Huis verkopen zonder toestemming partner
Wilt u uw huis verkopen zonder de toestemming van uw partner? Wanneer u getrouwd bent in gemeenschap van goederen, geregistreerd partnerschap heeft of de woning op beide namen staat dan is dit niet mogelijk. Mocht u toch zonder toestemming van uw partner het huis verkopen dan kan uw partner de verkoop achteraf terugdraaien. De (ex) partner heeft 3 jaar de tijd om de verkoop terug te draaien of te vernietigen. Die termijn begint te lopen op het moment dat hij of zij op de hoogte is geraakt van de verkoop.
Wanneer kan ik wel mijn woning verkopen zonder toestemming partner
U kunt uw huis wel verkopen zonder toestemming van uw partner wanneer de woning alleen op uw naam woont en er een samenlevingscontract is zonder hierin opgenomen voorwaarden. Ook kunt u uw huis verkopen zonder de toestemming van uw partner, als zij alleen inwonend is en verder niets van doen heeft met het huis.
Als een partner de woning zonder toestemming verkoopt aan een koper die ter goeder trouw is, dan kan de verkoop echter niet door de partner worden vernietigd. Die koper is te goeder trouw als hij of zij niet wist en niet hoefde te weten dat de toestemming vereist was. Of als de koper meende en mocht menen dat de vereiste toestemming was verleend.
Is uw partner niet verbonden aan het huis en is er verder niks geregistreerd of vastgelegd dan kunt u het huis zonder toestemming van uw partner verkopen.
Sons Real Estate is gespecialiseerd in de aankoop van woningen bij partner problemen
- Woning binnen één week verkocht bij de notaris
- Direct het beste bod op uw huis
- Geen Makelaarskosten
- Verborgen gebreken zijn voor ons risico
- Geen bezichtigen en foto’s van de woning op het internet
- Wij overleggen indien gewenst individueel met beide verkopers
- Wij bieden zonder financieringsvoorbehoud dus met zekerheid verkocht
(Ex) partner weigert mee te werken aan de verkoop van onze woning
1. Boete van €500,- per dag
Bent u getrouwd geweest en is in de echtscheidingsstukken vastgelegd dat de ex moet meewerken aan een verkoop, dan kunt u in een kort geding nakoming vorderen in combinatie met een boete van bijvoorbeeld €500,- per dag dat de medewerking geweigerd wordt. Deze maatregel is zeer effectief en bovendien zeer lucratief wanneer de ander blijft weigeren.
2. Zelf verkopen
U kunt via de rechter vragen om een zogenaamde ‘machtiging tegeldemaking’ ex artikel 3:174 BW. Met deze machtiging kunt u zonder de medewerking van de ander, de woning zelf verkopen. Meestal wordt deze machtiging via een kort geding gevorderd, zodat u snel verder kunt.
3. Zelf het huis overnemen
Als uw partner de woning blijkbaar niet overneemt, kunt u als nog ook de woning zelf overnemen. Deze ‘toedeling aan u zelf’ ex artikel 3:185 BW verloopt via een normale rechtbankprocedure. U kunt dan ook door de rechter de overname prijs laten bepalen, dit geheel zonder de medewerking van uw (ex)partner.
Andere relevante pagina’s
- Huis verkopen aan partner
- Huis verkopen na scheiding, partner werkt niet mee
- Ex partner wil huis niet verkopen
- Kan ik mijn partner uitkopen?
- Uitkopen partner woning
- Uitkopen partner huis en overwaarde
- Huis verkopen zonder handtekening partner
- Huis verkopen bij relatiebreuk
- Huis verkopen zonder toestemming van mede eigenaar
- Huis verkopen zonder toestemming partner
- Huis verkopen zonder toestemming erfgenamen