. Bij vragen kunt u altijd de notaris bellen en die geeft direct antwoord op al uw vragen. Wilt u uw huis verkopen zonder makelaar, dan kunt u het koopcontract met een gerust hart aan ons overlaten. Wij beschikken namelijk over een standaardkoopcontract en u mag zelf de notaris kiezen en bij hen het koopcontract verifiëren. Wanneer u uw huis gaat verkopen zonder makelaar dan dient u zelf een koopcontract op te stellen. Normaal gesproken verzorgt de verkoper dit namelijk en verloopt dit via de makelaar. Echter wanneer u zelf gaat verkopen dan dient u dit natuurlijk zelf te verzorgen. U kunt dit laten opstellen door de notaris, maar tegenwoordig kunt u dit ook heel eenvoudig van het internet af halen en aanpassen waar nodig is. Een notaris rekent er namelijk al snel €250,- excl. btw voor, dus wanneer u zelf uw huis gaat verkopen zonder makelaar kunt u het beste ook zelf het koopcontract opstellen.


Woning verkopen zonder makelaar koopcontract

De verkoop van uw woning is pas 72 uur na het tekenen van het koopcontract bindend. Koper kan dus in de 72 uur na het tekenen van het koopcontract nog afzien van de woning. Daarnaast hebben particuliere kopers vaak altijd een financieringsvoorbehoud als ontbindende voorwaarden. Dat wil zeggen dat mochten zij de financiering niet rond kunnen krijgen nog altijd af kunnen zien van de koop. Het koopcontract bij de verkoop van uw huis is dus in de meeste gevallen pas bindend nadat de datum van dit voorbehoud verstreken is. Zo komt het dus heel vaak voor dat de kopers 8 weken na het tekenen van het koopcontract de financiering niet rond krijgen en de koop niet doorgaat. Zo bent u 2 maanden verder en kunt u het gehele proces van bezichtigingen en biedingen en Funda plaatsing weer helemaal opnieuw beginnen.

Waarom verkopen woningeigenaren hun huis aan Sons Real Estate

 • Bieding zonder financieringsvoorbehoud. Dus verzekerd verkocht!
 • Direct het beste bod op uw woning!
 • U bespaart duizenden euro’s aan makelaars en notariskosten!
 • Indien gewenst binnen één week bij de notaris!
 • Uw woning komt niet op internet en geen bezichtigingen!
 • U kunt gewoon in uw huis blijven wonen tot u iets nieuws heeft!


Huis erven
Werkwijze Sons Real Estate

 • Wij komen langs voor een woningopname. Wij meten de woning in, maken wat foto’s voor ons dossier en bekijken de staat van onderhoud. De foto’s zijn slechts alleen voor ons dossier en komen nergens openbaar terecht.
 • Vervolgens brengen wij bij interesse een bod uit op uw woning. Dit bod is zonder voorbehoud van financiering
 • Wanneer u het bod accepteert dan zal het koopcontract worden opgesteld en ondertekent. Ook wordt de overdrachtsdatum en overige voorwaarden vastgelegd.
 • De overdrachtsdatum bij de notaris. Voor de overdracht vind er eerst een voorinspectie plaats bij uw woning en gecontroleerd of de woning zich nog in dezelfde staat bevind als op de dag van de bezichtiging. Ook worden de meterstanden genoteerd. U dient de sleutels mee te nemen en de woning over te dragen bij de notaris. Gefeliciteerd uw woning is verkocht.
 • U ontvangt normaliter de gelden de volgende werkdag op uw rekening.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

 • Bieding zonder financieringsvoorbehoud. Dus verzekerd verkocht!
 • Direct het beste bod op uw woning!
 • U bespaart duizenden euro’s aan makelaars en notariskosten!
 • Indien gewenst binnen één week bij de notaris!
 • Uw woning komt niet op internet en geen bezichtigingen!
 • U kunt gewoon in uw huis blijven wonen tot u iets nieuws heeft!

Meer informatie 

Wilt u graag meer informatie ontvangen of heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt ons altijd bereiken via info@sonsrealestate.nl. Op werkdagen zijn wij alleen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 17:00. U kunt ons telefonisch bereiken op 085 004 7350.


Andere relevante pagina's

 - Huis verkopen zonder toestemming partner

 - Huis verkopen zonder makelaar

 - Huis verkopen zonder funda