Huis verkopen zonder toestemming partner

Graag uw huis snel verkopen? Sons Real Estate ontneemt al uw zorgen bij de verkoop van uw huis..

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Huis verkopen zonder toestemming partner

Wilt u uw huis verkopen zonder de toestemming van uw partner? Wanneer u getrouwd bent in gemeenschap van goederen, geregistreerd partnerschap heeft of de woning op beide namen staat dan is dit niet mogelijk. Mocht u toch zonder toestemming van uw partner het huis verkopen dan kan uw partner de verkoop achteraf terugdraaien. De (ex) partner heeft 3 jaar de tijd om de verkoop terug te draaien of te vernietigen. Die termijn begint te lopen op het moment dat hij of zij op de hoogte is geraakt van de verkoop.

Wanneer kan ik wel mijn woning verkopen zonder toestemming partner

U kunt uw huis wel verkopen zonder toestemming van uw partner wanneer de woning alleen op uw naam woont en er een samenlevingscontract is zonder hierin opgenomen voorwaarden. Ook kunt u uw huis verkopen zonder de toestemming van uw partner, als zij alleen inwonend is en verder niets van doen heeft met het huis. 

Als een partner de woning zonder toestemming verkoopt aan een koper die ter goeder trouw is, dan kan de verkoop echter niet door de partner worden vernietigd. Die koper is te goeder trouw als hij of zij niet wist en niet hoefde te weten dat de toestemming vereist was. Of als de koper meende en mocht menen dat de vereiste toestemming was verleend.

Is uw partner niet verbonden aan het huis en is er verder niks geregistreerd of vastgelegd dan kunt u het huis zonder toestemming van uw partner verkopen.

Sons Real Estate is gespecialiseerd in de aankoop van woningen bij partner problemen

(Ex) partner weigert mee te werken aan de verkoop van onze woning

Bent u beide eigenaar van de koopwoning, dan kunnen er problemen ontstaan als een van de partners weigert medewerking te verlenen aan de verkoop van uw woning. Deze situatie komt het vaakst voor wanneer het huis onder water staat of als een van de twee, de financiering niet in orde krijgt bij de bank.

Er kunnen meerdere wegen bewandeld worden om uw ex te dwingen mee te werken aan de verkoop of overdracht van de woning.  

1. Boete van €500,- per dag

Bent u getrouwd geweest en is in de echtscheidingsstukken vastgelegd dat de ex moet meewerken aan een verkoop, dan kunt u in een kort geding nakoming vorderen in combinatie met een boete van bijvoorbeeld €500,- per dag dat de medewerking geweigerd wordt. Deze maatregel is zeer effectief en bovendien zeer lucratief wanneer de ander blijft weigeren.

2. Zelf verkopen

U kunt via de rechter vragen om een zogenaamde ‘machtiging tegeldemaking’ ex artikel 3:174 BW. Met deze machtiging kunt u zonder de medewerking van de ander, de woning zelf verkopen. Meestal wordt deze machtiging via een kort geding gevorderd, zodat u snel verder kunt.

3. Zelf het huis overnemen

Als uw partner de woning blijkbaar niet overneemt, kunt u als nog ook de woning zelf overnemen. Deze ‘toedeling aan u zelf’ ex artikel 3:185 BW verloopt via een normale rechtbankprocedure. U kunt dan ook door de rechter de overname prijs laten bepalen, dit geheel zonder de medewerking van uw (ex)partner.

Andere relevante pagina’s

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!