Zelf huis verkopen

Graag uw huis zelf verkopen? Sons Real Estate ontneemt al uw zorgen bij de verkoop van uw huis..

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Home » Huis verkopen » Zelf huis verkopen

Zelf huis verkopen

Het kan erg leuk zijn om zelf uw huis te verkopen. U kunt zelf de bezichtigingen inplannen wanneer het u uitkomt. U kunt natuurlijk als geen ander uw huis tentoonstellen aan de potentiele kopers. U kunt zelf de vraagprijs bepalen en het koopcontract opstellen met al uw voorwaarden en wensen.

Vooraf moet u niet onderschatten hoeveel tijd en moeite het kost om uw huis zelf te verkopen. U zou namelijk een redelijke vraagprijs moeten opstellen op basis van onderzoek en het kan een tijdje duren voordat een potentiele koper echt een bod uitbrengt. Sons Real Estate kan u helpen door het verkoopproces door bijvoorbeeld advies te geven over de vraagprijs en te helpen bij het opstellen van het koopcontract. Daarnaast kunnen wij zelf het huis van u kopen, zodat u niet hoeft te wachten en veel tijd bespaart. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies en een marktconform bod. Wij vertellen hieronder de beste tips als u uw huis zelf wilt verkopen.

Tip 1: De vraagprijs bepalen

De vraagprijs van uw huis is een bepalende factor voor de potentiële kopers en uzelf. De kopers beslissen of ze de vraagprijs te hoog vinden en de vraagprijs bepaalt in welke prijsklasse u uw volgende huis kunt kopen. Het is daarom belangrijk om de beste vraagprijs te bepalen waar potentiële kopers geïnteresseerd in kunnen zijn en dat u een mooi huis kan kopen. Een vraagprijs kunt u niet zomaar verzinnen wat u vindt van het huis. De vraagprijs is een ingewikkelde formule die bestaat uit marktonderzoek, de vraag en uw persoonlijke situatie. Meestal bepaalt de verkoopmakelaar de vraagprijs maar als u uw huis zelf wilt verkopen, kunt u ook ergens anders heen om advies vragen zoals bij taxateurs en de huisspecialisten van Sons Real Estate. Zij weten precies hoeveel uw huis waard is en hoe ze een zo hoog mogelijke verkoopprijs kunnen halen uit de kopers. 

Tip 2: Uw huis op beeld zetten

U kunt uw huis zelf verkopen door uw huis vindbaar te maken op internet en social media. Als potentiële kopers geïnteresseerd zijn in uw huis willen ze alles kunnen zien wat uw huis te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om uw huis zo neer te zetten dat u alles kunt aanbieden wat de potentiële kopers willen. Dit kunt u doen door professionele foto’s te laten maken, duidelijke plattegronden toe te voegen en een complete video filmen van uw huis. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat het huis is opgeruimd, schoongemaakt en geen persoonlijke voorwerpen zichtbaar zijn. Laat de goede kanten van uw huis uitspringen en zorg ervoor dat de kijkers zich kunnen verplaatsen in uw huis. De potentiële kopers moeten een goede impressie krijgen, zodat ze zich kunnen voorstellen hoe het is om in uw huis te wonen. 

Tip 3: Koopcontract opstellen

Het allerbelangrijkste aan het verkopen van uw huis is het koopcontract opstellen. Zonder een ondertekend koopcontract kunt u uw huis niet verkopen. Het koopcontract is dan ook een belangrijk document waar alles in moet staan over uw huis. In het koopcontract staan ook de afspraken en de voorwaarden van de koper. De verkoopmakelaar stelt meestal het koopcontract op, dus het is een serieuze zaak waar kennis voor nodig is. Als u bijvoorbeeld niet alles in het koopcontract opneemt, kan de koper eventuele kosten om het huis op te knappen op u verhalen. U kunt hiervoor een specialist van Sons Real Estate inschakelen die  u kunt helpen bij het opstellen van een volledig koopcontract. Het is ook handig om te weten dat u een aantal documenten moet regelen voordat u met de koper bij de notaris zit. De benodigde documenten zijn het koopcontract, de lijst van zaken, het energielabel, het eigendomsbewijs, een kopie van uw legitimatie en het aanslagbiljet van de gemeentelijk belastingen voor de koper. 

Tip 4: Huis verkopen aan opkoper

Als u uw huis zelf wilt verkopen hoeft u niet perse te kijken naar het openbare publiek die een huis willen kopen. Het kost namelijk veel tijd en geld om zelf uw huis te verkopen. U bent veel tijd kwijt aan de bezichtigingen met de potentiële kopers en aan het bepalen van de vraagprijs. U bent ook veel geld kwijt aan het laten maken van de professionele foto’s. Onze laatste tip helpt u om zo min mogelijk tijd en geld kwijt te raken aan het verkopen van uw huis. U kunt namelijk uw huis verkopen aan Sons Real Estate. Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen, verkopen, transformeren, ontwikkelen en beheren van vastgoed. Wij kunnen dus ook uw huis kopen. Als u uw huis verkoopt aan Sons Real Estate hoeft u geen makelaarskosten te betalen of enig andere kosten. We kunnen ook binnen een week bij de notaris zitten dus u hoeft geen maanden te wachten totdat een potentiële koper interesse heeft. Wij kunnen met één bezichtiging bepalen of uw huis geschikt is voor onze portefeuille en wij kunnen u gelijk een bod aanbieden. Als u akkoord gaat, stellen wij het koopcontract op zeker ontbindende voorwaarden. Lees ook meer op de pagina over het verkopen in eigen beheer.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Geen langdurig en onzeker verkooptraject
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij voornamelijk de huuropbrengsten om de waarde vast te stellen. Dit doen wij voor alle verhuurde bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. 

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten woningen
Vast en persoonlijk aanspreekpunt
De beste voorwaarden
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Algemeen
 • Direct bod op woning
 • Ik wil van mijn huis af
 • Wij kopen uw woning
 • Ik kan mijn huis niet meer betalen
 • Mijn huis raakt niet verkocht
 • Huis met spoed verkopen
 • Huis nu verkopen
 • Direct uw huis verkopen?
 • Huis gegarandeerd verkopen
 • Huis met inboedel verkopen
 • Huis met onderhuur of onderverhuurd verkopen
 • Huis snel verkopen na aankoop?
 • Zelf huis verkopen
 • Huis verkopen kosten
 • Huis verkopen binnen 1 week?
 • Huis dringend verkopen
 • Gratis huis verkopen?
 • Huis vandaag verkopen
 • Huis in de verkoop zetten
 • Huis verkopen aan
 • Huis verkopen aan belegger
 • Huis verkopen aan een opkoper verstandig?
 • Huis verkopen aan bekende
 • Huis verkopen aan huizenhandelaar
 • Huis verkopen aan de bank
 • Huis verkopen aan gemeente
 • Huis verkopen aan investeerder
 • Huis verkopen aan makelaar
 • Huis verkopen aan opkoper?
 • Huis opkoper
 • Huis verkopen aan vastgoedhandelaar
 • Huis verkopen aan vastgoedmaatschappij
 • Huis verkopen aan vastgoedmakelaar
 • Huis verkopen aan expats
 • Huis verkopen aan BV
 • Huis verkopen aan stichting
 • Huis verkopen aan bouwpromotor
 • Huis verkopen aan ouders
 • Huis verkopen aan broer
 • Huis verkopen aan kind onder de taxatiewaarde
 • Huis verkopen aan kinderen
 • Huis verkopen aan kind met vruchtgebruik
 • Ouderlijk huis verkopen aan kinderen
 • Huis verkopen aan partner
 • Huis verkopen aan buitenlander
 • Huis verkopen aan Chinezen
 • Huis verkopen aan zoon
 • Huis verkopen aan familie
 • Huis verkopen aan familie zonder makelaar
 • Huis verkopen aan familie en terugkopen
 • Tweede huis verkopen aan kind
 • Huis verkopen zonder
 • Huis verkopen zonder makelaar
 • Huis verkopen zonder makelaar aanbod
 • Huis verkopen zonder makelaar kosten
 • Huis verkopen zonder makelaar koopcontract
 • Huis op Funda zetten zonder makelaar
 • Huis verkopen zonder Funda?
 • Huis verkopen zonder toestemming partner
 • Huis verkopen buiten een makelaar om
 • Huis verkopen zonder bankgarantie
 • Huis verkopen zonder elektrische keuring
 • Huis verkopen zonder energielabel
 • Huis verkopen zonder de grond
 • Huis verkopen zonder handtekening partner
 • Huis verkopen zonder kosten
 • Huis verkopen zonder kosten koper
 • Huis verkopen zonder makelaarskosten
 • Huis verkopen zonder bord in de tuin
 • Huis verkopen met problemen
 • Huis minder waard door buren
 • Aso buren en uw huis verkopen?
 • Huis onderhands verkopen?
 • Onverkoopbaar huis verkopen
 • Huis snel verkopen na aankoop
 • Huis in onverdeeldheid verkopen
 • Huis verkopen met lopende rechtszaak
 • Huis verkopen financieel
 • Huis verkopen met winst en nieuw huis kopen
 • Huis kopen en verkopen met winst
 • Huis onder de waarde verkopen
 • Huis onder water verkopen
 • Huis verkopen met hypotheek?
 • Koper krijgt financiering niet rond
 • Huis verkopen lager dan WOZ waarde
 • Huis verkopen en het geld houden?
 • Mag ik mijn huis verkopen voor de WOZ-waarde
 • Huis verkopen met restschuld?
 • Huis verkopen met winst?
 • Huis met verlies verkopen?
 • Huis verkopen onder bewindvoering
 • Huis verkopen na overlijden echtgenoot?
 • Huis verkopen onder marktwaarde
 • Huis verkopen snel geld
 • Huis verkopen tijdens corona
 • Huis verkopen uit elkaar
 • Mag je je huis goedkoop verkopen?
 • Huis verkopen door schulden
 • Huis verkopen om schulden af te lossen
 • Overwaarde huis gebruiken voor schulden
 • Huis verkopen onder curatele
 • Huis verkopen onder hypotheekwaarde
 • Huis onder de prijs verkopen
 • Huis onder taxatiewaarde verkopen
 • Huis verkopen in de bijstand
 • Huis verkopen via
 • Huis verkopen via Facebook
 • Huis verkopen via marktplaats?
 • Huis verkopen en gaan huren
 • Huis verkopen en huren overwaarde
 • Huis verkopen en dan huren belasting
 • Huis verkopen type
 • Leegstaand huis verkopen
 • Nieuwbouwhuis verkopen
 • Flat verkopen
 • Koophuis verkopen
 • Woonhuis verkopen
 • Villa verkopen?
 • Herenhuis verkopen?
 • Appartement verkopen?
 • Appartement zonder vve verkopen
 • Huis verkopen waar beslag op ligt
 • Huis verkopen wat hou ik over?
 • Huis zonder hypotheek verkopen?
 • Huis zonder hypotheekschuld verkopen
 • Huis verkopen als de lening nog loopt?
 • Huis verkopen als je al een koper hebt
 • Executieverkoop huis door bank voorkomen?
 • Gedwongen verkoop van uw huis (voorkomen)?
 • Nieuw huis kopen oude verkopen?
 • Oud huis verkopen
 • Pakhuis verkopen
 • Gezondheidscentrum verkopen
 • Vakantiehuis verkopen?
 • Chalet verkopen?
 • Recreatiewoning verkopen?
 • Een recreatiewoning verkopen waar je permanent mag wonen
 • Leeg huis verkopen
 • Onbewoond huis verkopen
 • Studio verkopen?
 • Waarde
 • Taxatiewaarde huis hoger dan verkoopprijs
 • De verkoopprijs van uw huis opvragen
 • Verkoopwaarde van uw huis bepalen
 • Vrije verkoopvoorwaarde woning
 • Wat is de verkoopwaarde van mijn huis?
 • Voor hoeveel kan ik mijn huis verkopen?
 • Waarde verhuurde woning bij verkoop
 • Waarde oud huis met achterstallig onderhoud
 • Waarde verouderde en gedateerde kluswoning
 • Gratis schatting van uw woning
 • Hoeveel is mijn huis minder waard in verhuurde staat?
 • Huis verkopen aan kind onder de waarde
 • Tips & stappenplan
 • Stappenplan huis verkopen
 • Huis verkopen tips
 • Huis sneller verkopen
 • Huis verkoopklaar laten maken
 • Buitenland
 • Verhuizen naar het buitenland huis verkopen
 • Huis verkopen in het buitenland
 • Huis verkopen in Aruba
 • Huis verkopen in Portugal
 • Huis verkopen in Portugal belasting
 • Huis verkopen in Spanje
 • Huis verkopen in Spanje als niet-resident
 • Huis verkopen in Spanje belasting
 • Huis verkopen in Spanje vanuit België
 • Huis verkopen in Spanje vanuit Nederland
 • Huis verkopen in Frankrijk
 • Huis verkopen in Frankrijk zonder makelaar
 • Kosten bij verkoop huis Frankrijk
 • Huis verkopen vanuit buitenland
 • Huis verkopen in aardbevingsgebied
 • Relatieproblemen & scheiding
 • Huis verkopen bij relatiebreuk?
 • Uitkopen woning partner
 • Uitkopen partner huis overwaarde
 • Scheiding huis verkopen met verlies
 • Huis verkopen zonder toestemming kind
 • Huis verkopen zonder toestemming van mede eigenaar
 • Huis verkopen van
 • Huis verkopen van moeder in verpleeghuis
 • Huis verkopen van demente ouder
 • Huis verkopen van moeder
 • Huis van moeder in rusthuis verkopen
 • Huis verkopen van ouders in verpleeghuis
 • Verplicht huis verkopen bij opname verzorgingshuis
 • Huis verkopen van overleden ouders
 • Huis verkopen van ouders
 • Huis verkopen van overledene
 • Ook interessant
 • Woning tijdelijk verkopen
 • Huis verkopen of verhuren?
 • Woningruil?
 • Uw huis verkopen: hoe we de prijs bepalen
 • Waarde woz
 • WOZ waarde bij verkoop huis
 • WOZ waarde en verkoopprijs
 • WOZ waarde en vraagprijs
 • WOZ waarde verkoopprijs
 • WOZ waarde kluswoning
 • Huis verkopen - overwaarde
 • Huis met overwaarde verkopen
 • Overwaarde erven huis
 • Overwaarde huis gebruiken voor pensioen
 • Overwaarde huis opnemen voor pensioen
 • Overwaarde verkoop huis gebruiken
 • Overwaarde gebruiken zonder huis te verkopen
 • Huis verkopen - maar wanneer
 • Huis verkopen in de winter
 • Huis verkopen in de zomer of zomervakantie
 • Huis verkopen in december
 • Huis verkopen in december of januari
 • Huis verkopen in deze tijd
 • Huis verkopen in januari
 • Huis verkopen in Nederland
 • Huis verkopen - met
 • Huis verkopen met makelaar
 • Huis verkopen met gesloten envelop
 • Huis verkopen met demente partner
 • Huis verkopen met meubels
 • Huis verkopen met koopgarant
 • Huis verkopen met volmacht
 • Huis verkopen met voorlopig energielabel
 • Huis verkopen met vruchtgebruik
 • Huis met erfpacht onverkoopbaar
 • Huis verkopen met recht van wonen
  Huis verkopen & Terughuren
 • Huis verkopen aan kind en terughuren
 • Huis verkopen aan kind en blijven wonen
 • Je huis verkopen en toch in blijven wonen
 • Huis verkopen aan de bank en terughuren
 • Huis verkopen en in een camper wonen
 • Huis verkopen - onder
 • Huis verkopen in eigen beheer
 • Huis verkopen onder bod
 • Huis verkopen onder btw stelsel
 • Huis verkopen onder voorbehoud verkoop eigen woning
 • Huis verkopen onder voorbehoud
 • Woning verkopen onder voorbehoud van huurrecht
 • Huis verkopen - zonder
 • Huis verkopen met restschuld zonder NHG
 • Huis verkopen zonder nieuw huis
 • Huis verkopen zonder samenlevingscontract
 • Huis verkopen zonder taxatierapport
 • Huis verkopen zonder voorbehoud van financiering
 • Huis verkopen zonder voorlopig koopcontract
 • Huis verkopen zonder nieuw huis te kopen
 • Huis verkopen zonder te verhuizen
 • Huis verkopen met notariële volmacht
 • Huis verkopen met samenlevingscontract
 • Huis verkopen met zonnepanelen btw
 • Huis verkopen kosten
 • Zelf uw huis verkopen kosten
 • Huis openbaar verkopen kosten
 • Kosten notaris bij verkoop huis
 • Notariskosten verkoop huis België
 • Notariskosten berekenen verkoop huis
 • Huis verkopen via notaris kosten
 • Kosten volmacht verkoop huis
 • Wat betekent kosten koper voor de verkoper?
 • Gemiddelde kosten makelaar bij verkoop
 • Verkoop woning makelaarskosten aftrekbaar
 • Kosten verkoop huis binnen 3 jaar
 • Gemiddelde kosten huis verkopen
 • Internetmakelaar kosten
 • Kosten koper bij verkoop huis
 • Huis verkopen binnen
 • Huis terug verkopen binnen het jaar
 • Huis verkopen binnen 1 week
 • Huis verkopen binnen 2 jaar boete
 • Huis terug verkopen binnen 2 jaar
 • Nieuwbouw verkopen binnen 3 jaar
 • Boete bij verkoop huis binnen 3 jaar
 • Huis terug verkopen binnen 3 jaar
 • Huis verkopen binnen 3 jaar klein beschrijf
 • Huis doorverkopen binnen 6 maanden
 • Nieuwbouwhuis verkopen binnen 6 maanden
 • Nieuwbouwhuis verkopen binnen 6 maanden
 • Huis verkopen in 14 weken
 • Ons bod verplicht u tot niets!

  Voor alle soorten vastgoed

  Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

  Geen verplichtingen

  Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

  Ook voor verhuurde woningen

  Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

  Woningen in alle staten

  Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!