Huis verkopen zonder makelaar koopcontract

Graag uw huis snel verkopen? Sons Real Estate ontneemt al uw zorgen bij de verkoop van uw huis..

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Huis verkopen zonder makelaar koopcontract

Kunt u zelf een koopcontract opstellen zonder makelaar bij de verkoop van uw huis?

Ja, dat kan. Een koopcontract bevat alle gemaakte afspraken zoals de overeengekomen prijs, de afgesproken passeerdatum, inhoud van de inventaris en andere relevante zaken.

Bij een verkoop van een huis bij Sons Real Estate dragen wij de zorg over het koopcontract. Het zelf opstellen van het koopcontract is vooral relevant als u uw woning zelf verkoopt. Het is belangrijk om het koopcontract goed te laten door te nemen. Bij vragen kunt u altijd de notaris bellen en die geeft direct antwoord op al uw vragen. Wilt u uw huis verkopen zonder makelaar, dan kunt u het koopcontract met een gerust hart aan ons overlaten. Wij beschikken namelijk over een standaardkoopcontract en u mag zelf de notaris kiezen en bij hen het koopcontract verifiëren. 

Wanneer u uw huis gaat verkopen zonder makelaar dan dient u zelf een koopcontract op te stellen. Normaal gesproken verzorgt de verkoper dit namelijk en verloopt dit via de makelaar. Echter wanneer u zelf gaat verkopen dan dient u dit natuurlijk zelf te verzorgen. U kunt dit laten opstellen door de notaris, maar tegenwoordig kunt u dit ook heel eenvoudig van het internet af halen en aanpassen waar nodig is. Een notaris rekent er namelijk al snel €250,- excl. btw voor, dus wanneer u zelf uw huis gaat verkopen zonder makelaar kunt u het beste ook zelf het koopcontract opstellen.

Woning verkopen zonder makelaar koopcontract

De verkoop van uw woning is pas 72 uur na het tekenen van het koopcontract bindend. Koper kan dus in de 72 uur na het tekenen van het koopcontract nog afzien van de woning. Daarnaast hebben particuliere kopers vaak altijd een financieringsvoorbehoud als ontbindende voorwaarden. Dat wil zeggen dat mochten zij de financiering niet rond kunnen krijgen nog altijd af kunnen zien van de koop. Het koopcontract bij de verkoop van uw huis is dus in de meeste gevallen pas bindend nadat de datum van dit voorbehoud verstreken is. Zo komt het dus heel vaak voor dat de kopers 8 weken na het tekenen van het koopcontract de financiering niet rond krijgen en de koop niet doorgaat. Zo bent u 2 maanden verder en kunt u het gehele proces van bezichtigingen en biedingen en Funda plaatsing weer helemaal opnieuw beginnen.

Waarom verkopen woningeigenaren hun huis aan Sons Real Estate

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!