Wanneer erfbelasting betalen over uw geërfde huis?

Wanneer erfbelasting betalen over uw geërfde huis? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Wanneer erfbelasting betalen over uw geërfde huis?

Wanneer erfbelasting betalen over uw geërfde huis?

Vraagt u zich af wanneer u erfbelasting moet betalen over het door u geërfde huis? Bij SONS Real Estate zijn we experts in vastgoed en kunnen we u hier dan ook mee helpen. Daarnaast fungeren we als landelijke opkoper van elk type woning, ongeacht de staat en de soort. Vul het contactformulier op onze site in om erachter te komen wat we bieden op uw woning. Dit geschiedt geheel vrijblijvend en u ontvangt gegarandeerd een marktconform bod.

De eerste stappen voor erfbelasting

Voordat de vraag kan beantwoord worden wanneer u erfbelasting moet betalen, zullen er enkele stappen verricht moeten worden. Wanneer een dierbare komt te overlijden, is een van de eerste stappen om dit te melden bij de gemeente waar de overledene woonachtig was. De gemeente zal vervolgens een overlijdensakte opmaken, die nodig is voor verschillende administratieve procedures, waaronder de afhandeling van de nalatenschap. Met de overlijdensakte zal de erfgenaam de erfbelasting moeten aangeven bij de Belastingdienst. De aangifte moet uiterlijk binnen acht maanden na het overlijden worden ingediend. Het is belangrijk om deze termijn goed in de gaten te houden om eventuele boetes te voorkomen. Na het indienen van de aangifte zal de Belastingdienst de verschuldigde erfbelasting berekenen. Het te betalen bedrag moet doorgaans binnen zes maanden na de aangifte worden betaald. Ook hier is het van belang om deze termijn te respecteren om boetes en rentekosten te vermijden, met de uitzondering dat er uitstel van betaling kan worden aangevraagd. 

Berekenen en doen van de aangifte

Nu u weet wanneer u erfbelasting moet betalen over het door u geërfde huis, is het tijd om te kijken naar wat er betaald moet worden. Bij het erven van een huis is de waarde van het onroerend goed natuurlijk een cruciale factor bij de berekening van de erfbelasting. Deze waarde wordt vastgesteld aan de hand van de WOZ-waarde van het huis op het moment van overlijden. De WOZ-waarde wordt opgeteld bij de waarde van de rest van de bezittingen. De totale waarde hiervan, de nalatenschapswaarde, wordt in mindering gebracht met de op dat moment geërfde schulden. Dit is het uiteindelijke bedrag waar u erfbelasting moet betalen. Hoeveel dat is, is afhankelijk van de totale waarde en van de relatie die u heeft tot de erflater. 

SONS Real Estate als hulp

Erfbelasting over het door u geërfde huis, moet ook betaald worden als u het huis nog niet verkocht heeft. Dit kan u in de problemen brengen. Om dat te voorkomen, kunt u een afspraak maken met één van onze makelaars. Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een nauwkeurige waardebepaling en uiteindelijk een gegarandeerd, marktconform bod. Dit proces zet u in gang door het contactformulier op onze website in te vullen.

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs​
Zeer groot netwerk aan zakelijke en particuliere beleggers en andere potentiële kopers​
Indien gewenst, binnen één week bij de notaris​
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

  • Woning aanmelden

    Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

  • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

    We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

  • U ontvangt een definitief bod

    Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

  • Officiële koopakte wordt opgesteld

    Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!