Onroerend goed
arrow_drop_up arrow_drop_down

Onroerend goed

Wat is onder onroerend goed? Onroerend goed is een stuk grond en alles wat zich daarop of daarin bevindt voor zover dit er ‘aardvast of nagelvast’ mee is verbonden.

Een huis, bedrijfspand of fabriek plus bijbehorende grond worden onder andere onroerende goederen, onroerende zaken of vastgoed genoemd. Onder onroerend goed worden dus grond inclusief panden (zaken) die duurzaam met de grond verenigd zijn verstaan.

Voorwerpen als tafels, kasten, stoelen vallen dus niet onder onroerende goederen. Deze staan namelijk niet vast aan de grond en worden roerende goederen genoemd. Deze kunt u pakken en verplaatsen. De keuken, ramen, lichtknoppen en het toilet zijn wel voorbeelden van onroerende goederen. Deze zijn wel verankerd met de grond. De term ‘onroerend’ verwijst daarom naar het niet verplaatsbare karakter van goederen.

Op een onroerend goed wordt vaak een hypothecaire lening afgesloten, waarbij het onroerend goed als onderpand dient. Onroerende goederen worden ook wel onroerende zaken genoemd en in het dagelijks taalgebruik wordt vaak van vastgoed gesproken.

Heeft u vragen over onroerend goed of wilt u graag meer informatie over ons ontvangen klikt u dan op de knop ”meer informatie” en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Relevante pagina’s onroerend goed

Wat is onroerend goed?
Onroerend goed makelaar
Onroerend goed te koop
Wat valt onder onroerend goed?
Belasting en BTW op onroerend goed
Wat is bedrijfsonroerend goed?
Onroerend goed verkopen

Reactie plaatsen