Huis verkopen kosten

Lees hier wat de kosten zijn én hoe wij dit kosteloos kunnen maken voor u!

Geen verplichtingen & directe zekerheid

Beoordeeld met een

9.4
4.4/5

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Direct passend bod

Direct een passend bod op uw huis. Geen financieringsvoorbehoud

Geen makelaarskosten

Geen courtagekosten bij de
verkoop van uw huis

Voor alle huizen

En verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

Kosten huis verkopen, alle kosten op rij!

Wat zijn de kosten van een huis verkopen? Er zijn meerdere manieren om een huis te verkopen. Hier leggen wij precies uit welke kosten er bij welke methode komen komen. Wilt u helemaal geen kosten? Verkoop uw huis dan direct aan Sons Real Estate en vraag een gratis en vrijblijvend bod aan.

Methodes verkoop huis inclusief kosten

1. Kosten zelf huis verkopen

2. Kosten huis verkopen via online / internetmakelaar

3. Kosten huis verkopen via de makelaar

4, Kosten huis verkopen aan vastgoedbedrijf

1. Kosten zelf huis verkopen

Wanneer u zelf uw huis wilt gaan verkopen dan zitten hier uiteraard ook kosten aan verbonden. Denk hierbij aan het laten maken van foto’s van de woning, maken van plattegronden en het laten opstellen van een NEN meeting om de exacte woonoppervlakte te bepalen. Daarnaast moet de woning natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen verspreid worden. Er dient dus geadverteerd te worden op websites als Jaap, Huislijn en sites zoals marktplaats en Facebook. Het nadeel van zelf verkopen is dat de woning niet op Funda geplaatst kan worden. Dit kan alleen via een tussenpersoon.

De gemiddelde kosten van zelf een huis verkopen bedragen: Aanvragen energielabel €350,- , foto’s €150,-, plattegronden €125,- en meetstaat €100,-, Marktplaats € 60 Jaap minimaal €380,-  en  verkoopklaarmaak kosten gemiddeld €400,- , indien hypotheek aanwezig zijn er kosten voor het doorhalen van de hypotheek door de notaris gemiddeld +/- €250 = €1815,- totale kosten 

2. Kosten huis verkopen via online / internet makelaar

Het verkopen van een huis via een internet makelaar is net even anders als via de reguliere makelaar. Bij een internet makelaar doet u namelijk bepaalde makelaarswerkzaamheden zelf. Denk hierbij aan de bezichtigingen, de onderhandelingen en het inplannen van de afspraken met potentiele kopers. Zo kunt u aanzienlijk op de makelaarskosten besparen.

Daarom informeren wij u direct over de optie om te verkopen aan zakelijk investeerders. Sons Real Estate is zowel opkoper als bemiddelaar voor alle soorten woningen in heel Nederland. Zo verkopen wij aan makelaars die wachtlijsten beheren voor mensen die liever een huis kopen voor deze op Funda komt. Sons Real Estate speelt hiermee in door de verkoop van woningen gratis mogelijk te maken. Zo worden er geen makelaarskosten in rekening gebracht bij u als woningverkoper.

Waarom uw huis met overwaarde verkopen aan Sons Real Estate

Makelaars verdienen op een fee of een vast bedrag. Afhankelijk van de waarde van het pand wordt dan een percentage afgesproken. Het gaat uiteraard om een klein percentage, maar dit kan oplopen tot duizenden euro’s. En veel makelaars rekenen tegenwoordig een vast bedrag. Dit zal meestal enkele duizenden euro’s kosten. En natuurlijk begrijpen wij dat u ook weer zult verhuizen naar een andere woning. In dat geval heeft u ook te maken met de kosten koper. Denk bijvoorbeeld aan hypotheekadvies, belastingen of technische onderzoeken. Er komen veel kosten kijken bij het kopen van een woning. En wij helpen u kosten en tijd te besparen bij het verkopen van uw huis.

Waarom kiezen voor Sons Real Estate?

Vrijblijvend bod ontvangen?

Direct het beste bod op uw huis!

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze locale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over een huis verkopen aan Sons Real Estate. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Uitstekende begeleiding en advies
Enorm netwerk aan potentiële geïnteresseerde kopers
Van begin tot eind ontzorgd
Altijd het beste bod dankzij een groot investeerders netwerk
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw huis verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!