Zelf huis verkopen

Graag uw huis snel verkopen in Castricum? Sons Real Estate ontneemt al uw zorgen bij de verkoop van uw huis..

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Zelf huis verkopen

Het kan erg leuk zijn om zelf uw huis te verkopen. U kunt zelf de bezichtigingen inplannen wanneer het u uitkomt. U kunt natuurlijk als geen ander uw huis tentoonstellen aan de potentiele kopers. U kunt zelf de vraagprijs bepalen en het koopcontract opstellen met al uw voorwaarden en wensen.

Vooraf moet u niet onderschatten hoeveel tijd en moeite het kost om uw huis zelf te verkopen. U zou namelijk een redelijke vraagprijs moeten opstellen op basis van onderzoek en het kan een tijdje duren voordat een potentiele koper echt een bod uitbrengt. Sons Real Estate kan u helpen door het verkoopproces door bijvoorbeeld advies te geven over de vraagprijs en te helpen bij het opstellen van het koopcontract. Daarnaast kunnen wij zelf het huis van u kopen, zodat u niet hoeft te wachten en veel tijd bespaart. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies en een marktconform bod. Wij vertellen hieronder de beste tips als u uw huis zelf wilt verkopen.

Tip 1: De vraagprijs bepalen

De vraagprijs van uw huis is een bepalende factor voor de potentiële kopers en uzelf. De kopers beslissen of ze de vraagprijs te hoog vinden en de vraagprijs bepaalt in welke prijsklasse u uw volgende huis kunt kopen. Het is daarom belangrijk om de beste vraagprijs te bepalen waar potentiële kopers geïnteresseerd in kunnen zijn en dat u een mooi huis kan kopen. Een vraagprijs kunt u niet zomaar verzinnen wat u vindt van het huis. De vraagprijs is een ingewikkelde formule die bestaat uit marktonderzoek, de vraag en uw persoonlijke situatie. Meestal bepaalt de verkoopmakelaar de vraagprijs maar als u uw huis zelf wilt verkopen, kunt u ook ergens anders heen om advies vragen zoals bij taxateurs en de huisspecialisten van Sons Real Estate. Zij weten precies hoeveel uw huis waard is en hoe ze een zo hoog mogelijke verkoopprijs kunnen halen uit de kopers. 

Tip 2: Uw huis op beeld zetten

U kunt uw huis zelf verkopen door uw huis vindbaar te maken op internet en social media. Als potentiële kopers geïnteresseerd zijn in uw huis willen ze alles kunnen zien wat uw huis te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om uw huis zo neer te zetten dat u alles kunt aanbieden wat de potentiële kopers willen. Dit kunt u doen door professionele foto’s te laten maken, duidelijke plattegronden toe te voegen en een complete video filmen van uw huis. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat het huis is opgeruimd, schoongemaakt en geen persoonlijke voorwerpen zichtbaar zijn. Laat de goede kanten van uw huis uitspringen en zorg ervoor dat de kijkers zich kunnen verplaatsen in uw huis. De potentiële kopers moeten een goede impressie krijgen, zodat ze zich kunnen voorstellen hoe het is om in uw huis te wonen. 

Tip 3: Koopcontract opstellen

Het allerbelangrijkste aan het verkopen van uw huis is het koopcontract opstellen. Zonder een ondertekend koopcontract kunt u uw huis niet verkopen. Het koopcontract is dan ook een belangrijk document waar alles in moet staan over uw huis. In het koopcontract staan ook de afspraken en de voorwaarden van de koper. De verkoopmakelaar stelt meestal het koopcontract op, dus het is een serieuze zaak waar kennis voor nodig is. Als u bijvoorbeeld niet alles in het koopcontract opneemt, kan de koper eventuele kosten om het huis op te knappen op u verhalen. U kunt hiervoor een specialist van Sons Real Estate inschakelen die  u kunt helpen bij het opstellen van een volledig koopcontract. Het is ook handig om te weten dat u een aantal documenten moet regelen voordat u met de koper bij de notaris zit. De benodigde documenten zijn het koopcontract, de lijst van zaken, het energielabel, het eigendomsbewijs, een kopie van uw legitimatie en het aanslagbiljet van de gemeentelijk belastingen voor de koper. 

Tip 4: Huis verkopen aan opkoper

Als u uw huis zelf wilt verkopen hoeft u niet perse te kijken naar het openbare publiek die een huis willen kopen. Het kost namelijk veel tijd en geld om zelf uw huis te verkopen. U bent veel tijd kwijt aan de bezichtigingen met de potentiële kopers en aan het bepalen van de vraagprijs. U bent ook veel geld kwijt aan het laten maken van de professionele foto’s. Onze laatste tip helpt u om zo min mogelijk tijd en geld kwijt te raken aan het verkopen van uw huis. U kunt namelijk uw huis verkopen aan Sons Real Estate. Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen, verkopen, transformeren, ontwikkelen en beheren van vastgoed. Wij kunnen dus ook uw huis kopen. Als u uw huis verkoopt aan Sons Real Estate hoeft u geen makelaarskosten te betalen of enig andere kosten. We kunnen ook binnen een week bij de notaris zitten dus u hoeft geen maanden te wachten totdat een potentiële koper interesse heeft. Wij kunnen met één bezichtiging bepalen of uw huis geschikt is voor onze portefeuille en wij kunnen u gelijk een bod aanbieden. Als u akkoord gaat, stellen wij het koopcontract op zeker ontbindende voorwaarden. Lees ook meer op de pagina over het verkopen in eigen beheer.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!