Huis erven en verhuren

Huis erven en verhuren? Sons Real Estate is een investeringsmaatschappij en doet direct een vrijblijvend bod.

9.4

4.4/5

Beoordeling van onze klanten 

Geen hoge makelaarskosten en langdurig makelaarstraject

Verzekerd van het beste bod zonder voorbehoud van financiering

Geen onzekerheid en verkoop risico’s. Direct verkocht

Flexibele verkoop. U bepaalt de voorwaarden en overdrachtsdatum

Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico

Mogelijk voorschot

Lees alles over erfbelasting

Beknopte uitleg over af te dragen erfbelasting en alternatieven

Wij bieden het alternatief

Het alternatief voorkomt dat u de erfbelasting niet kunt afdragen

Direct de oplossing

Bij verkoop wordt de (over)waarde binnen enkele dagen aan u overgemaakt

Home » Huis verkopen » Huis erven en verhuren

Huis erven en verhuren

Gaat u een huis erven en wilt u het verhuren of heeft u het huis al geërfd en wilt u dit verhuren? Er zijn dan diverse zaken waar u aan moet denken. Zo geldt dat onder meer voor het beheer van het vastgoed. Wij van SONS Real Estate zijn hier gespecialiseerd in en helpen u hier graag mee. Neem contact op via het contactformulier op onze website of bel onze klantenservice binnen openingstijden. We staan u dan graag te woord over alle mogelijkheden bij het erven van een huis en het verhuren hiervan. 

Overwegingen bij het erven en verhuren

Als u een huis gaat erven en dit wil gaan verhuren, zult u verscheidene aspecten in overweging moeten nemen. Voordat u besluit het geërfde huis te verhuren, is het daarom belangrijk om te overwegen of dit de meest geschikte optie is. Factoren zoals de staat van het huis, de locatie en uw eigen financiële situatie spelen hierbij een rol. U zult bijvoorbeeld de erfbelasting nog steeds moeten betalen en over de WOZ-waarde van een huis kan dit oplopen tot in de tienduizenden euro’s. Daarnaast kan het verhuren van een huis financiële voordelen bieden, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Denk daarbij aan aspecten zoals het onderhoud van het pand en het omgaan met huurders. Bovendien is het bepalen van een eerlijke en marktconforme huurprijs van groot belang. Een taxatie kan helpen bij het vaststellen van een realistisch bedrag. Ook daar helpen wij van SONS Real Estate u graag bij. 

Beheer en verplichtingen

Overweeg bovendien ook zeker of u het beheer van het verhuurde huis zelf wilt doen of dat u dit wilt uitbesteden aan een professioneel vastgoedbeheerder zoals SONS Real Estate. Dit kan afhangen van uw eigen ervaring, beschikbare tijd en comfortniveau. Informeer uzelf daarnaast over huurbeschermingswetten en zorg ervoor dat u de juiste verzekeringen heeft afgesloten om uzelf te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Als u ervoor kiest om vastgoedbeheer uit handen te geven, wordt dit meestal ook meteen geregeld.

Sparren met SONS Real Estate

Weet u het nog niet helemaal zeker? Neem dan contact op met SONS Real Estate om te sparren over het erven en verhuren van een huis. We helpen u graag met praktische zaken. Zo kunt u ons contactformulier eens invullen om een vrijblijvende waardebepaling en een gegarandeerd, passend bod te ontvangen. Dit kan u bijvoorbeeld helpen bij het maken van een keuze over het dan wel niet aanhouden van het pand en een huurprijs vaststellen. 

Vrijblijvend bod ontvangen?

Alle soorten woningen

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten
Altijd verzekerd van een passend bod op uw huis
Opkoper van alle soorten woningen
Achteraf verborgen gebreken nemen wij voor ons rekening​
U kunt in de woning blijven wonen tot u een nieuw huis heeft​
Direct een passend bod zonder financieringsvoorbehoud, dus geen onzekerheid​

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Hoe verloopt een aanvraag bij Sons Real Estate?

 • Woning aanmelden

  Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U kunt ons formulier invullen en hierbij uw postcode en huisnummer aan ons doorgeven.

 • Binnen één werkdag ontvangt u van ons een reactie

  We bespreken dan uw wensen. Wij kunnen een bezichtiging inplannen om een nauwkeurig bod uit te brengen. Ook kunnen wij een bod op afstand uitbrengen, indien dit uw voorkeur geniet. Wij brengen dan een globaal bod uit en komen bij interesse vervolgens langs voor een definitief voorstel.

 • U ontvangt een definitief bod

  Nadat wij het huis hebben bezichtigd ontvangt u van ons een definitief bod. Ook dit is nog steeds geheel vrijblijvend. Wanneer u blij bent met het bod en akkoord wenst te gaan, dan spreken wij in overleg een opleverdatum af.

 • Officiële koopakte wordt opgesteld

  Aan de hand van de gemaakte afspraken wordt er een koopakte opgesteld. Na het door beide partijen tekenen van de koopakte heeft u uw woning officieel verkocht. Gefeliciteerd! De woning wordt vervolgens overgedragen bij de notaris op de afgesproken datum. Wij hebben voor de overdrachtsdatum de gelden gestort naar de notaris en de notaris stort het vervolgens direct naar u en de verkoop is afgerond. Gefeliciteerd met de verkoop van uw huis!

Liever direct contact?

Neem contact op met onze lokale vastgoedadviseur 
Nick van der Meer.

Meer over onze diensten

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van woningen. Dan kunt u ons uiteraard bellen via 085-004 7350. Uiteraard kunt u ons contactformulier invullen of mailen via sales@sonsrealestate.nl.

Waardebepaling voor verhuurde huizen

Heeft u een verhuurd huis? Dan kunt u direct gratis een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Voor verhuurd vastgoed hanteren wij een andere werkwijze en treden wij uitsluitend als bemiddelaar op. Dit geldt ook voor bedrijfspanden, studentenpanden, zorgvastgoed, horecapanden, gebouwen of kantorenpanden. Tot slot kunt u ook gewoon kavels of bouwgrond bij ons aanmelden. Sons Real Estate bemiddeld met een eigen interne opkopers netwerk van ruim 10.000 beleggers, opkopers, makelaars, handelaars en andere soorten vastgoedbedrijven. Profiteer van onze snelle werkwijze hierin! Wij kunnen uw bedrijfspand binnen een uur met ruim 10.000 potentiële opkopers delen. En dit kost u niets, aangezien Sons Real Estate de kosten in dezer tijden niet aan de verkoper doorberekent, maar aan de kant van de koper.

Lees meer in onze kennisbank of blog

Wilt u meer informatie over hoe u een woning kunt opknappen of hoe een verkoopproces via een makelaar eruit ziet? Lees dan onze blog berichten door. 

Wij kopen alle soorten huizen

Waarom kiezen voor Sons Real Estate

Discrete communicatie
Voor alle soorten huizen en vastgoed
Goede voorwaarden
Ethiek hoog in het vaandel
Jarenlange ervaring en vastgoedkennis in huis

Wilt u uw pand verkopen?

Wilt u uw woning snel of direct verkopen? Via Sons Real Estate verkoopt u uw woning zonder voorbehoud van financiering. 

Lees hier meer over erfenis

Ons bod verplicht u tot niets!

Voor alle soorten vastgoed

Voor woningen, bedrijfspanden tot verhuurd vastgoed

Geen verplichtingen

Het bod verplicht u tot niets. U heeft wel directe zekerheid!

Ook voor verhuurde woningen

Een bezichtiging is niet vereist voor een vrijblijvend bod

Woningen in alle staten

Risico's verborgen gebreken zijn voor ons rekening!