Huis erven zonder hypotheek

Huis erven zonder hypotheek? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven zonder hypotheek

Huis erven zonder hypotheek

Gaat u een huis erven zonder hypotheek of heeft u dit al gedaan? Dit heeft verschillende financiële gevolgen, waaronder voor uw vastgoedportefeuille. Bij SONS Real Estate helpen wij onze klanten graag met het beheren of van de hand doen van vastgoed. Zo brengen we gegarandeerd een vrijblijvend, passend bod uit op ieder type woning. Daarnaast nemen we beheer van vastgoed uit handen voor klanten die dit willen verhuren. Neem contact op om meer te weten te komen over de mogelijkheden bij SONS Real Estate.

Financiële gevolgen van een huis zonder hypotheek erven

Als u een huis gaat erven zonder hypotheek, heeft dit verschillende financiële gevolgen. Zo zal dit een flinke impact hebben op uw ‘balans’, gezien er geen schulden tegenover deze waarde staan. Althans, geen schulden met betrekking tot het huis dan. Dit betekent dat, als u het besluit te verkopen, de gehele opbrengt (minus belastingen) voor u is. Toch kan dit ook nadelen hebben. De erfbelasting die u moet betalen, betaalt u namelijk over de totale waarde van de bezittingen die u erft minus de waarde van de schulden die u erft. Het bedrag dat hier uitkomt, heet de netto verkrijging. Als u het huis wilt aanhouden, betekent dat dus dat u een flink bedrag zult moeten ophoesten. Dit geldt in de meeste gevallen alleen níét voor een partner, gezien de vrijstelling van €723.526. 

Uw beslissing

Als u een huis gaat erven zonder hypotheek of als dit al heeft plaatsgevonden, is het belangrijk dat u een zorgvuldige financiële overweging maakt. U zult goed moeten kijken naar of het het waard is om het huis aan te houden. Ook zult u moeten kijken naar het bedrag aan erfbelasting dat u de Belastingdienst schuldig bent en of u dit bedrag kunt betalen. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden tot het verkopen of het verhuren van het vastgoed. Daarnaast kunt u, onder bepaalde omstandigheden, om uitstel vragen voor het betalen van de erfbelasting.

SONS Real Estate voor verkoop en beheer

Het huis dat u gaat erven zonder hypotheek of dat u al geërfd heeft, verkopen? Bij SONS Real Estate doen we gegarandeerd een passend bod nadat onze taxateur vrijblijvend bij u is langsgeweest. Maak een afspraak door het contactformulier in te vullen dat u op onze site vind. Bovendien kunt u ook een afspraak maken om te kijken naar het vastgoedbeheer dat wij aanbieden, indien u het huis wilt verhuren dan. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!